18.06.2016 09:30

Cristiano Ronaldo gaat voor een nieuw record

Cristiano Ronaldo klapt naar het publiek bij de warming-up van Portugal vlak voor de EK-groepswedstrijd tegen IJsland. (14-06-2016)
Cristiano Ronaldo klapt naar het publiek bij de warming-up van Portugal vlak voor de EK-groepswedstrijd tegen IJsland. (14-06-2016)

Voor Portugal begon het Europees Kampioenschap met een teleurstelling. Van toernooidebutant IJsland kon niet worden gewonnen (1-1) en dus moeten ze Portugezen in de resterende twee wedstrijden nog vol aan de bak om geen flater te slaan. Zaterdagavond wacht met Oostenrijk de eerste van de nog twee te ontmoeten opponenten.

Het land uit Centraal-Europa verloor het openingsduel met 2-0 van Hongarije en dus staat er ook voor Oostenrijk het nodige op het spel. Winst of niet, voor Cristiano Ronaldo kan het treffen met de Oostenrijkers alsnog een duel worden om niet snel te vergeten. De vedette van Real Madrid maakt zich namelijk op voor alweer zijn zestiende wedstrijd op een EK-eindronde.

Met dat aantal kan hij Edwin van der Sar en de Fransman Lilian Thuram evenaren. Als Portugal niet door de groepsfase komt, bestaat de kans dat Cristiano Ronaldo nog ditzelfde toernooi voorbij wordt gestreefd door een select groepje spelers. Ook Iker Casillas, Gianluigi Buffon, Bastian Schweinsteiger (veertien), Cesc Fàbregas en Iniesta (dertien) jagen namelijk op het record om de meeste EK-duels op naam te krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner