0:0
(Heenwedstrijd 1:2)
geen

90'
Wat een slotfase. Acht minuten blessuretijd in totaal, maar geen doelpunten. Hierdoor gaat Benfica door naar de finale, omdat ze in Portugal wonnen. Juventus kreeg meerdere grote kansen, maar wist ze allemaal niet te benutten.
90'
90'
Redding van Oblak op een kopbal! Dat was wat geweest..
90'
Gele kaart voor Eduardo Salvio (SL Benfica)
90'
Hard schot van Tévez, maar recht in de handen van Oblak.
90'
Er komen maar liefst zes minuten blessuretijd bij. Daarvan zijn er nu bijna drie voorbij.
90'
We zitten al twee minuten in de blessuretijd, maar daar gaan nog heel wat minuten bijkomen. Er is de afgelopen twee minuten namelijk nauwelijks gevoetbald.
90'
Een pijnlijk moment! Wat een slotfase. Pogba probeert in een uiterste poging de bal met een omhaal richting doel te werken, maar raakt bij het neerkomen Ezequiel Garay heel hard in het gezicht. Geen opzet, wel pijnlijk. Garay moet van het veld.
89'
Rode kaart voor Lazar Marković (SL Benfica)
De vlam slaat in de pan als Marković bij de dug-outs loopt. Mirko Vučinić is hier ook bij betrokken en beide spelers krijgen rood.
89'
Rode kaart voor Mirko Vučinić (Juventus)
88'
Een opstootje aan de zijlijn!
86'
De speler loopt zelf het veld af, maar kan niet verder. Miralem Sulejmani is zijn vervanger. Marković raakte geblesseerd na een duel met Chiellini.
86'
Wissel in bij SL Benfica -> Miralem Sulejmani
86'
Wissel uit bij SL Benfica -> Lazar Marković
85'
Marković ligt op de grond en de Serviër lijkt echt niet verder te kunnen. Een brancard komt het veld op.
82'
Gele kaart voor Jan Oblak (SL Benfica)
De doelman krijgt een gele kaart. Dit gebeurde in de vorige wedstrijd ook, maar toen was het Artur die de kaart ontving.
81'
Doelpunt Juventus afgekeurd! Pogba houdt een lange bal heel netjes binnen de lijnen en legt af op invaller Pablo Osvaldo, maar de Fransman stond buitenspel. Osvaldo scoorde, maar de 1-0 gaat dus niet door.
80'
Oh Stephan Lichtsteiner! De speler van Juventus wordt bereikt met een geweldige pass en kan één op één komen met Oblak, maar de aanname van de Zwitser is niet goed. De bal schiet door en de kans is verkeken.
78'
Wissel in bij Juventus -> Claudio Marchisio
78'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
78'
Wissel in bij Juventus -> Pablo Osvaldo
78'
Wissel uit bij Juventus -> Llorente
76'
Wissel in bij SL Benfica -> Eduardo Salvio
76'
Wissel uit bij SL Benfica -> Nicolás Gaitán
75'
Nog maar een kwartier te gaan. De tijd begint te dringen. Juventus wil die Europa League-finale spelen in hun eigen stadion.
73'
Juventus grijpt in. Verdediger Bonucci gaat naar de kant en aanvaller Sebastian Giovinco komt in het veld. Alles op alles voor de ploeg uit Turijn.
73'
Wissel in bij Juventus -> Sebastian Giovinco
73'
Wissel uit bij Juventus -> Leonardo Bonucci
70'
Nogmaals, Juventus heeft, vanwege het uitdoelpunt in Portugal, maar één treffer in eigen huis nodig om door te gaan.
69'
Wissel in bij SL Benfica -> André Almeida
69'
Wissel uit bij SL Benfica -> Rodrigo
67'
Geel-rode kaart voor Enzo Pérez (SL Benfica)
En nu gaat de scheidsrechter helemaal los. Vijf minuten na zijn eerste gele kaart krijgt Enzo Pérez zijn tweede. De middenvelder protesteert niet na zijn overtreding en Benfica moet met tien man verder. Pérez is te laat met een interceptie en haalt Vidal onderuit. Kan Juventus nu wel scoren?
64'
Gele kaart voor Kwadwo Asamoah (Juventus)
Eeeeenn nummer drie. Het is een logisch gevolg van een eerste helft waarin de scheidsrechter veel toestond en een tweede helft waarin snel een gele kaart werd gegeven. Kwadwo Asamoah gaat op de bon na een overtreding op het middenveld.
62'
Pirlo verrast bijna Oblak uit een vrije trap! De inzet van de Italiaan is niet heel hard, maar gaat wel richting de rechterkruising.
61'
Gele kaart voor Enzo Pérez (SL Benfica)
Ja hoor, daar gaan we. Enzo Pérez duwt Tévez onderuit terwijl hij op weg was naar de goal en krijgt hiervoor geel.
59'
Nu de eerste gele kaart van de wedstrijd gegeven is, is het de vraag hoeveel er nog volgen.
56'
Gele kaart voor Rodrigo (SL Benfica)
Buffon moet ingrijpen! Rodrigo mag na een pass van Lazar Marković de zestien indribbelen, maar neemt de bal te hard mee. Buffon glijdt naar de bal en heeft het leer klem. Rodrigo laat zijn been staan terwijl hij over de goalie springt en krijgt hiervoor geel.
54'
Flink wat hoekschoppen op rij voor Juventus. Bij dit soort situaties heb je mannen als Llorente nodig, maar de spits komt nauwelijks in het spel voor.
51'
Het giet echt in Turijn. Compleet anders dan in de eerste helft. Hoe gaat dit het spelbeeld beïnvloeden?
48'
Het regent in de tweede helft, maar wat niet veranderd is aan deze wedstrijd is de aanvalsdrang van Juventus. De verdediging van Benfica is in deze korte tijd al vaak genoeg opgezocht.
46'
45'
Vooral het einde van de eerste helft was vermakelijk. Als de kansen bij elkaar opgeteld worden wint Juventus, maar het staat nog 0-0. Vooral in de laatste twee minuten waren Bonucci en Vidal dichtbij. Bonucci kopte voorlangs, terwijl de kopbal van de Chileense middenvelder door Luisão van de lijn werd gehaald. De kansen van Benfica bestonden uit corners.
45'
45'
En nu haalt Luisão een inzet van Vidal van de lijn!
De middenvelder kopt met een stuit richting doel en verschalkt Oblak, maar de boomlange verdediger komt zijn keeper te hulp en kopt de bal onder de lat vandaan.
43'
Oh Bonucci, misschien wel de grootste kans in de wedstrijd!
De verdediger komt naar de eerste paal als Pirlo een vrije trap op rechts neemt en kopt richting de lange hoek. Oblak aan de grond genageld, maar de goalie ziet tot zijn opluchting dat de bal voorlangs stuitert.
39'
Het is een voordeel dat een Engelse scheidsrechter deze wedstrijd fluit. Er worden veel kleine overtredingen gemaakt en als je dan vroeg geel trekt wordt het een slachtpartij.
35'
Interessante bal van Pogba. Het is bekend dat de Fransman mooie doelpunten kan maken, maar met een boogbal vanaf dertig meter scoren is teveel van het goede. Oblak ziet de bal langs het doel verdwijnen.
33'
Het enige gevaar van Benfica komt voort uit corners. Er is echter nog geen enkele speler van de uitploeg die zijn hoofd tegen zo'n voorzet heeft gezet. Zegt ook wel weer genoeg lijkt mij.
30'
Hier in Italië begint Benfica meer overtredingen te maken. Vooral Paul Pogba, die een paar minuten geleden begon met uitdagen, moet het ontgelden. Nog geen blessures te zien overigens.
27'
Nou, in Spanje is het weer helemaal spannend. Nadat eerder Sevilla met 2-0 won van Valencia staat de ploeg uit de sinaasappelstad nu zelf met 2-0 voor.
24'
Uit het niets is daar Carlos Tévez! De kleine aanvaller probeert met een halve omhaal de 1-0 op het scorebord te zetten, maar raakt de voorzet vanaf rechts niet helemaal lekker. Het gevolg is een schot over.
22'
De Italianen moeten dus minimaal één keer scoren. Lukt dit, dan gaan ze, mits er niet gescoord wordt, ook meteen door naar de finale.
19'
Juventus dringt in deze fase meer aan. Met lange ballen probeert de thuisploeg een aanvaller of middenvelder in stelling te brengen, maar dit lukt nog niet.
15'
Bij de wedstrijd Valencia - Sevilla is het al raak. Ga snel naar het wedstrijdverslag van dat duel om naast deze wedstrijd ook de andere halve finale in de Europa League te volgen.
13'
Giorgio Chiellini gaat daar bijna in de fout! De ijzervreter achterin wil de bal op Gianluigi Buffon terugleggen met de borst, maar daar rekent de goalie niet op. De bal rolt te zacht richting de zestien en daardoor ramt Chiellini de bal maar over de zijlijn.
11'
Van alle spelers op het veld heeft Lima de meeste treffers gemaakt in de Europa League. De aanvaller van Benfica vond vier keer het net. Bij Juventus scoorden Pablo Osvaldo, Arturo Vidal en Pirlo twee keer.
8'
Daar is Andrea Pirlo! De middenvelder krijgt de bal kort terug van spits LLorente en haalt hard uit. Jan Oblak ziet de bal op hem afkomen, maar de inzet gaat rakelings over. Oblak vertrouwt het niet en tikt de bal over zijn lat.
5'
Het wordt in de eerste vijf minuten al duidelijk dat dit een pittig duel gaat worden. Man op man, met het mes tussen de tanden.
2'
Benfica begint heel aanvallend en mag meteen twee corners nemen. Zonder direct gevaar, alhoewel een inzet bij de tweede paal tegen de arm van Leonardo Bonucci kwam. Geen penalty, want de arm werd langs het lichaam gehouden.
1'
Daar gaan we! Kan Juventus de nederlaag van vorige week wegwerken? Er moet in ieder geval gescoord worden in Turijn.
1'
Benfica start met een andere doelman. In plaats van Artur Moraes staat Jan Oblak onder de lat bij de Portugezen. Daarnaast krijgt Lima vanaf het begin de kans tegen Juventus. Vorige week maakte hij de 2-1 in Portugal. Zijn basisplek gaat ten koste van Óscar Cardozo.
Bij Juventus keren Arturo Vidal en Llorente terug in de basisopstelling. Dit gaat ten koste van Claudio Marchisio en Mirko Vučinić.
Voorbeschouwing:

Waar het gisteren duidelijk werd wie in de finale van de Champions League speelt, is het nu de beurt aan het kleine broertje van het kampioenenbal. De kanshebbers zijn Juventus, Benfica, Sevilla en Valencia. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd Juventus – Benfica.

Vorige week werd het in Portugal 2-1. Natuurlijk is dit positief voor de uitploeg van vanavond, maar ook gevaarlijk. Juventus heeft namelijk genoeg aan één doelpunt om verder te gaan naar de finale. Die o zo belangrijke finale voor Juventus, omdat deze wordt afgewerkt in Turijn. In Europa troffen beide ploegen elkaar vijf keer. Drie keer in de Europa League en twee keer in de Champions League. Juventus won slechts één keer in de historie, maar moet hier vanavond dus verandering in brengen wil het doorgaan naar de volgende ronde.

De Italianen konden deze week kampioen worden, maar concurrent AS Roma wilde wederom niet meewerken. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van Juventus acht punten. Na deze wedstrijd kan de ploeg uit Turijn dus voor het eerst kampioen worden door zelf een goed resultaat neer te zetten. Terug naar de Europa League, want bij winst kan Juventus zich voor het eerst in elf jaar plaatsen voor een Europese finale. De ploeg is op Europees gebied nog ongeslagen in eigen huis, maar hield slechts één keer de nul.

Benfica steekt in een uitstekende vorm. De ploeg is al kampioen in Portugal en won dus in eigen huis van Juventus. Niet alleen in eigen huis gaat het prima met Benfica, want de laatste vier uitwedstrijden in Europa werden allemaal gewonnen. AZ, Tottenham Hotspur, PAOK Saloniki en Anderlecht konden allemaal niet winnen van Benfica in het eigen stadion. Eerder deze week werd wederom een uitwedstrijd gewonnen, ditmaal in een mooie wedstrijd in de halve finale van de Portugese beker. FC Porto en Benfica scoorden niet in 120 minuten voetbal, maar de huidige tegenstander van Juventus nam de penalty’s beter.