(Heenwedstrijd 1:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 36. / Kopbal  (Saúl)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 88. / Penalty

90'

FC Barcelona speelde een betere tweede dan eerste helft, maar is er niet geslaagd om te scoren in Estadio Vicente Calderón. Atlético Madrid deed dat na rust nog wel één keer via Antoine Griezmann en is dus door naar de halve finale van de Champions League.
90'
90'
Gele kaart voor Koke (Atlético Madrid)
De middenvelder van Atlético Madrid krijgt een gele kaart voor tijdrekken.
90'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Stefan Savić
90'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Augusto Fernández
90'
Vrije trap gaat over! Lionel Messi gaat achter de bal staan en schiet 'm een metertje over het doel van Jan Oblak.
90'
Gele kaart voor Arda Turan (FC Barcelona)
De invaller beklaagt zich bij de Italiaanse scheidsrechter, wat hem op geel komt te staan.
90'
FC Barcelona schreeuwt om een strafschop! Andrés Iniesta schiet de bal tegen de arm van Gabi aan, die binnen het strafschopgebied staat. De handsbal werd binnen het zestienmetergebied gemaakt, dus FC Barcelona wordt een strafschop ontnomen! Wat rest is een vrije trap.
90'
Gele kaart voor Ángel Correa (Atlético Madrid)
Hij staat nog maar net in het veld, maar krijgt direct een gele kaart. De invaller wordt bestraft omdat hij bij een vrije trap voor de bal gaat staan.
90'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
90'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
88'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:0 door Antoine Griezmann
De Franse aanvaller gaat achter de bal staan en maakt zijn tweede van de wedstrijd. Marc-André ter Stegen zit er nog met zijn hand aan, maar hij kan een doelpunt niet voorkomen.
87'
Penalty Atlético! Een snelle uitbraak van Atlético Madrid levert Atlético Madrid geen doelpunt, maar wel een strafschop op. Het is Filipe Luís die de bal naar Antoine Griezmann probeert te spelen, maar Andrés Iniesta stopt de bal met zijn hand.
87'
Gele kaart voor Iniesta (FC Barcelona)
De middenvelder van FC Barcelona wordt gestraft voor zij handsbal.
85'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
De verdediger haalt invaller Sergi Roberto onderuit en ziet dat met geel bestraft worden.
84'
Dat zag er gevaarlijk uit! Busquets stift de bal het strafschopgebied in en via Neymar komt het leer bij Luis Suárez terecht. De Uruguayaan schiet in een keer uit de draai, maar Jan Oblak kan simpel redding brengen.
80'
De tijd begint steeds meer te dringen voor FC Barcelona. Atlético Madrid slaagt er tot nu toe goed in om het spel van de Catalanen te ontregelen.
76'
Gele kaart voor Neymar (FC Barcelona)
Neymar zet Juanfran onder druk en trapt hem in zijn enthousiasme onderuit. Dat kost de Braziliaan een gele kaart.
75'
De druk van FC Barcelona neemt weer toe. Nog een kwartier te spelen in Estadio Vicente Calderón. Een heel spannend kwartier!
74'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
74'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
71'
Gele kaart voor Luis Suárez (FC Barcelona)
De aanvaller van FC Barcelona krijgt desalniettemin een gele kaart voor de elleboogstoot. Waarschijnlijk was het geen opzettelijke, maar wordt Suárez gestraft voor gevaarlijk inkomen.
70'
Een opstootje op het veld nadat Luis Suárez zijn elleboog in de oogkas van Diego Godín plant. De spelers van Atlético Madrid zijn woest, maar het lijkt erop dat de actie van Suárez niet bewust was.
68'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Nicola Rizzoli heeft de kaarten lang op zak gehouden, maar besluit nu in te grijpen. Het is Gabi die op de bon gaat na een overtreding op Lionel Messi.
67'
Gevaarlijk schot Luis Suárez! De Uruguayaan wordt in het strafschopgebied ingespeeld en gebruikt zijn lichaam goed, waardoor hij in schietpositie komt. De punter van de aanvaller gaat echter recht op Jan Oblak af.
66'
FC Barcelona zet Atlético Madrid in deze fase van de wedstrijd flink onder druk. Het belooft een spannend laatste kwart van deze kwartfinale te worden.
65'
Arda Turan heeft natuurlijk een verleden bij Atlético Madrid. Hij verhuisde in de zomer van Madrid naar FC Barcelona, waar hij (nog) geen vaste waarde is.
64'
Wissel in bij FC Barcelona -> Arda Turan
64'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Dani Alves
64'
Wissel in bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
64'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
63'
Een aardige poging van Andrés Iniesta! De ervaren Spanjaard ontdoet zich van twee man en haalt vanaf randje zestien uit. Hij probeert de bal in de verre kruising te schieten, maar Jan Oblak staat goed opgesteld en voorkomt de gelijkmaker.
61'
Bijna Antoine Griezmann! Een heerlijke fase in Estadio Vicente Calderón. In een razendsnelle counter wordt Antoine Griezmann diep gestuurd, die heel ver kan komen. Terwijl er twee Catalanen in zijn nek hijgen moet de Fransman uithalen. Het is Marc-André ter Stegen die de inzet kan tegenhouden.
59'
Nog meer gevaar van FC Barcelona! Dit wil Luis Enrique vaker zien! De bal wordt door Jordi Alba hard voorgegeven, maar Gerard Piqué wordt goed verdedigd en slaagt er niet in om de 1-1 te maken.
58'
Schot Lionel Messi gekraakt! Daar zien we de Argentijnse sterspeler eigenlijk pas voor de eerste keer. De poging van Messi gaat via een Atético-been over de achterlijn.
56'
FC Barcelona is ook in de tweede helft niet goed uit de startblokken. Gezien de stand en het spelbeeld moet het team van trainer Luis Enrique zich grote zorgen maken.
53'
Bal op de lat! Dat was bijna de 2-0 van Atlético Madrid! Marc-André ter Stegen was al gezien. Saúl kopt de bal van tien meter over de Duitse doelman heen, die tot zijn grote opluchting ziet dat de bal niet in het doel eindigt.
53'
De druk van Atlético Madrid houdt aan. De Catalanen blijven in deze fase van de wedstrijd met hangen en wurgen overeind.
51'
Enorme kans Atlético Madrid! Koke loopt slim vrij, wordt in het strafschopgebied bereikt en komt oog in oog met Marc-André ter Stegen. De middenvelder gaat echter niet voor eigen kansen, maar speelt de bal terug. Zijn pass komt echter niet terecht bij een medespeler, maar bij Ivan Rakitić.
49'
Deze één-twee tussen Dani Alves en Luis Suárez mislukt. Suárez probeert de combinatie aan te gaan met de rechtsback, die de bal echter veel te hard doorspeelt. De pass van de Braziliaan gaat tot groot ongenoegen van Suárez over de achterlijn.
47'
Beide teams hebben in de rust niet gewisseld. Luis Enrique zal echter het strijdplan wel hebben veranderd, wat FC Barcelona zal in de tweede helft minstens een keer moeten scoren.
46'
45'

