16.08.2016 12:15

'Bosz kiest voor Traoré en Younes in aanval'

Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)
Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)

Peter Bosz heeft voor het eerst dit seizoen basisplaatsen ingeruimd voor Bertrand Traoré en Amin Younes. Ajax neemt het dinsdagavond voor het eerst op tegen FK Rostov en doet dat met een grotendeels vernieuwde aanval.

Bosz lijkt daarnaast voor Kenny Tete als rechtsback en Joël Veltman in het centrum van de verdediging te kiezen. Het is echter ook goed mogelijk dat Veltman als vleugelverdediger wordt opgesteld. In dat geval vormt Davinson Sánchez samen met Jairo Riedewald het centrum van de verdediging.

Ajax kreeg tegen Roda JC Kerkrade twee tegendoelpunten te verwerken en dat baart Bosz zorgen. Tijdens het cruciale duel met FK Rostov moet beterschap worden getoond. "We stoppen heel veel energie in het terugveroveren van de bal en we zetten hoog druk, zoals iedereen weet.", zegt Bosz in De Telegraaf. "Daardoor ontstaat er veel ruimte en als er dan kansen ontstaan, komen de tegenstanders vaak direct voor de keeper te staan. We hebben er veel op getraind en over gesproken om dat te voorkomen.”

Bosz is blij dat hij inmiddels kan beschikken over een complete selectie en keuzes kan maken. "Ik hou ervan aan vastigheden te werken, om met een vaste ploeg te spelen. De grondgedachte is hetzelfde, maar de uitvoering moet beter. En dan helpt het als je met vaste jongens in een vaste samenstelling kunt spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner