2:2
(Heenwedstrijd 0:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raúl Jiménez 27. / Kopbal  (Eliseu)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Arturo Vidal 38. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 52. / Schot met rechts  (Javi Martínez)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Anderson Talisca 76. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting

Bayern München gaat zich samen met Atlético Madrid, Real Madrid en Bayern München melden in de halve finale van de Champions League. Vlak na rust werd de halve finale veilig gesteld door een doelpunt van Thomas Müller. Een kwartier voor tijd wist invaller Anderson Talisca nog wel gelijk te maken met een fraaie vrije trap, maar de halve finale van Bayern München kwam niet meer in gevaar.
90'
90'
Ook Mario Götze krijgt nog speeltijd. Hij vervangt Ribéry.
90'
Wissel in bij Bayern München -> Mario Götze
90'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
90'
Gele kaart voor André Almeida (SL Benfica)
André Almeida gaat nog op de bon. De rechtsback van Benfica vloert Ribéry en krijgt geel van Kuipers.
90'
Nog een wissel bij Bayern. Juan Bernat komt voor Xabi Alonso.
90'
Wissel in bij Bayern München -> Juan Bernat
90'
Wissel uit bij Bayern München -> Xabi Alonso
89'
Lewandowski! De invaller krijgt een grote kans op de 2-3, maar de Pool krijgt zijn poging niet langs doelman Ederson.
88'
Benfica is uitgewisseld. Luka Jović komt nog voor Eliseu.
88'
Wissel in bij SL Benfica -> Luka Jović
88'
Wissel uit bij SL Benfica -> Eliseu
87'
De tijd begint te dringen voor Benfica. De kans is heel klein dat Benfica nog twee keer weet te scoren.
85'
... Anderson Talisca neemt wederom de vrije trap. Deze keer probeert de Braziliaan de bal in de andere hoek te plaatsen, maar de middenvelder mikt naast het doel van Neuer.
84'
Benfica krijgt wederom een vrije trap op een aardige positie...
84'
Pep Guardiola wisselt voor de eerste keer. Robert Lewandowski komt voor Müller.
84'
Wissel in bij Bayern München -> Robert Lewandowski
84'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
82'
Bijna Bayern weer! Lahm brengt de bal in het strafschopgebied. Müller staat helemaal vrij, maar neemt de bal niet goed aan. Benfica kan daardoor ingrijpen.
80'
Bayern is weer wakker na de gelijkmaker van Anderson Talisca. De Duitsers zijn dreigend, maar nog niet doeltreffend.
76'
Doelpunt voor SL Benfica, 2:2 door Anderson Talisca
Toch nog enigszins gerechtigheid voor Benfica. Invaller Anderson Talisca krult de bal over de muur en in het doel: 2-2.
75'
Benfica krijgt overigens nog een vrije trap op een mooie positie...
74'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Javi Martínez ontsnapt aan een rode kaart. De Spanjaard brengt Gonçalo Guedes, die onderweg is richting Neuer, ten val. Kuipers fluit voor een overtreding, maar trekt slechts geel. Gonçalo Guedes wordt geraakt, maar gaat ook erg gewillig naar de grond.
72'
Kans voor Bayern. Müller wordt gelanceerd door een goede lange bal. Müller legt klaar voor Vidal, die schiet. Ederson lijkt de bal makkelijk te kunnen pakken, maar de bal glipt uit zijn handen. Hoekschop Bayern, maar daar worden de Duiters niet gevaarlijk uit.
70'
Gele kaart voor Mehdi Carcela-Gonzalez (SL Benfica)
Carcela-Gonzalez begaat een stevige overtreding op Douglas Costa en krijgt geel van Kuipers.
69'
Nog een wissel bij Benfica. Anderson Talisca is de vervanger van Salvio.
68'
Wissel in bij SL Benfica -> Anderson Talisca
68'
Wissel uit bij SL Benfica -> Eduardo Salvio
68'
Doelpunt afgekeurd! Müller scoort op aangeven van Alaba de 1-3, maar aangever Alaba stond buitenspel toen hij de bal ontving van Ribéry.
67'
Bayern lijkt niet van plan om het publiek nog even te entertainen. De Zuid-Duiters zijn tevreden met de 2-1 voorsprong en nemen weinig risico.
63'
... Invaller Gonçalo Guedes mag de vrije trap nemen, maar mikt een meter of twee over het doel van Neuer.
62'
Benfica krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Vidal op Mehdi Carcela-Gonzalez...
62'
Benfica probeert het van afstand. André Almeida probeert Neuer te verrassen vanaf een meter of 25, maar Neuer tikt de bal over het doel.
60'
De paal! Douglas Costa ontsnapt aan de linkerkant van het veld. De Braziliaan schiet vanuit een moeilijke hoek, maar raakt de paal.
58'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Gonçalo Guedes komt in plaats van Pizzi.
58'
Wissel in bij SL Benfica -> Gonçalo Guedes
58'
Wissel uit bij SL Benfica -> Pizzi
55'
Komt dat schot! Franck Ribéry probeert het vanaf een meter of twintig, maar schiet over.
54'
Een standaardsituatie nekt Benfica, terwijl het verdedigend eigenlijk prima stond. Jammer, maar de wedstrijd lijkt nu wel beslist.
52'
Doelpunt voor Bayern München, 1:2 door Thomas Müller
Het is beslist in Portugal! Xabi Alonso neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. Javi Martínez kopt de bal breed op Thomas Müller die vervolgens makkelijk de bal tegen de touwen kan tikken: 1-2.
52'
Bayern is dreigend, maar komt nog niet tot grote kansen tijdens het tweede bedrijf. Benfica staat goed te verdedigen.
48'
Bayern pakt direct na rust het initiatief, maar nog geen kansen.
46'
De bal rolt weer in Portugal. Benfica heeft afgetrapt.
46'
45'

