20.10.2015 22:37

Eigen goal Mitrovič nekt KAA Gent in Mestalla

Een dapper spelend KAA Gent is er dinsdagavond niet in geslaagd om te stunten op bezoek bij Valencia. De Belgisch kampioen verloor met 2-1 door het beslissende eigen doelpunt van verdediger Stefan Mitrovič. Ondanks het goede spel blijft het team van coach Hein Vanhaezebrouck voorlopig steken op één punt in de Champions League.

Valencia kon niet beschikken over verdediger Aymen Abdennour en keepers Diego Alves en Mathew Ryan. De bezoekers uit Gent startten met enkele oude bekenden in de vorm van Nana Asare en aanvoerder Sven Kums. Al snel bleek dat de thuisploeg een aardig overwicht had. In de vijftiende minuut werd dit uitbetaald middels een doelpunt. João Cancelo verzorgde de voorzet vanaf rechts en Algerijn Sofiane Féghouli prikte de bal van dichtbij in het doel: 1-0.

Via André Gomes en aanvoerder Parejo kregen de gastheren kansen op meer. Deze werden niet benut waardoor Gent het geloof beetje bij beetje terugkreeg. Vijf minuten voor rust zorgde Thomas Foket voor een daverende verrassing. De mee opgekomen rechtsback bracht Gent op gelijke  hoogte via een hard schot in de kruising: 1-1. Na rust kreeg Paco Alcácer zijn eerste mogelijkheid. Op aangeven van Parejo schoot de Spanjaard maar net over het doel van uitblinker Matz Sels.

Gent bood prima weerstand en voetbalde lekker mee in Mestalla. Valencia had het lastig met de stugge Belgen en kon weinig uitrichten. Een stunt in de Champions League leek zomaar in de maak voor het team van Vanhaezebrouck. Invallers Rodrigo en Pablo Piatti konden tevens voor weinig Spaans gevaar zorgen. Ongeveer twintig minuten voor het einde bracht het geluk Valencia opnieuw op voorsprong. Stefan Mitrovič trof met zijn lichaam eigen doel na een schot van Cancelo: 2-1.

De kans op de hernieuwde gelijkmaker was er voor Thomas Matton (Gent). De Belg zag zijn poging vanaf rand zestien echter gepareerd worden door doelman Jaume. Valencia komt door de winst op zes punten uit drie duels, Gent blijft steken op één schamel puntje. De volgende poulewedstrijd in Gent kan al zorgen voor een beslissing in deze poule. Het lijkt erop dat de Belgen moeten strijden met Olympique Lyon voor plaats drie. Deze geeft recht op een ticket in de Europa League na de winterstop.

Door: Koen Larmit