21:05 uur
Sevilla FC
3:1
(Heenwedstrijd 0:2)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sofiane Féghouli 14. / Schot met links  (Eduardo Vargas)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Beto 26. / Eigen goal
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jérémy Mathieu 69. / Schot met links
3 : 1 Torinfos in de Ticker Stéphane M'bia 90. / Kopbal  (Federico Fazio)

90'
Gele kaart voor Jérémy Mathieu (Valencia CF)
90'
Samenvatting

Sevilla mag zich, op wonderbaarlijke wijze, melden in de finale van de Europa League. Valencia kwam in de tweede helft op een 3-0 voorsprong, door een treffer van Jérémy Mathieu. De treffer van de Fransman werd ver in de blessuretijd ongedaan gemaakt. Federico Fazio kon een verre inworp van Coke verlengen, waarna Stéphane Mbia de bal snoeihard tegen de touwen kon koppen: 3-1. Sevilla mag zich daardoor op 14 mei melden in Turijn, waar Benfica de tegenstander is.
90'
90'
Doelpunt voor Sevilla FC, 3:1 door Stéphane Mbia
Hoe is het mogelijk? Sevilla mag zich alsnog melden in de finale. Federico Fazio kan een verre inworp van Coke verlengen, waarna Mbia snoeihard de bal tegen de touwen kan koppen: 3-1.
90'
Cartabia probeerde tijd te rekken. Maar dat plannetje valt in het water. Sevilla poogt aan te vallen, maar Federico Fazio begaat een overtreding. Valencia heeft weer de bal.
90'
De fans van Valencia gaan nog maar eens achter hun ploeg staan. De thuisploeg heeft balbezit. Tijdrekken dan maar?
90'
De scheidsrechter trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
90'
Gameiro haalt uit, maar de poging van de Fransman gaat voorlangs.
88'
De spanning is om te snijden in Mestalla. Sevilla is aan het aanvallen, maar tot dusver nog geen grote kansen voor de ploeg uit Andalusië.
86'
Gele kaart voor Daniel Carriço (Sevilla FC)
Daniel Carriço begaat een lichte overtreding en krijgt geel van de Servische leidsman.
86'
Jonas kan niet verder. De Braziliaan is ernstig geblesseerd (lees: heeft last van kramp) en kan niet verder. Barragán is zijn vervanger.
85'
Valencia probeert de wedstrijd professioneel uit te spelen. De ploeg van trainer Juan Pizzi heeft de trukendoos geopend. Zijn ploeg probeert, waar mogelijk, tijd te rekken.
84'
Wissel in bij Valencia CF -> Barragán
84'
Wissel uit bij Valencia CF -> Jonas
83'
Gele kaart voor Diego Alves (Valencia CF)
De doelman van Valencia krijgt geel wegens tijdrekken.
81'
Sevilla heeft nog een kleine tien minuten om te scoren. Valencia loert op de counter.
79'
Wissel in bij Sevilla FC -> Marko Marin
79'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Reyes
79'
Sevilla heeft aan één doelpunt genoeg om de finale in Turijn te halen. De ploeg uit Andalusië lijkt echter niet instaat te zijn om een fatsoenlijke kans te creëren.
78'
Wissel in bij Valencia CF -> Javi Fuego
78'
Wissel uit bij Valencia CF -> Parejo
76'
Het tijdrekken bij Valencia is begonnen. Doelman Diego Alves heeft verzorging nodig, maar er lijkt weinig aan de hand.
73'
Gele kaart voor Sofiane Féghouli (Valencia CF)
Féghouli krijgt de gele kaart voor een stevige overtreding op Vitolo.
73'
Valencia flikt het weer. Tegen FC Basel werd al een 3-0 achterstand goedgemaakt. Nu doet Valencia datzelfde tegen Sevilla met een 2-0 achterstand.
72'
Wissel in bij Sevilla FC -> Alberto Moreno
72'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Fernando Navarro
70'
Doelpunt voor Valencia CF, 3:0 door Jérémy Mathieu
Hoe is het mogelijk?! Valencia staat met 3-0 voor! Invaller Cartabia neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. Ricardo Costa krijgt zijn voet tegen de bal, maar ziet zijn poging voor de voeten van Mathieu belanden. De Fransman schiet de bal vervolgens van dichtbij tegen de touwen: 3-0.
69'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor Valencia. Féghouli geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Vargas lijkt te kunnen koppen, maar Coke kopt de bal tot hoekschop.
68'
Beide teams lijken niet veel risico te willen/durven nemen. Een tegentreffer kan natuurlijk de hele wedstrijd op zijn kop zetten.
67'
Ook Sevilla heeft gewisseld. Een opmerkelijke wissel Bacca moet het veld verlaten. Gameiro is zijn vervanger. Waarom niet beide aanvallers samen laten spelen?
66'
Wissel in bij Sevilla FC -> Kevin Gameiro
66'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Carlos Bacca
66'
Valencia is inmiddels weer beter in de wedstrijd gekomen. De thuisploeg lijkt de dominantie van de eerste helft hervonden te hebben.
64'
Beide ploegen hebben nog een klein half uur om te scoren en zodoende een verlenging te voorkomen.
63'
Valencia heeft gewisseld. Piatti heeft het veld verlaten. Fede Cartabia is zijn vervanger.
62'
Wissel in bij Valencia CF -> Fede Cartabia
62'
Wissel uit bij Valencia CF -> Pablo Piatti
60'
Het publiek in Mestalla heeft het nog altijd naar zijn zin. Maar een tegentreffer van Sevilla kan wel eens voor treurige gezichten zorgen onder de Valencia-supporters.
59'
Kleine kans voor Jonas. De Braziliaan kan koppen na een voorzet van João Pereira. De kopbal van de spits rolt tergend langzaam over de achterlijn.
57'
Bacca werd afgelopen zomer overigens overgenomen van Club Brugge. Sevilla betaalde ongeveer zeven miljoen euro voor de 27-jarige spits.
56'
Een doelpunt van Sevilla hangt in de lucht. Bacca liet zich al een aantal keer dreigend zien, maar tot een grote mogelijkheid kwam de Colombiaan nog niet.
54'
Gele kaart voor Juan Bernat (Valencia CF)
Juan Bernat krijgt de gele kaart omdat hij de scheidsrechter smeekt om een gele kaart voor de tegenstander. Dat is niet collegiaal, vindt ook de leidsman uit Servië.
54'
En dan te bedenken dat vorig seizoen Álvaro Negredo en Roberto Soldado nog bij Sevilla en Valencia speelden. Maar goed, we zijn tevreden met Bacca en Jonas.
52'
Sevilla begint langzamerhand wat meer van zich af te bijten. De Andalusiërs weten dat één doelpunt genoeg is voor een finaleplaats.
49'
Oei! Bijna weet Pablo Piatti zijn ploeg op een 3-0 voorsprong te zetten. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van de Argentijn terecht. Piatti twijfelt niet en schiet, maar zijn poging gaat naast.
47'
Het is Parejo die de vrije trap neemt. De poging van de middenvelder gaat ongeveer een meter over het doel.
47'
Valencia krijgt een vrije trap op een mooie plek.
46'
We zijn weer begonnen in Mestalla. Valencia heeft afgetrapt.
45'

Het is tot dusver een heerlijke wedstrijd in Valencia. De thuisploeg heeft de 2-0 achterstand van de heenwedstrijd ongedaan gemaakt. Valencia domineerde in de eerste helft en kwam na veertien minuten spelen op voorsprong. Sofiane Féghouli ging de combinatie aan met Eduardo Vargas. De Algerijn kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot de bal achter doelman Beto: 1-0. Na bijna een half uur spelen kwam de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank van Juan Bernat werd verwoestend hard ingekopt door Jonas: 2-0.
45'
43'
Nog een paar minuten tot de rust. Kan Sevilla nog wat terugdoen voor de theepauze?
41'
Het aanvallende spel van Sevilla was van korte duur. Valencia neemt inmiddels weer het initiatief.
39'
Sevilla blijft na de grote misser van Reyes de aanval zoeken. Een doelpunt hangt in de lucht.
36'
Wat een kans! Hoe is het mogelijk dat Sevilla hier niet tot scoren komt? Het is Bacca die José Antonio Reyes met een hakbal weet te bereiken. Reyes heeft de bal voor het intikken, maar doelman Diego Alves brengt op fantastische wijze redding.
35'
Valencia en Sevilla hebben nog ruimschoots de tijd om een verlenging te voorkomen. Aangezien er genoeg kansen worden gecreëerd, lijkt een verlenging uitgesloten.
33'
Sevilla probeert te voetballen, maar het wil maar niet lukken. De organisatie van Valencia staat goed.
30'
De sfeer in Mestalla is geweldig. Het publiek in Valencia gaat uit zijn dak. De supporters proeven dat Sevilla rijp is voor de slacht.
28'
Valencia is beter. De voorsprong is dan ook terecht. Maar het blijft gevaarlijk, want één doelpunt van Sevilla en Valencia is weer terug bij af.
26'
Doelpunt voor Valencia CF, 2:0 door Jonas
Het staat weer helemaal gelijk in Valencia! Het is Juan Bernat die de bal voorgeeft vanaf de linkerflank. Jonas kopt de bal vervolgens verwoestend hard in en laat Beto kansloos. De bal gaat via de onderkant van de lat in het doel: 2-0.
25'
Sevilla heeft maar geen antwoord op het spel van Valencia. De Andalusiërs snakken naar de rust.
22'
Goede aanval van Valencia. Het is nota bene Jérémy Mathieu die de achterlijn weet te halen. De Fransman is vervolgens besluiteloos en produceert iets dat lijkt op een schot en een voorzet. Mathieu raakt de zijnet.
22'
De Servische leidsman wordt getest. Het tijdrekken van Sevilla is begonnen.
21'
Valencia domineert de eerste twintig minuten. Onbegrijpelijk dat topscorer Kevin Gameiro op de bank zit bij Sevilla.
19'
Bijna zijn tweede! Féghouli maakt bijna zijn tweede van de avond. De Algerijn combineert met Jonas en krijgt een schietkans, maar Beto kan redding brengen.
18'
Tactisch gezien wordt het nu een lastige wedstrijd voor Valencia. De thuisploeg mag geen doelpunt weggeven, anders moet Valencia vier (nu nog drie) keer scoren. Ze zullen de 2-0 moeten forceren, maar gelijkertijd niet te veel ruimte achterin weggeven.
16'
Dit is precies wat de wedstrijd nodig had. Een doelpunt van Valencia. Goede actie van Féghouli, ook al schoot hij met enig fortuin raak.
14'
Doelpunt voor Valencia CF, 1:0 door Sofiane Féghouli
GAME ON! We hebben een wedstrijd mensen. Valencia komt op een 1-0 voorsprong. Sofiane Féghouli gaat de combinatie aan met Eduardo Vargas. De Algerijn kapt vervolgens zijn tegenstander uit en schiet op doel. Zijn poging wordt van richting veranderd en laat doelman Beto kansloos: 1-0.
14'
Sevilla-trainer Unai Emery keert vanavond terug bij zijn oude liefde. Tussen 2008 en 2012 was Emery trainer van Valencia.
12'
De wedstrijd moet nog loskomen. Een doelpunt van Valencia zou voor veel spanning zorgen. Een treffer van Sevilla zou de wedstrijd 'vermoorden'.
9'
João Pereira en Jonas missen, bij een gele kaart, de finale van de Europa League. Bij Sevilla staan Bacca en Coke op scherp.
7'
Eerste poging van de Colombiaanse spits van Sevilla. Ivan Rakitić gaat de combinatie aan met Bacca. De Kroaat wil de bal terug, maar Bacca gaat voor eigen succes. Hij schiet de bal ruimschoots over.
7'
Opmerkelijk. Er staan vanavond twee huurlingen uit de Engelse Championship op het veld. Stéphane Mbia (Queens Park Rangers) en Daniel Carriço (Reading) zijn eigendom van een club uit de Engelse tweede divisie.
6'
Het is Valencia dat een achterstand moet goedmaken en het is ook Valencia dat in de eerste minuten het meeste initiatief neemt.
5'
De scheidsrechter van vanavond is Milorad Mažić, afkomstig uit Servië.
4'
Paco Alcácer is vanavond afwezig bij Valencia. De aanvaller is geschorst.
2'
Eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg. Het is Jonas die het doel van Sevilla onder vuur probeert te nemen, maar de Braziliaan produceert een slap schot. Makkelijke prooi voor doelman Beto.
1'
Ricardo Costa deelt een onnodige en vooral lompe beuk uit aan Carlos Bacca. Psychologische oorlog van Costa?
1'
We zijn begonnen in Valencia. Sevilla heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Valencia tegen Sevilla. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u de opstellingen van beide elftallen hier bekijken.