Bayern München was dominant in de beginfase, maar wist niet echt grote kansen te creëren. Na 27 minuten spelen kwam Benfica echter geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Raúl Jiménez was na een voorzet van Eliseu een tweetal verdedigers van Bayern München de baas en kopte de bal achter Manuel Neuer: 1-0. Benfica bleef vervolgens de aanval zoeken en kreeg wederom via Jiménez een grote kans, maar de Mexicaan kreeg de bal niet achter Neuer. Langzamerhand kreeg Bayern de controle terug en kwam het uiteindelijk op gelijke hoogte. Philipp Lahm gaf voor vanaf de rechterkant. Doelman Ederson kreeg zijn hand tegen de bal, maar daardoor kwam die voor de voeten van Arturo Vidal. De Chileen nam de bal op de volley en zette de 1-1 op het scorebord.
45'
43'
Nog een paar minuten te gaan tot de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
40'
Dat is een flinke domper voor Benfica, want de Portugezen hebben aan een 2-1 overwinning niet genoeg. Benfica moet nu twee keer scoren om de halve finale van de Champions League te halen.
38'
Doelpunt voor Bayern München, 1:1 door Arturo Vidal
We gaan vanavond NIET verlengen! Lahm geeft de bal voor vanaf de rechterkant. Ederson kan een hand tegen de voorzet zetten, maar daardoor komt de bal voor de voeten van Vidal. De Chileen neemt de bal op de volley en zet de 1-1 op het scorebord.
36'
De treffer heeft Benfica goed gedaan. De Portugezen hebben de nervositeit van zich afgeschud.
34'
Bijna Bayern! Lahm krijgt een grote kans te krijgen na een goede pass vanuit het middenrif. Het ontbreekt bij Lahm aan de controle, waardoor Ederson kan ingrijpen.
34'
Ondanks de afwezigheid van Arjen Robben staat er vanavond wel een Nederlander op het veld. Björn Kuipers fungeert vanavond als scheidsrechter.
32'
Wanhoop bij Thiago. De Spanjaard schiet vanaf een meter of dertig, maar trapt de bal bijna het stadion uit.
30'
Jiménez! Dit had de 2-0 moeten zijn! Eduardo Salvio geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Xabi Alonso en Kimmich gaan de fout in, waardoor Jiménez een grote kans krijgt. De Mexicaan puntert de bal richting doel, maar Neuer brengt redding.
29'
Nou, dat was geheel tegen de verhouding in. Als het na negentig minuten nog altijd 1-0 staat, dan gaan we verlengen.
27'
Doelpunt voor SL Benfica, 1:0 door Raúl Jiménez
Wat is dit nou?! Uit het niets komt Benfica op voorsprong! Eliseu komt mee naar voren en slingert de bal voor het doel. Jiménez moet zien af te rekenen met Alaba, Javi Martínez en Manuel Neuer en dat lukt de Mexicaan. Hij zet zijn hoofd tegen de bal en scoort: 1-0.
25'
Het is vooralsnog eenrichtingsverkeer. Benfica kan aanvallend nog geen vuist maken.
22'
Weer Bayern! Lahm geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Lahm weet Thiago te vinden op de rand van het strafschopgebied. De Spanjaard weet met een bekeken balletje Arturo Vidal in stelling te brengen. De Chileen kan koppen, maar brengt Ederson niet echt in de problemen.
21'
Komt dat schot! David Alaba besluit om het maar eens van grote afstand te proberen, maar produceert een afzwaaier.
19'
Daar is de eerste echte kans van de wedstrijd! Philipp Lahm geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Thomas Müller is Victor Lindelöf te slim af en zet zijn voet tegen de bal, maar de poging van Müller gaat voorlangs.
18'
Bayern München is geduldig. De Duiters hebben natuurlijk al een 1-0 voorsprong en het heeft natuurlijk geen zin om vol op de aanval te spelen.
15'
Benfica weet af en toe de bal te onderscheppen, maar de Portugezen zijn hem dan ook telkens weer razendsnel kwijt. Benfica oogt nerveus.
13'
Het meeste balbezit blijft voorlopig voor Bayern München. Benfica loert op een foutje van Bayern, maar kijkt vooral toe.
10'
Bayern duikt af en toe gevaarlijk op rondom het doel van Benfica, maar uitgespeelde kansen zijn er - aan beide kanten - eigenlijk nog niet geweest.
8'
Xabi Alonso neemt de hoekschop vanaf de linkerkant en krijgt de bal op het hoofd van Javi Martínez. De kopbal van de verdediger is zwak en vormt een makkelijke prooi voor Benfica-doelman Ederson.
7'
De bezoekers uit München krijgen een hoekschop. Kan Bayern gevaar stichten?
6'
Bayern München speelt in de beginfase op balbezit, maar doet dat vooral op eigen helft.
3'
... Eliseu neemt de vrije trap. De verdediger krijgt de bal langs de muur, maar raakt Kimmich. Gevaar geweken!
2'
Benfica krijgt al vroeg een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Joshua Kimmich op Raúl Jiménez...
1'
We zijn begonnen in Portugal. Bayern München heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Benfica tegen Bayern München. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Heenwedstrijd