Atlético Madrid staat na een helft spelen virtueel in de halve finale van de Champions League. Antoine Griezmann maakte na een prachtige assist van Saúl de 1-0. FC Barcelona heeft aanvallend nog vrijwel niets ingebracht en zal in de tweede helft flink aan de bak moeten.
45'
44'
Bijna Yannick Ferreira-Carrasco! De Belg mag in de tegenaanval heel ver komen en komt - vanuit een lastige positie - zelfs tot een schot. Marc-André ter Stegen heeft veel moeite met de poging van Carrasco, maar stopt 'm uiteindelijk wel.
42'
Mooi schot Neymar! Daar is het eerste wapenfeit van FC Barcelona. Neymar pikt op de helft van Atlético Madrid de bal en beproeft zijn geluk. Zijn schot van dertig meter zeilt richting de kruising, maar Jan Oblak staat goed opgesteld en vangt de inzet.
40'
Atlético Madrid staat door de 1-0 voorsprong virtueel in de halve finale van de Champions League. FC Barcelona moet nu komen. En de Catalanen zullen beter moeten spelen dan in de eerste veertig minuten, want zij hebben nog geen kans gecreëerd.
39'
De Madrilenen willen een kaart voor Luis Suárez zien. De Uruguayaan begaat een vrij lichte overtreding op Diego Godín, die in de verste verte geen geel waard is.
36'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Antoine Griezmann
Dit is zo'n doelpunt waarbij de assist mooier is dan de goal zelf! Saúl neemt de bal op zijn borst aan en brengt 'm met buitenkant links in het strafschopgebied. Daar duikt Antoine Griezmann op, die met een kopbal Marc-André ter Stegen verschalkt.
34'
Het is Lionel Messi die vanaf een meter of 25 mag aanleggen. Het schot van de Argentijn is niet goed; de vrije trap gaat ruim naast en over het doel van Jan Oblak.
32'
Een vreemde beslissing van Nicola Rozzoli. Diego Godín maakt een duidelijke overtreding op Andrés Iniesta, maar de Italiaan laat doorspelen. Pas op het moment dat Neymar een foute pass aflevert, fluit de scheidsrechter.
30'
Er is een halfuur gespeeld en het kan nog alle kanten opgaan in Madrid. FC Barcelona kan aanvallend bijna niks inbrengen, maar het is Atlético Madrid dat moet scoren om een kans te maken op een plek in de halve finale.
28'
Atlético Madrid vraagt om een strafschop! Yannick Ferreira-Carrasco omspeelt de vallende Gerard Piqué, die de bal tegenhoudt. Carrasco zegt dat Piqué dat met zijn hand doet, maar daar lijkt geen sprake van te zijn.
27'
Jan Oblak komt het hoogst en kan de corner van Neymar uit de lucht plukken. Een snelle tegenaanval van Atlético Madrid zit er echter niet in.
26'
Wellicht dat dit iets oplevert voor FC Barcelona. Luis Suárez schiet de bal via Diego Godín over de achterlijn: hoekschop voor de Catalanen.
25'
FC Barcelona lijkt even te kunnen counteren, maar er wordt direct een kleine overtreding gemaakt op Luis Suárez, waardoor de snelle tegenaanval stopt.
23'
Atlético Madrid staat organisatorisch enorm sterk. De manschappen van Luis Enrique lijken geen idee te hebben hoe zij de Madrilenen moeten bespelen.
21'
Atlético Madrid verdedigt vanavond net als in Camp Nou erg fel. Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez zijn alleen nog niet in het stuk voorgekomen.
18'
Filipe Luís gaat te hard door op Luis Suárez en krijgt van de Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli een laatste waarschuwing.
16'
Het is een tactisch steekspel tussen de twee Spaanse grootmachten. Na een veelbelovende openingsfase gebeurt er nu niet heel veel in Madrid.
14'
Het is niet zoals men van FC Barcelona is gewend, maar de Catalanen proberen veelvuldig met de lange bal over de verdediging de drie aanvallers te bereiken.
12'
FC Barcelona komt wat beter in de wedstrijd en heeft steeds meer balbezit. Daar lijkt Atlético Madrid, dat ver inzakt, geen problemen mee te hebben.
10'
Goed werk van Javier Mascherano! De centrale verdediger zet goed druk, komt voor Yannick Ferreira-Carrasco en verovert halverwege de helft van Atlético Madrid de bal. Hij kan vervolgens meteen uithalen en doet dat ook. Zijn schot smoort echter op de rand van het strafschopgebied.
7'
Kans voor Antoine Griezmann! Atlético Madrid krijgt binnen zeven minuten spelen alweer de derde mogelijkheid van de wedstrijd. Vanaf links geeft Filipe Luís een voorzet, die bij Griezmann terecht komt. De Fransman probeert de bal in de lange hoek te koppen, maar Marc-André ter Stegen brengt redding.
7'
Het team van Diego Simeone is sterk aan de wedstrijd begonnen. FC Barcelona is nog maar weinig op de helft van de Madrlinen geweest.
4'
En niet veel later volgt ook het volgende schot van Atlético Madrid. FC Barcelona staat compact, maar Yannick Ferreira-Carrasco vindt een gaatje en lost een schot. Zijn inzet wordt vrij eenvoudig gepakt door Marc-André ter Stegen.
3'
De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg! Een afvallende bal komt terecht bij Gabi, die binnen het strafschopgebied kan uithalen. Zijn uithaal gaat een meter over het doel van Marc-André ter Stegen.
1'
Atlético Madrid heeft de wedstrijd in een kolkend Vicente Calderón in gang gebracht!
1'

In beide opstellingen is slechts één wijziging te vinden ten opzichte van de heenwedstrijd, die FC Barcelona met 2-1 won. De Catalanen hebben niks veranderd, Atlético Madrid is op één plek gewijzigd. Fernando Torres pakte in Camp Nou rood en is geschorst. Hij wordt vervangen door Augusto Fernández.

Atlético Madrid en FC Barcelona maken vanavond uit wie zich kwalificeert voor de halve finale van de Champions League. De Catalanen wonnen het thuisduel met 2-1 en hebben dus de beste papieren, maar Atlético zal alles op alles zetten om door te stoten naar de laatste vier van het miljoenenbal. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt de opstellingen een uur voor aanvang hier vinden.

Heenduel in Camp Nou

De heenwedstrijd in Barcelona was een bijzondere. Atlético Madrid begon zeer fel aan het duel en nam via Fernando Torres brutaal de leiding. Diezelfde Torres ontving na iets meer dan een halfuur spelen zijn tweede gele kaart, waardoor het team van Diego Simeone bijna een uur met een man minder stond. Atlético vocht voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Luis Suárez twee keer scoorde en FC Barcelona aan een 2-1 zege hielp.

Atlético jaagt

Atlético Madrid weet waar het aan toe is. De Madrilenen zullen minstens FC Barcelona moeten verslaan om de halve finale van de Champions League te bereiken. Het maken van doelpunten zal het grootste euvel voor Atlético Madrid zijn. De Madrilenen maakten dit seizoen in de competitie 54 goals in 32 wedstrijden. Ter vergelijking: FC Barcelona scoorde 87 keer en Real Madrid maakte 93 doelpunten.

Geen grootse vorm Barça

Als er echter een moment is voor Atlético Madrid om FC Barcelona te verslaan, dan zou dat zomaar vanavond kunnen zijn. Het team van trainer Luis Enrique is namelijk niet in goeden doen. FC Barcelona pakte slechts één punt in de laatste drie competitieduels en Lionel Messi is – voor zijn doen – ook uit vorm. De Argentijnse sterspeler maakte in de laatste vier wedstrijden geen doelpunt en gaf ook geen assist. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2011.