14.09.2015 11:59

City weet tegen 'Juve' direct waar het staat

Als er één prijs is die Manchester City dolgraag wil winnen, is het wel de Champions League. De miljoenenformatie uit Engeland weet dinsdagavond direct of dat er dit jaar in zit. Met Juventus komt de verliezend finalist van de vorige editie op bezoek in het Etihad Stadion.

Gezien de start in de competitie kan City met het nodige vertrouwen beginnen aan het miljoenenbal. De lichtblauwe formatie won de eerste vijf competitieduels en kreeg bovendien nog geen doelpunt tegen. "Het liep in de voorbereiding al lekker en de opening van de Premier League is eveneens geweldig. We hebben het momentum te pakken", zei coach Manuel Pellegrini. "Ik denk dat iedereen een geweldig seizoen van ons gaat zien."

De laatste jaren is echter gebleken dat de Champions League voor de sterrenploeg een heel ander verhaal is. Nog nooit kwam Manchester City voorbij de achtste finales. In het seizoen 2012-2013 werden de Engelsen zelfs laatste in de groep, nog achter Ajax. Om te zorgen dat een dergelijke blamage niet weer voorkomt, trokken de sjeiks uit Abu Dhabi, sinds 2008 eigenaren van de club, nog maar eens de geldbuidel. De clubleiding mocht deze zomer bijna 200 miljoen euro uitgeven aan spelers als Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Nicolás Otamendi (FC Porto) en Raheem Sterling (Liverpool).

Blessures

Dat terwijl de ploeg al internationale topspelers als Sergio Agüero, Yaya Touré en David Silva onder contract heeft staan. Het is voor City wel afwachten of Agüero en Silva mee kunnen spelen tegen Juventus. Beide spelers kampen in de aanloop naar het openingsduel met blessures. Met name voor de Argentijnse spits dringt de tijd. "Het zal krap worden, weet Pellegrini.

Een nieuwe tegenslag in de Champions League zal er ongetwijfeld alleen maar voor zorgen dat de club het miljoenenbal als een soort obsessie gaat zien. Aanvoerder Vincent Kompany waarschuwde zijn ploeggenoten in de Engelse krant The Guardian bij voorbaat al. "Nu het zo goed gaat, moet niemand denken dat alles vanzelf gaat. We zijn bezig een huis te bouwen. Dat betekent dat de fundering stevig moet zijn. Daar zijn we nu mee bezig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner