1 : 0 Torinfos in de Ticker Lasse Nielsen 15. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Foket 40. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Stefan Mitrovič 72. / Eigen goal

90'
Gent toonde goede wil en bood in de tweede helft prima weerstand. Twintig minuten voor tijd viel de goal echter aan de andere kant. Via het lichaam van Stefan Mitrovič viel de bal in het doel van Gent. Valencia pakt daardoor de overwinning en loopt uit naar zes punten. De Belgen krijgen het lastig en zullen moeten strijden met Lyon om een ticket voor de Europa League.
90'
90'
Gele kaart voor Gayà (Valencia CF)
Ook de linksback wordt vlak voor tijd nog op de bon geslingerd door de Duitse scheidsrechter.
87'
De laatste minuten zijn aangebroken in Mestalla. Gent speelde dapper, maar in Europa gelden andere wetten. Valencia had een slechte avond, maar weet toch gewoon de drie punten binnen te halen.
85'
Gele kaart voor Moses Simon (KAA Gent)
De invaller deelt een beuk uit en incasseert direct geel.
84'
Met deze tussenstanden in Valencia en Sint Petersburg lijkt een 'vorentscheidung' al gemaakt. Zenit en Valencia komen na drie wedstrijden op negen en zes punten. Lyon en Gent lijken te moeten strijden voor plaats drie.
83'
Wissel in bij KAA Gent -> Moses Simon
83'
Wissel uit bij KAA Gent -> Thomas Matton
82'
Wissel in bij Valencia CF -> Danilo
82'
Wissel uit bij Valencia CF -> Paco Alcácer
80'
Toch weer de kans voor Gent! Een blunder van Aderlan Santos zorgt ervoor dat Thomas Matton vrij mag uithalen vanaf de zestien. Het schot van de Belg wordt fantastisch gepareerd door doelman Jaume.
78'
Weer een goed redding van Sels! Sofiane Féghouli stuurt invaller Rodrigo weg. Doelman Sels van Gent verkleint zijn doel waardoor Rodrigo van dichtbij op het lichaam van de Gent-goalie schiet.
75'
Valencia speelt niet goed, maar toch staan de Spanjaarden op voorsprong. Over geluk heeft het team van coach Nuno niet te klagen. Het goed spelende Gent heeft nog een kwartier om alsnog een punt te behalen.
72'
Doelpunt voor Valencia CF, 2:1 door Stefan Mitrovič (eigen doelpunt)
Heel sneu dit voor Mitrovič. Nadat João Cancelo de lat raakt via een verdwaalde voorzet komt de bal terecht voor de voeten van Gayà. Via het lichaam van Stefan Mitrovič gaat de bal in het doel.
70'
Gele kaart voor Thomas Foket (KAA Gent)
De kaarten vliegen nu in het rond. De doelpuntenmaker trekt aan het broekje van André Gomes en krijgt de zesde gele kaart van dit duel.
69'
Gent controleert in de tweede helft de wedstrijd. Valencia was in het eerste half uur van dit duel oppermachtig maar weet dit voorlopig niet door te zetten. Inmiddels zijn Piatti en Rodrigo ingevallen aan Spaanse kant.
68'
Wissel in bij Valencia CF -> Rodrigo
68'
Wissel uit bij Valencia CF -> Parejo
66'
Gele kaart voor Kenny Saief (KAA Gent)
Nu is João Cancelo het slachtoffer. Linksback Saief is de dader en krijgt geel.
66'
De supporters van Valencia uitten hun onvrede gedurende de wedstrijd. Gent speelt steeds sterker en is dwingender in de duels. De Belgen kunnen zomaar voor een stunt zorgen vanavond.
63'
Zenit staat weer op voorsprong door een doelpunt van Hulk. De Russen zijn koploper van de poule en kunnen al voorzichtig rekening houden met de volgende ronde.
61'
Daar is dan invaller Pablo Piatti. Bij zijn eerste actie snijdt de Argentijn naar binnen om vervolgens hoog over het doel te knallen.
60'
Wissel in bij Valencia CF -> Pablo Piatti
60'
Wissel uit bij Valencia CF -> Santi Mina
59'
Wat kan Valencia nog uitrichten in het laatste half uur? De topploeg uit Spanje heeft nog een aantal troeven op de reservebank zitten. Zo kan coach Nuno beschikken over onder meer Pablo Piatti, Rodrigo en Enzo Pérez.
55'
Gele kaart voor João Cancelo (Valencia CF)
Een smerige overtreding van de man van de assist op aanvoerder Kums.
55'
KAA Gent speelt helemaal niet onverdienstelijk na de gelijkmaker. De Belgen dingen mee in het spel en hebben de drang naar voren. De kampioen van België laat vanavond zien goed weerstand te kunnen bieden in de Champions League.
53'
In Rusland heeft Lyon de gelijkmaker gescoord vlak na rust. Ook daar staat nu 1-1 op het scorebord. Dat betekent voorlopig weinig veranderingen in groep H.
50'
Megakans voor Paco Alcácer! Een mooie en korte combinatie tussen Parejo en Alcácer leidt tot een grote mogelijkheid voor laatstgenoemde. De spits van Valencia schiet van dichtbij maar net over het doel.
49'
Renato Neto was de man die zorgde dat Foket in stelling werd gebracht bij de gelijkmaker. De Braziliaanse middenvelder kwam in Gent terecht via Sporting Lissabon, Cercle Brugge en het Hongaarse Videoton FC.
47'
De tweede helft is begonnen in Valencia. Voor de bezoekers uit Gent is deze stand natuurlijk prima. In de eigen Ghelamco Arena zal gestunt moeten worden tegen Valencia.
46'
Gele kaart voor Santi Mina (Valencia CF)
Het jonge talent begaat een overtreding en incasseert het tweede Spaanse geel.