Geen Spaanse finale

In tegenstelling tot de Champions League zal de finale van de Europa League niet enkel uit Spaanse ploegen bestaan. Waar Real Madrid en Atlético Madrid elkaar in de halve finale ontliepen, daar troffen Valencia en Sevilla elkaar wel. De finale zal overigens gespeeld worden in het Juventus Stadion. De thuisbasis van, inderdaad, Juventus. De winnaar van het duel tussen Benfica en Juventus zal de tegenstander zijn. De heenwedstrijd in Estádio da Luz, waar de Champions League finale wordt gespeeld, eindigde in een 2-1 overwinning voor Benfica. De Italianen willen de finale in hun eigen stadion spelen, maar zullen dan in eigen huis moeten afrekenen met de Portugezen.

Vierde keer

Het is alweer de vierde keer dit seizoen dat Valencia en Sevilla elkaar tegenkomen. Vorige week was Sevilla in eigen huis met 2-0 te sterk voor Valencia. De huurling van Queens Park Rangers, Stéphane Mbia, en Carlos Bacca waren trefzeker voor de Andalusiërs. Tijdens de competitiewedstrijden had Sevilla veel meer moeite met Valencia. In Sevilla werd het 0-0, terwijl Valencia in eigen huis met 3-1 wist te winnen. Twee doelpunten van Jonas en een treffer van Víctor Ruiz hielp Valencia aan een overwinning. Kevin Gameiro scoorde voor Sevilla. Afgaande op de resultaten uit het huidige seizoen is er dus nog niets beslists. Sevilla lijkt op 14 mei de finale te mogen spelen, maar daar zal Valencia verandering in willen brengen. Ondanks het feit dat Sevilla vorige week met 2-0 wist te winnen, maakt Valencia dus nog altijd een reële kans op een plek in de finale.

Sterkhouders

Bij Valencia zijn Jonas en Soufiane Féghouli de absolute uitblinkers in de Primera División. De Braziliaanse spits was al tien keer trefzeker en bovendien was hij eenmaal aangever. De Algerijnse middenvelder scoorde ‘slechts’ drie keer, maar was verantwoordelijk voor zeven assists. Daarnaast leveren Paco Alcácer (zes goals en twee assists) en Parejo (drie goals en vijf assists) een bijdrage aan de achtste plek in La Liga.

Sevilla staat er in de competitie een stuk beter voor. Het feit dat Sevilla op de vijfde staat is terug te zien in de productiviteit van de sterkhouders. Ivan Rakitić staat in de belangstelling van een aantal clubs en dat is niet zo gek. De Kroaat was al goed voor twaalf doelpunten en elf assists in de Primera División. Ook Carlos Bacca (veertien goals en vijf assists) en Kevin Gameiro (vijftien treffers en drie assists) zijn sterkhouders bij Sevilla. Een eervolle vermelding is er nog voor Vitolo, die met vier doelpunten en vijf assists ook geen onaardig seizoen heeft.