01.05.2014 23:01

Sevilla voorkomt op het nippertje wonder van Valencia

Sevilla viert de treffer van Stéphane Mbia uitbundig tijdens Valencia - Sevilla. (1-5-2014)

Sevilla is op het nippertje ontsnapt aan uitschakeling. Vorige week won Sevilla in eigen huis met 2-0, maar in Valencia keken de Andalusiërs tegen een 3-0 achterstand aan. Ver in de blessuretijd zorgde Stéphane Mbia voor de verlossende 3-1, waardoor Sevilla zich voor de finale van de Europa League wist te plaatsen.

Valencia was dominant in de eerste helft. De thuisploeg kwam na veertien minuten terecht op voorsprong. Sofiane Féghouli ging de combinatie aan met Eduardo Vargas. De Algerijn kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot de bal met links in. De poging van Féghouli werd van richting veranderd, waardoor doelman Beto kansloos was: 1-0. Vijf minuten later was Féghouli dicht bij zijn tweede treffer, maar deze keer stuitte de aanvallende middenvelder op Beto.

Na bijna een half uur gespeeld te hebben kwam Valencia op een 2-0 voorsprong, daarmee werd de achterstand die in Sevilla was ontstaan ongedaan gemaakt. Jonas kopte raak uit een voorzet van Juan Bernat. De bal ging via de onderkant van de lat in het doel: 2-0. Vlak voor de rust kreeg José Antonio Reyes nog een grote mogelijkheid op de 2-1, maar de voormalig speler van onder meer Arsenal en Real Madrid faalde jammerlijk.

In de tweede helft kwam Sevilla wat beter in de wedstrijd, maar grote kansen kregen de bezoekers uit Andalusië niet. Het was zelfs Pablo Piatti die vlak na de theepauze de 3-0 op zijn schoen had. De Argentijn zag zijn inzet echter net naast het doel van Sevilla verdwijnen. In de zeventigste minuut scoorde Valencia alsnog de 3-0. Ricardo Costa kon zijn voet tegen een hoekschop van invaller Fede Cartabia zetten. De Portugees schampte de bal, waardoor deze voor de voeten van Jérémy Mathieu terecht kwam. De centrale verdediger twijfelde niet en schoot vanaf een meter of vijf raak: 3-0.

Ver in de blessuretijd verstoorde Sevilla het feestje van Valencia. Federico Fazio kon een verre inworp van Coke verlengen, waarna Stéphane Mbia de bal snoeihard tegen de touwen wist te koppen: 3-1. Ondanks het feit dat Valencia de betere ploeg was, mag Sevilla zich melden in de finale. 14 mei zal Sevilla het in Turijn opnemen tegen Benfica.

Door: Jurre Hermans