46'
45'
Valencia was de betere in de eerste helft en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Sofiane Féghouli promoveerde een voorzet van João Cancelo tot doelpunt. De Spanjaarden kregen kansen op meer, maar benutten deze niet. Vlak voor rust verraste Thomas Foket met een prachtige goal. De rechtsback van KAA Gent maakte de gelijkmaker met een kiezelhard schot in de kruising.
45'
43'
Vlak voor rust zo nog een belangrijke gelijkmaker van Foket. De Belgen hadden weinig tot niets te vertellen in de eerste helft. Maar door het prachtige doelpunt is deze 1-1 stand een prima resultaat.
40'
Doelpunt voor KAA Gent, 1:1 door Danijel Miličević
Wat een geweldige doelpunt van rechtsback Thomas Foket. De 21-jarige Belg ramt de bal schuin voor het doel kiezelhard in de kruising. Vanuit het niets is er de gelijkmaker.
38'
Even een fase waarin de bezoekers uit Gent wat meer balbezit opeisen. Het zoeken is naar spits Laurent Depoitre. De kersverse Belgisch international heeft het echter zwaar tegen Mustafi en Aderlan Santos.
34'
Nog tien minuten te spelen tot de rust. In Mestalla heeft Valencia de overhand. Het thuisduel met Zenit werd verloren, maar tegen Gent voelen de Spanjaarden weinig weerstand.
32'
Kans voor André Gomes! Opnieuw komt het gevaar via rechtsback João Cancelo. De Portugees levert een goede voorzet bij de eerste paal op Gomes. Het schot van de Valencia-middenvelder verdwijnt voorlangs.
30'
Naast Sven Kums en Nana Asare is Lasse Nielsen natuurlijk ook een oude bekende van de Eredivisie. De Deen speelde maar een half jaar voor NEC Nijmegen om in de zomer van 2014 de overstap te maken naar zijn huidige werkgever KAA Gent.
26'
De 2-0 kan niet lang meer uitblijven. De defensie van Gent is op dit moment een grote Belgische gatenkaas. Valencia krijgt de mogelijkheden, maar weet ze nog niet af te ronden.
25'
Wat een kans op 2-0! Doelman Matz Sels weet een schot van Santi Mina met moeite te redden. Parejo mag aanleggen voor de rebound, maar opnieuw is Sels de reddende engel. Ook op de daaropvolgende corner heeft de Gent-goalie een goed antwoord.
23'
Valencia deelt de lakens uit in het eerste kwart van de wedstrijd. Niets lijkt een gemakkelijke avond in de weg te staan voor de gastheren. Gent heeft het lastig met de creatieve buitenspelers van Valencia.
22'
Gele kaart voor Nana Asare (KAA Gent)
De oud speler van FC Utrecht maakt een lelijke overtreding op de hak van doelpuntenmaker Féghouli.
21'
De ervaring van de Spanjaarden geeft voorlopig de doorslag. Ondanks dat coach Nuno met een jonge ploeg speelt is het verschil met Gent merkbaar. De Belgen kunnen nog weinig uitrichten in Mestalla.
18'
Gele kaart voor Parejo (Valencia CF)
De aanvoerder maakt een onnodige overtreding op de middenlijn en krijgt het eerste geel.
18'
Sofiane Féghouli is pas 25 jaar, maar speelde al ruim 140 wedstrijden in de Primera División. Het is niet de eerste keer dat de Algerijn van waarde is met een belangrijke goal.
15'
Doelpunt voor Valencia CF, 1:0 door Sofiane Féghouli
João Cancelo zet vanaf rechts voor, Paco Alcácer verlengt de bal richting de tweede paal, waar doelpuntenmaker Féghouli de bal van dichtbij binnen kan werken. Na een kwartier leidt de thuisploeg.
13'
Ook Paco Alcácer probeert het eens van buiten de zestien meter. De spits van Valencia ziet dat zijn schot getoucheerd wordt met als resultaat een hoekschop. Shkodran Mustafi kopt de corner hoog over.
12'
Enorm jammer is natuurlijk de afwezigheid van Zakaria Bakkali in de selectie van Valencia. De jonge Belg, geboren in Luik, is voorlopig niet nodig in de Champions League.
9'
De dreiging van Valencia komt vanaf links. De jonge Santi Mina is behendig en kapt goed naar binnen. Zijn uithaal gaat vervolgens een meter over. Even later moet doelman Matz Sels ingrijpen op een inzet van dichtbij.
8'
Valencia heeft het heft in handen in de openingsfase. In het druilerige weer zakt Gent wat terug en loert het op de counter. Op een schot hoog over van André Gomes na is er nog weinig gebeurd.
5'
In Sint Petersburg is Zenit al op voorsprong gekomen tegen Olympique Lyon. De Russen slaan bij deze stand een grote slag in poule H.
4'
Bij de thuisploeg zien we vanavond enorm veel goede talenten in de basis. Met name de linkerkant herbergt potentie bij Valencia. Gayà en Santi Mina zijn respectievelijk twintig en negentien jaar oud.
1'
Felix Zwayer heeft het startsignaal gegeven bij Valencia - Gent. De Duitse scheidsrechter zal het Champions League-duel in Mestalla in goede banen proberen te leiden.
1'
De opstellingen
Coach Nuno van Valencia stelt een aantal bekende gezichten op voor de thuiswedstrijd met Gent. Sofiane Féghouli zal op het middenveld spelen met aanvoerder Parejo. In de defensie van Valencia speelt Duitser Shkodran Mustafi. De oudste in de opstelling van de Spanjaarden is Javi Fuego, de middenvelder is 31 jaar.