Bayern München heeft in Zuid-Duitsland een kleine marge gepakt. De Duitsers wonnen in eigen huis met 1-0 van Benfica dankzij een vroeg doelpunt van Arturo Vidal. Dat het in München 1-0 bleef is eigenlijk een klein wonder, want zowel Bayern München als Benfica kregen genoeg kansen om te scoren. Desondanks bleef het 1-0, waardoor Benfica geloof mag hebben in een stunt.

Benfica

Benfica is momenteel bezig aan een ijzersterke periode in de Portugese competitie. Benfica heeft inmiddels zeven overwinningen op rij geboekt. De laatste club dat Benfica in de competitie wist te verslaan was FC Porto. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Benfica een voorsprong van twee punten op nummer twee Sporting CP. Nummer drie FC Porto staat een straatlengte achter. Theoretisch gezien kan FC Porto (dat twaalf punten minder heeft) nog kampioen worden, maar die kans is dus niet erg groot.

Bayern München stevent eveneens af op het kampioenschap, maar de voorsprong van de club uit Zuid-Duitsland is dit seizoen niet zo indrukwekkend als dat van vorige jaren. Desondanks heeft nummer twee Borussia Dortmund een achterstand van zeven punten op Bayern München. Met nog vijf wedstrijden te gaan lijkt Bayern München voor het vierde seizoen op rij kampioen van Duitsland te worden.

Historie

De laatste keer dat Bayern München Benfica trof in de Champions League was tijdens het seizoen 1981/1982. Bayern München was in de achtste finale te sterk voor Benfica. In Portugal werd er weliswaar gelijkgespeeld (0-0), maar in eigen huis wist Bayern München zich vrij eenvoudig te kwalificeren voor de volgende ronde. Het werd 4-1 dankzij treffers van Dieter Hoeneß (hattrick) en Paul Breitner. Nené scoorde namens Benfica.