Albanië
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Armando Sadiku 44. / Kopbal  (Ledian Memushaj)

90'

Roemenië gaat naar huis, want het eindigt als laatste in Groep A. Albanië stijgt door de 1-0 overwinning naar de derde plaats en heeft een kans om zich als een van de beste nummers drie te plaatsen voor de achtste finales.
90'
90'
Gele kaart voor Elseid Hysaj (Albanië)
Het tijdrekken duurt al eventjes en nu is de scheidsrechter het zat. Hysaj krijgt een gele kaart gepresenteerd.
90'
Gele kaart voor Gabriel Torje (Roemenië)
De Roemeen is zijn emoties niet de baas, begaat een overtreding en krijgt geel.
90'
Albanië is het land dat in de blessuretijd veel in de aanval is. De pijp is leeg bij Roemenië.
90'
De blessuretijd bedraagt liefst vijf minuten!
89'
Het is nu echt bijna einde verhaal voor Roemenië. De Albanese fans in Lyon gaan helemaal uit hun dak!
88'
Roemenië probeert er nog steeds voetballend doorheen te komen en hanteert de lange bal niet.
87'
De wedstrijd is nog lang niet afgelopen, maar Albanië zoekt de hoekvlag al op.
86'
Het zijnet! Het Albanese publiek denkt even dat het 2-0 is, maar uit de hoekschop schiet Mergim Mavraj in het zijnet.
86'
In de counter komt Odise Roshi er razendsnel uit. Het levert de Albanezen een hoekschop op.
85'
Gele kaart voor Cristian Săpunaru (Roemenië)
Voor hetzelfde vergrijp krijgt ook de Roemeen een gele kaart.
85'
Gele kaart voor Ledian Memushaj (Albanië)
Ledian Memushaj heeft wat mot met Cristian Săpunaru en krijgt meteen een gele kaart gepresenteerd.
85'
De vrije trap van Gabriel Torje eindigt in de muur! Albanië overleeft ook dit moment.
84'
Dit biedt mogelijkheden voor Roemenië! Amir Abrashi werkt Gabriel Torje naar de grond op een meter of twintig van het doel.
83'
Wissel in bij Albanië -> Lorik Cana
83'
Wissel uit bij Albanië -> Migjen Basha
83'
Regelmatig ligt een Albanees met kramp op de grond. Het is overleven voor de EK-debutant.
82'
Het is alle hens aan dek bij Albanië, dat regelmatig met bijna het hele team in het strafschopgebied staat.
81'
Nicolae Stanciu draait zich open en vindt ruimte om uit te halen. Het schot van de nummer 10 van Roemenië gaat echter ver over.
79'
De tijd begint nu echt te dringen. Roemenië moet de overwinning bijna uit zijn hoofd zetten en zich vol focussen op een gelijkspel. De Roemenen hebben dan nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de achtste finales.
78'
Wissel in bij Albanië -> Odise Roshi
78'
Wissel uit bij Albanië -> Ermir Lenjani
76'
Keihard op de lat! Dit was dé kans op de gelijkmaker. Na een goede aanval krijgt Florin Andone een dot van een kans. Hij mikt de bal langs Etrit Berisha, maar raakt met zijn kiezelharde schot de lat.
75'
Albanië doet er alles aan om tijd te rekken. Ergerlijk voor de Roemenen, maar begrijpelijk gezien de situatie waarin de Albanezen zich beginnen. Ze moeten het nog een kwartier zien vol te houden.
73'
Even lijkt Roemenië een enorme kans te krijgen, maar Gabriel Torje wordt onterecht vanwege buitenspel afgevlagd. Een foute beslissing met grote gevolgen dus van de grensrechter.
71'
De tijd begint te dringen voor Roemenië, dat nog twintig minuten heeft om niet alleen de gelijkmaker te maken, maar ook de 2-1 te scoren. Albanië houdt vooralsnog vrij eenvoudig stand.
69'
Gabriel Torje probeert het maar eens van een meter of 25. Het is een aardige poging, maar de invaller raakt de bal te veel met de buitenkant van zijn schoen.
68'
Wissel in bij Roemenië -> Florin Andone
68'
Wissel uit bij Roemenië -> Adrian Popa
67'
De 36-jarige middenvelder neemt de vrije trap en schiet 'm in de muur. Volgende kans verkeken voor de Roemenen.
67'
Roemenië krijgt een vrije trap op een interessante plek. Het is Lucian Sânmărtean, ex-FC Utrecht, die achter de bal staat.
66'
De stand bij Zwitserland - Frankrijk staat nog altijd 0-0. Eindigt die wedstrijd in een gelijkspel, dan heeft Roemenië ook aan een overwinning niet genoeg om tweede te eindigen.
63'
Onzeker optreden van Ciprian Tătăruşanu! De Roemeense doelman weet ternauwernood een niet al te goed schot van Ledian Memushaj tegen te houden.
62'
Met een handbalopstelling houdt Albanië het achterin dicht. Dit wordt nog een helse klus voor de Roemenen.
60'
Er is nog vrij weinig gebeurd in de tweede helft. Het spel ligt veel stil en dat komt het spelbeeld niet ten goede.
59'
Armando Sadiku was de beste man aan de zijde van Albanië, maar wordt al na een uur spelen gewisseld. Hij is waarschijnlijk moegestreden.
58'
Wissel in bij Albanië -> Bekim Balaj
58'
Wissel uit bij Albanië -> Armando Sadiku
57'
Met een brancard wordt Denis Alibec van het veld gedragen. Zijn vervanger is Gabriel Torje.
57'
Wissel in bij Roemenië -> Gabriel Torje
57'
Wissel uit bij Roemenië -> Denis Alibec
55'
Denis Alibec blijft op de grond liggen na een duel met Migjen Basha. De Roemeen lijkt zijn enkel te verdraaien en moet waarschijnlijk worden gewisseld.
54'
Gele kaart voor Alexandru Măţel (Roemenië)
De Roemeense verdediger houdt Amir Abrashi en ziet dat met geel bestraft worden.
51'
Dat speelt Albanië niet goed uit! De Albanezen verzuimen daar een kans te creëren op de 2-0. Na Roemeens balverlies kan Albanië counteren. De twee-tegen-één-situatie wordt echter beroerd uitgespeeld.
48'
Denis Alibec lijkt even te kunnen doorlopen richting Etrit Berisha, maar de Roemeen heeft een overtreding begaan en wordt teruggefloten.
47'
Wat gaat de tweede helft ons brengen? Het kan in ieder geval alle kanten op in Lyon. Roemenië zal nu in ieder geval moeten komen.
46'
Wissel in bij Roemenië -> Lucian Sânmărtean
46'
Wissel uit bij Roemenië -> Andrei Prepelită
46'
45'

Albanië heeft in het eerste bedrijf goede zaken gedaan, want door een goal van Armando Sadiku gaan de Albanezen aan de leiding. De aanvaller kopte knap raak uit een goede voorzet van Ledian Memushaj. Roemenië begon sterk aan de wedstrijd, maar creëert weinig kansen. De manschappen van Anghel Iordănescu zullen alle zeilen moeten bijzetten om een snelle uitschakeling te voorkomen.
45'
45'
Vlak voor rust neemt Denis Alibec het doel van Albanië nog onder vuur, maar Etrit Berisha heeft geen problemen met het schot van de Roemeen.
44'
Doelpunt voor Albanië, 0:1 door Armando Sadiku
De Albanezen gaan uit hun dak, want zij nemen de voorsprong in deze wedstrijd! Uit een fantastische voorzet van Ledian Memushaj kopt Armando Sadiku knap in de lange hoek. Albanië gaat virtueel over Roemenië heen in deze groep!
42'
In de slotfase van de eerste helft begint Roemenië weer wat meer aan te dringen. Het is echter nog wachten op de eerste goede kans voor de Roemenen.
40'
We naderen het einde van de eerste helft, waarin Roemenië sterk begon, maar Albanië in de wedstrijd is gegroeid.
38'
Albanië dringt weer aan! Een splijtende pass bereikt de vrijstaande Armando Sadiku, maar de spits uit Albanië staat buitenspel.
36'
De corner levert Albanië de volgende aardige kans op. De lage voorzet wordt hoog over geschoten door Migjen Basha. De Albanezen moeten zorgvuldiger met de kansen omgaan!
35'
Ciprian Tătăruşanu redt! Ledian Memushaj kapt in het strafschopgebied van Roemenië zijn directe tegenstander uit en kan vanuit een moeilijke hoek op doel schieten. Tătăruşanu keert met enige moeite de inzet en geeft een hoekschop weg.
33'
Weer komt Albanië ver, maar Ermir Lenjani neemt veel te veel tijd en verliest vlak voor het strafschopgebied de bal. Als hij sneller handelt, dan kan dat een grote kans opleveren.
32'
Het is Armando Sadiku die bij Albanië de meeste indruk maakt vanavond. De aanvaller eist veel ballen op en weet er vaak ook iets goeds mee te doen.
30'
Daar komt doelman Ciprian Tătăruşanu nog goed weg. De Roeemense goalie pikt een voorzet van Ermir Lenjani uit de lucht, maar heeft de bal niet in een keer klemvast. De wedstrijd is nu iets meer in evenwicht.
29'
De Roemeense staf zal ondertussen ongetwijfeld de stand bij Zwiterland - Frankrijk in de gaten houden. Winnen de Zwitsers of spelen ze gelijk, dan is de derde plaats het hoogst haalbare.
26'
Daar was Bogdan Stancu er bijna vandoor. De Roemeen loopt diep en vraagt de bal, maar wordt goed verdedigd door een Albanese verdediger.
23'
Prachtige aanval Albanië! Dit is wat iedere voetballiefhebber graag wil zien. Via veel schijven komen de Albanezen voor het doel. Ermir Lenjani krijgt na een strakke lage voorzet een niet te missen kans, maar hij krijgt het voor elkaar de bal over te krijgen. Lenjani stond echter ook buitenspel.
22'
De Albanezen spelen heel fel. Het is wachten op een tweede gele kaart voor Albanië.
20'
Migjen Basha verovert de bal op het middenveld en dribbelt snel naar voren. Hij ziet geen medespeler vrijstaan, dus gaat hij voor eigen kansen. Het schot van ver is een makkelijke prooi voor Ciprian Tătăruşanu.
19'
Het niveau is niet hoogstaand in deze wedstrijd, maar het is duidelijk dat er veel op het spel staat voor Roemenië en Albanië.
17'
Alexandru Măţel waagt een poging het mooiste doelpunt van het toernooi te maken. De verdediger haalt uit van veertig meter, maar schiet heel ver over.
16'
Albanië wordt in balbezit wat brutaler en slaagt er zo nu en dan in om de Roemenen terug te dringen. Roemenië heeft echter nog altijd de overhand.
14'
Wat een lekkere poging van Denis Alibec! De nummer 9 van de Roemenen draait weg bij zijn tegenstander, zoekt de ruimte op en probeert de bal vervolgens in de lange hoek te plaatsen. Etrit Berisha hoeft niet in actie te komen, want de inzet gaat naast.
12'
Armando Sadiku werkt keihard, jaagt en zet druk, maar krijgt voorin weinig hulp van zijn teamgenoten.
10'
Het is Roemenië dat de overhand heeft in de openingsfase van de wedstrijd. Albanië loert vooralsnog op de counter.
8'
Heerlijk schot van Bogdan Stancu! De spits schiet de bal uit de lucht vanaf richting het doel van Albanië. Etrit Berisha reageert attent en keert het harde schot van de aanvaller.
6'
Gele kaart voor Migjen Basha (Albanië)
Een vroege gele kaart met Migjen Basha, die veel te hoog komt met zijn been en Ovidiu Hoban vol op zijn schouder raakt.
5'
Daar is Roemenië weer! Ovidiu Hoban komt ver en haalt net buiten het strafschopgebied uit. Het schot is niet goed, maar Etrit Berisha heeft opvallend veel moeite om het schot te keren. In twee instanties heeft hij de bal klemvast.
5'
Andi Lila deelt daar een elleboog uit aan Alexandru Măţel, maar de scheidsrechter verzuimt om de verdediger uit Albanië met een kaart te bestraffen.
3'
Nicolae Stanciu lost het eerste schot van de wedstrijd. Hij krijgt ruimte op 25 meter van het doel en haalt hard uit. Het schot van de Roemeen gaat een meter over het doel van Etrit Berisha.
2'
Albanië begint fel aan de wedstrijd en profiteert bijna van Roemeens balverlies. De snelle tegenaanval levert de Albanezen echter geen kans op.
1'

Vele ogen zullen vanavond gericht zijn op de wedstrijd Zwitserland – Frankrijk, maar het duel tussen Roemenië en Albanië is misschien wel een stuk spannender. Deze twee landen vechten voor hun laatste kans om door te stoten naar de achtste finale. De groepswedstrijd staat onder leiding van Pavel Královec en zal in Lyon worden afgewerkt. De opstellingen zijn een uur voor aanvang onder het kopje 'Wedstrijddetails' te vinden.

Alles of niks

Zowel Roemenië als Albanië zal in Lyon volle bak moeten spelen. De Roemenen veroverden in twee wedstrijden één punt en kunnen bij een overwinning stijgen naar de tweede plaats. Daarvoor is Roemenië echter wel afhankelijk van wat de Zwitsers tegen Frankrijk doen. Spelen de Roemenen gelijk, dan eindigen ze de groepsfase op de derde plaats met twee punten. Dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om bij de vier beste nummers drie te horen. Albanië heeft nog nul punten en zal hoe dan ook moeten winnen om derde te eindigen in Groep A.

Twee penalty’s, twee doelpunten

Roemenië heeft nog maar één punt gepakt, maar in de wedstrijden tegen Frankrijk en Zwitserland wel een aardige indruk gemaakt. Tegen de Fransen werd er nipt verloren (2-1) en Zwitserland werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Opvallend is dat het team van bondscoach Anghel Iordănescu nog geen enkel velddoelpunt maakte. Beide goals werden door Bogdan Stancu vanaf de strafschopstip gescoord.

Laatste strohalm

Debutant Albanië scoorde nog niet op het EK en verloor zowel van Zwitserland (1-0) als Frankrijk (2-0). Doordat ook een aantal nummers drie doorgaan naar de volgende ronde, zijn de Albanezen nog niet kansloos. Tegen Frankrijk liet Albanië zien waarom het land thuishoort op dit EK. Het team van bondscoach Giovanni De Biasi speelde stug, maar ging uiteindelijk toch over de knie. Albanië zal tegen Roemenië net zo stug moeten spelen, maar ook voor het eerst dit EK moeten scoren.