De bezoekers uit België kennen drie oud-Eredivisie spelers in de basis. Lasse Nielsen heeft een kortstondig verleden bij NEC Nijmegen, Nana Asare speelde voor FC Utrecht en aanvoerder Sven Kums kwam 3,5 jaar uit voor sc Heerenveen. Zowel het team van Hein Vanhaezebrouck als dat van Valencia is zeer jong.

Welkom bij de derde groepswedstrijd in groep H van de Champions League. In Estadio de Mestalla treffen dinsdagavond thuisploeg Valencia CF en het Belgische KAA Gent elkaar. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt en ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van het duel in Valencia.

Valencia CF
Coach Nuno kent een wisselvallige start van de competitie en de Champions League met zijn Valencia. De withemden bekleden een achtste plaats in de Primera División, maar wisten afgelopen weekeinde overtuigend met 3-0 te winnen van Málaga CF. Hiermee verdubbelde het team zowat hun doelpuntenproductie. Valencia maakte in de acht gespeelde wedstrijden slechts zeven goals voor en kreeg er vijf tegen.

In de Champions League werd verloren thuis tegen Zenit (2-3) en gewonnen in Lyon (0-1). Dat betekent drie punten na twee CL-wedstrijden. Valencia wil in het tweeluik met Gent het liefste zes punten behalen. Nuno heeft Zakaria Bakkali in ieder geval niet nodig. De jonge Belg, overgekomen van PSV, maakte al wel minuten in de competitie, maar moet voorlopig wachten op zijn Champions League debuut. Spits Álvaro Negredo ontbreekt in de selectie wegens een blessure.

KAA Gent
De Belgische kampioen is opnieuw op dreef in de vaderlandse competitie. In elf wedstrijden werd zes keer gewonnen en vijf maal gelijk gespeeld. Gent is zodoende ongeslagen koploper van de Eerste Klasse. In de Champions League wil het wat minder vlotten voor het team van coach Hein Vanhaezebrouck. Gent speelde thuis gelijk tegen Lyon (1-1) en verloor op bezoek in Sint-Petersburg met 2-1.

Bij Gent lopen vele bekenden met een verleden in de Eredivisie rond. Tweede doelman Brian Vandenbussche begon bij Sparta en speelde tien jaar bij sc Heerenveen. Middenvelder Sven Kums, topscoorder met zes goals, was twee jaar zijn ploeggenoot in Friesland. Nicklas Pedersen speelde 3,5 jaar voor FC Groningen en Nana Asare vier jaar voor FC Utrecht. Laurent Depoitre is de spits. De 26-jarige Belg mocht vorige week in Andorra (1-4 winst) zijn debuut maken in het nationale elftal.