06.08.2016 21:50

Update: Rostov bevestigt vertrek hoofdtrainer

Kurban Berdiyev, trainer van FK Rostov, staat op het punt om de ploeg waar hij zoveel succes mee heeft te verlaten. De trainer zou op het punt staan om een contract te tekenen bij Spartak Moskou.

Berdiyev zou al akkoord zijn met Spartak Moskou, waar hij binnenkort een tweejarig contract zou tekenen. Dat meldt Match TV zaterdag. Berdiyev wordt in Rusland gezien als een grote succestrainer. Eerst won hij met Rubin Kazan tot twee keer toe de titel in Rusland en afgelopen seizoen eindigde hij met FK Rostov op de tweede plaats, op twee punten van kampioen CSKA Moskou.

De goede klassering leverde Rostov een plek op in de voorrondes van de Champions League en schakelde in de eerste voorronde Anderlecht uit. FC Rostov treedt nu aan tegen Ajax, maar of Berdiyev daar op de bank zit is nog onduidelijk. 

Update: 06-08-2016 21:50

De tegenstander van Ajax in de play-offs van de Champions League moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. FK Rostov heeft zaterdag via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de succestrainer Kurban Berdiyev vertrekt. Naar verluidt tekent Berdiyev bij Spartak Moskou. De komende periode zal Dmitri Kirichenko de honneurs als trainer gaan waarnemen.

De kans is groot dat spits Sardar Azmoun en verdediger Bastos de weg van coach Berdiyev gaan volgen. Beide spelers speelden afgelopen woensdag nog negentig minuten tijdens de return bij Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League. Rostov won dit duel met 0-2 mede door een doelpunt van Azmoun. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner