20.10.2015 20:30

Oude bekenden in basis KAA Gent

In het Estadio de Mestalla gaat het Belgische KAA Gent zonder meer één van de mooiste wedstrijden in de clubhistorie spelen. De kampioen van België neemt het in de derde poulewedstrijd in de Champions League op tegen het Spaanse Valencia CF. In de basisopstelling van coach Hein Vanhaezebroucke komen we twee bekenden tegen.

Middenvelder Sven Kums speelde tussen 2011 en 2013 ruim tachtig wedstrijden voor sc Heerenveen. De 27-jarige middenvelder stond in Friesland niet bekend als scorende speler. In Gent weet Kums het net echter gemakkelijk te vinden en is hij clubtopscoorder met zes doelpunten. In de verdediging speelt oude bekende Nana Asare. De 29-jarige Ghanees kwam onder meer uit voor Feyenoord en FC Utrecht.

Bij Valencia ontbreken Aymen Abdennour (blessure) en Álvaro Negredo. Laatstgenoemde wordt de laatste weken niet opgenomen in de selectie vanwege een slechte verhouding met coach Nuno. De jonge Paco Alcácer zal daardoor voor de goals moeten zorgen. Ook Mathew Ryan is niet van de partij. Doelman Ryan kwam in het verleden uit voor Club Brugge en is geblesseerd.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner