1 : 0 Torinfos in de Ticker Zoltán Gera 19. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nani 42. / Schot met links  (Cristiano Ronaldo)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Balázs Dzsudzsák 47. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 50. / Hakbal  (João Mário)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Balázs Dzsudzsák 55. / Schot met links
3 : 3 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 62. / Kopbal  (Ricardo Quaresma)

90'
De tweede helft was er ééntje om je vingers bij af te likken. Balázs Dzsudzsák zette Hongarije vlak na rust op een 2-1 voorsprong, maar dat doelpunt werd twee minuten later alweer ongedaan gemaakt door Cristiano Ronaldo, die de bal op weergaloze wijze achter de doelman hakte. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Dzsudzsák die Hongarije aan de leiding bracht, maar ook nu kwam er een antwoord van Ronaldo, die in de 62ste minuut tekende voor de 3-3.
90'
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Ronaldo legt weer aan voor een vrije trap van een enorme afstand. Wederom is het mis.
89'
Weer een pijntje bij Ronaldo. Het is niet de eerste keer dat de aanvaller op de grond ligt en grijpt naar zijn bovenbeen.
86'
Cristiano Ronaldo probeert het nog eens van grote afstand. Zijn inzet gaat zo'n twee meter langs het doel van Gábor Király.
83'
Ook Hongarije gaat wisselen. Gergő Lovrencsics moet naar de kant. Aanvaller Zoltán Stieber is zijn vervanger.
83'
Wissel in bij Hongarije -> Zoltán Stieber
83'
Wissel uit bij Hongarije -> Gergő Lovrencsics
81'
Wissel bij Portugal. De laatste wel te verstaan. Danilo is de frisse speler die de laatste tien minuten gaat spelen. Nani wordt naar de kant gehaald.
81'
Wissel in bij Portugal -> Danilo
81'
Wissel uit bij Portugal -> Nani
79'
Portugal zet Hongarije nu flink onder druk. Nu is het Quaresma met een goede voorzet van rechts, maar Nani komt er net niet aan.
76'
Daar is Ronaldo bijna met zijn derde treffer. Vierinha legt de bal via een verdediger terug op de rand van de zestien. Ronaldo schiet in, maar doordat de bal zo hoog opstuitert, gaat de bal over het doel.
73'
Nani met een gevaarlijke indraaiende voorzet van links. De bal gaat richting de inlopende Ronaldo, maar die gaat net onder de bal door, waardoor hij de bal licht schampt.
71'
Bij Hongarije is er inmiddels ook gewisseld. Ádám Szalai is vervangen door oud Roda JC en RKC-speler Krisztián Németh.
71'
Opmerkelijk moment in de wedstrijd. Bondscoach Fernando Santos geeft een briefje mee aan Eliseu, die het vervolgens moet doorgeven aan Cristiano Ronaldo. Wat er op het briefje staat is een raadsel. Opmerkelijk is het in ieder geval wel.
70'
Wissel in bij Hongarije -> Krisztián Németh
70'
Wissel uit bij Hongarije -> Ádám Szalai
70'
Nog twintig minuten te gaan in deze spectaculaire wedstrijd. Met deze stand klimt Portugal een plekje en staat het virtueel twee achter Hongarije.
64'
Hongarije met een rappe counter en Portugal komt daar goed weg. De voorzet van links van Gergő Lovrencsics wordt bijna binnengewerkt voor Ákos Elek, maar de paal staat een nieuw doelpunt voor Hongarije in de weg.
62'
Doelpunt voor Portugal, 3:3 door Cristiano Ronaldo
Het is nog niet afgelopen voor Portugal! Een corner wordt kort genomen en invaller Ricardo Quaresma krult de bal de zestien in, precies op het hoofd van Ronaldo. Hij tekent voor de 3-3 en zijn tweede treffer van het toernooi.
61'
Fernando Santos grijpt in en gooit er een extra aanvaller bij. Ricardo Quaresma komt binnen de lijnen voor André Gomes.
61'
Wissel in bij Portugal -> Ricardo Quaresma
61'
Wissel uit bij Portugal -> André Gomes
57'
Renato Sanches zet de turbo aan en stormt met de bal richting doel van de tegenstander. João Mário en Cristiano Ronaldo zijn meegekomen. Het is uiteindelijk João Mário die de bal op doel schiet, maar zijn inzet gaat in het zijnet.
57'
Het is een knotsgekke tweede helft aan het worden. Ronaldo baalt als een stekker en moet nu opnieuw de aanval gaan zoeken.
56'
Gele kaart voor Balázs Dzsudzsák (Hongarije)
55'
Doelpunt voor Hongarije, 3:2 door Balázs Dzsudzsák
Ongelofelijk. Balázs Dzsudzsák doet het weer. De vrije trap wordt in de muur geschoten, maar de bal komt terug. Dzsudzsák legt de bal opnieuw voor zijn linker en weer wordt de bal getoucheerd en belandt de bal achter de doelman van de Portugezen.
54'
Szalai krijgt een vrije trap mee op een identieke plaats waar Balázs Dzsudzsák net vanuit raak schoot.
52'
Weer een kans voor Portugal. Opnieuw ligt João Mário aan de basis en opnieuw legt hij de bal laag voor de goal. Nani komt inglijden, maar mist de bal op een haar naar.
50'
Doelpunt voor Portugal, 2:2 door Cristiano Ronaldo
Wat een weergaloze goal van Cristiano Ronaldo! João Mário met een lage voorzet richting de goal. Ronaldo komt voor zijn man en met zijn hak legt hij de bal in de verre hoek. Is dit nu al het doelpunt van het toernooi?
49'
Daar breekt Hongarije weer uit. Gergő Lovrencsics is er met de bal vandoor aan de linkerkant van het veld, waar hij een poging tot scoren onderneemt vanaf de punt van de zestien. Zijn schot belandt in het zijnet.
48'
En zodoende kijkt Portugal opnieuw tegen een achterstand aan. Blijven de standen op beide velden zo, dan is Portugal uitgeschakeld.
47'
Doelpunt voor Hongarije, 2:1 door Balázs Dzsudzsák
De eerste beste kans voor Hongarije is een doelpunt in de tweede helft. Zijn vrije trap wordt getoucheerd door de muur en verdwijnt achter doelman Rui Patrício.
46'
Hongarije heeft de tweede helft in gang gezet. Er hebben twee wissels plaatsgevonden in de rust. Bij Portugal is Renato Sanches binnen de lijnen gekomen voor João Moutinho. Bij Hongarije is doelpuntenmaker Zoltán Gera achtergebleven in de kleedkamer. Voor hem komt Barnabás Bese in de plaats.
46'
Wissel in bij Hongarije -> Barnabás Bese
46'
Wissel uit bij Hongarije -> Zoltán Gera
46'
Wissel in bij Portugal -> Renato Sanches
46'
Wissel uit bij Portugal -> João Moutinho
46'
45'
De wedstrijd begon onstuimig en beide landen kregen wat kansjes. Met name Portugal zocht de aanval, maar kon niet direct gevaarlijk worden. Het eerste doelpunt viel dan ook aan de andere kant. Zoltán Gera schoot met een volley in de 19e minuut raak. Het tempo bleef de gehele eerste helft hoog en het spel golfde op en neer. Nani besliste in de 42ste minuut de ruststand op 1-1, door op aangeven van Ronaldo in de korte hoek binnen te schieten.
45'
44'
Mooie poging van Ádám Szalai. Van grote afstand schiet hij de bal hard en hoog richting doel, maar Rui Patrício staat op te letten en kan de bal net voor de lat vangen.
42'
Doelpunt voor Portugal, 1:1 door Nani
Daar is dan eindelijk de treffer voor Portugal! Cristiano met een geweldige splijtende pass richting Nani, die op zijn beurt de bal knap in de korte hoek schiet.
41'
In de andere wedstrijd heeft Oostenrijk de kans gehad om op gelijke hoogte te komen tegen IJsland, maar Dragović mist een strafschop en dus blijft het 1-0 voor IJsland.
40'
Nu is het Hongarije wat er gevaarlijk uit kan komen. Gergő Lovrencsics komt door via rechts en zoekt onmiddellijk Ádám Szalai, maar Pepe is hem opnieuw de baas.
40'
Goede voorzet van Ronaldo richting de tweede paal, waar Pepe komt ingelopen. Hij legt de bal terug, maar doet dat in buitenspelpositie. Het doelpunt van Nani gaat dan ook niet door.
37'
Corner voor Portugal. De bal wordt door Moutinho ingedraaid en Gábor Király komt ver uit zijn doel om de bal met één vuist weg te boksen. De man in de pyjamabroek, het blijft een grappig gezicht. Helemaal wetende dat het hier in Frankrijk aardig aan de temperatuur is.
35'
En ook voor de derde maal gaat Ronaldo aanleggen voor een vrije trap van grote afstand. Waar de bal net nog goed richting de hoek ging, gaat de bal nu meters naast.
34'
Gele kaart voor Zoltán Gera (Hongarije)
André Gomes wil wegdraaien bij zijn tegenstander. Dat lukt ook, maar wordt dan met twee armen naar beneden getrokken door Zoltán Gera. Geel voor de doelpuntenmaker.
34'
De wedstrijd heeft een heerlijk tempo. Het spel golft op en neer en de ene aanval volgt de andere op. Voor de neutrale toeschouwer is het een leuke wedstrijd om naar te kijken.
29'
En wederom gaat Ronaldo het van een grote afstand ineens proberen. Ditmaal gaat het beter en raakt hij de muur niet. Beter nog: de bal gaat richting de onderhoek, maar Gábor Király brengt redding.
28'
Gele kaart voor Roland Juhász (Hongarije)
Daar is de tweede gele kaart van de wedstrijd. Ditmaal is het de andere centrale verdediger die geel oploopt. Hij krijgt die kaart vanwege het harde doorgaan op André Gomes.
26'
Hongarije lijkt na de goal de wedstrijd in handen te krijgen. Waar het vooral in het begin Portugal was dat aanviel, weet Hongarije nu de rust te bewaren en kan het bouwen naar een aanval toe.
25'
Weer een kans voor Hongarije. Dzsudzsák speelt Ákos Elek in, die ruim buitenspel staat, maar de grensrechter vlagt niet voor de situatie. Elek kan op doel schieten, maar vindt Rui Patrício op zijn weg.
23'
Cristiano mag gaan aanleggen voor een vrije trap. De afstand is groot, maar zoals vaker dit EK probeert hij het gewoon. Zijn schot belandt echter in de muur. Het is de 37ste vrije trap achter elkaar waar hij niet uit weet te scoren.
22'
Wederom ziet het er slecht uit voor de Portugezen. IJsland is immers ook op voorsprong gekomen tegen Oostenrijk. Dat betekent dat bij deze standen, Hongarije groepswinnaar wordt en IJsland zich als nummer twee kwalificeert voor de volgende ronde.
19'
Doelpunt voor Hongarije, 1:0 door Zoltán Gera
Heerlijke volley van Zoltán Gera! De ervaren middenvelder schiet raak uit een afvallende bal, die voortkomt uit een corner voor de Hongaren. De volley verdwijnt in de rechteronderhoek, Rui Patrício is kansloos.
18'
Eliseu verliest de bal op vijandelijke helft en daar komt dan weer een tegenaanval van Hongarije. Via de rechterkant komt een voorzet richting de eenzame spits Ádám Szalai. Pepe is wederom eerder bij de bal en kan een kopkans verhinderen.
16'
Wederom een kopkans voor de Portugezen. Een voorzet vanaf rechts gaat richting de strafschopstip. Ronaldo staat achter zijn tegenstander, moet dan voorbij aan die verdediger en kan dan net niet het hoofd tegen de bal krijgen. Richard Guzmics ruimt op.
13'
Gele kaart voor Richard Guzmics (Hongarije)
Forse overtreding van Richard Guzmics. De verdediger probeert Nani te stoppen, die net op snelheid is. Guzmics is te laat en ontvangt voor de overtreding gelijk geel.
11'
Een heerlijke voorzet vanaf de linkerkant van de voet van Eliseu. Zijn voorzet komt op het hoofd van Nani, die net voor Ronaldo langsglipt en de bal op doel probeert te koppen. Hij kan de bal alleen niet naar beneden koppen, waardoor Király de bal simpel kan redden.
10'
Een hoog tempo zo in de beginfase. Portugal moet aanvallen en Hongarije zakt in en probeert via de counter toe te slaan. Grote kans dat het spelbeeld er zo uit gaat zien deze hele wedstrijd.
8'
De corner vanaf links wordt richting de eerste paal gegeven, waar Pepe komt inlopen. Hij raakt de bal echter niet goed met zijn hoofd, waardoor de bal meer omhoog gaat dan naar het doel. De Hongaarse-doelman Gábor Király kan zodoende vangen.
8'
Na een afgeslagen corner van Hongarije kan Portugal counteren in de persoon van Nani. De rappe buitenspeler maakt vele meters, maar krijgt de bal niet bij een medespeler. Wel houdt hij er een corner aan over.
7'
Ineens is daar ook Hongarije met een kans. Balázs Dzsudzsák wordt aan de linkerkant gevonden door Ádám Lang, waarna de oud-PSV-er met zijn sterke linker de bal bijna op het hoofd van Ádám Szalai krijgt. Pepe zit er echter tussen en maakt het gevaar ongedaan.
6'
Het eerste schot richting doel is een feit. Na de overtreding van Juhász op Ronaldo volgt er een vrije trap. De voorzet uit de vrije trap wordt weggewerkt, maar João Mário staat de bal op te wachten rond de zestien. Zijn volley gaat echter een paar meter over.
5'
De Hongaren leveren de bal in en Ronaldo wordt in stelling gebracht. Hij probeert Juhász te passeren, maar die maakt een overtreding tot frustratie van Ronaldo. Scheidsrechter Atkinson geeft de Hongaar een waarschuwing.
4'
Pepe is overigens de enige speler van Portugal die in de basis staat en op scherp staat. De verdediger van Real Madrid is een kaartenpakker, maar moet wel enigszins rustig aan doen. Ook wisselspeler Ricardo Quaresma staat op scherp.
2'
Daar gaat Portugal voor de eerste keer. Pepe met een lange bal richting de spits, waar Nani het gat in is gedoken. De Hongaarse-verdediger Roland Juhász laat de bal gaan voor de doelman, maar Nani komt daar bijna tussen.
1'
Portugal heeft in de persoon van Nani afgetrapt voor de eerste helft van deze wedstrijd. Heel veel plezier bij het volgen van dit duel.
1'
De spelers hebben zich opgesteld voor de volksliederen. Portugal speelt vandaag in het lichtgroen, terwijl Hongarije zal aantreden in de rode tenues.
Gespannen gezichten bij de spelers in de spelerstunnel. Ook Ronaldo, die eerder vandaag al slecht in het nieuws kwam. De vedette van de Portugezen gooide een microfoon van een verslaggever in het water omdat hij geen zin had in een interview. Er staat wat op het spel en Ronaldo ligt onder vuur.
De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft noodgedwongen een wijziging moeten doorvoeren in de defensie van zijn ploeg. Raphaël Guerreiro is geblesseerd en verscheen vandaag niet op het trainingsveld. Hij moet de wedstrijd laten schieten en wordt vervangen door Eliseu. Verder kiest Santos voor João Mário en niet voor veteraan Ricardo Quaresma. André Gomes, die ook ontbrak op de training vandaag, begint wel gewoon in de basis.

Hongarije heeft een metamorfose ondergaan voor de laatste groepswedstrijd van het EK. Zoltán Stieber is zijn basisplaats kwijt, hij wordt vervangen door Ádám Szalai, de maker van de eerste goal van de Hongaren op dit toernooi. Verder moeten Tamás Kádár, Ádám Nagy, László Kleinheisler en Tamás Priskin plaatsmaken. Zij worden vervangen door Mihály Korhut, Ádám Pintér, Ákos Elek en Gergő Lovrencsics.
Woensdagavond nemen Hongarije en Portugal het tegen elkaar op in de laatste groepsronde van poule F. Het is daarbij alles of niets voor de Portugezen, want na twee matige wedstrijden staat het team van superster Cristiano Ronaldo op een derde plaats met slechts twee punten. Hongarije daarentegen gaat aan de leiding met vier punten.

Het duel van vanavond gaat om 18.00 uur van start en staat onder leiding van de Engelse arbiter Martin Atkinson. De scheidsrechter kwam dit toernooi één keer eerder uit als leidsman bij een wedstrijd. Dat was tien dagen geleden bij de wedstrijd tussen Duitsland en Oekraïne. Atkinson komt met Cristiano Ronaldo en Nani enkele bekende spelers tegen die hij ook floot in de Premier League.

Alles of niets
Zoals gezegd: voor Portugal is het alles of niets. In het eerste duel op EURO 2016 speelden de Portugezen nipt met 1-1 gelijk tegen IJsland. Nani schoot Portugal na een half uur spelen nog wel op voorsprong, maar 20 minuten later zette Birkir Bjarnason IJsland weer op gelijke hoogte. Ook tegen Oostenrijk kon Portugal de wedstrijd niet omzetten in de eerste winstpartij van het toernooi. Er werd niet gescoord. Cristiano Ronaldo was wel enkele keren dichtbij, maar wist het net niet te vinden. Ook vanaf de strafschopstip lukte het de vedette van Real Madrid niet.

Hongarije daarentegen gaat verrassend goed op dit toernooi. De eerste wedstrijd werd knap met 0-2 gewonnen door Hongarije. Ádám Szalai en Zoltán Stieber waren de doelpuntenmakers bij dit duel. In de wedstrijd daarna tegen IJsland bleef het gelijk. Lang keken de Hongaren tegen een achterstand aan, maar een paar minuten voor tijd plaatste Birkir Sævarsson de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Hongarije een puntje mocht koesteren.

Hongarije gewaarschuwd
Waar het sportief gezien goed gaat met Hongarije, heeft de UEFA de Hongaarse voetbalbond wel op het matje geroepen. Aanleiding hiervoor is het gooien van vuurwerk door supporters. Een terugkomend fenomeen dit toernooi in Frankrijk. De supporters zullen zich echter woensdagavond van een betere kant willen zien en dat kunnen de Hongaren goed gebruiken, wanneer ze in actie gaan komen tegen Portugal.

Het duel begint om 18.00 uur en de opstellingen van beide ploegen zullen een uur eerder bekend worden. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng deze avond het verslag van deze wedstrijd. Heel veel plezier bij het volgen van deze allesbeslissende pot.