Feyenoord Donderdag, 27. November 2014
19:00 uur
Sevilla FC
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 55. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 83. / Schot met rechts  (Colin Kâzım-Richards)

90'
Knappe prestatie van Feyenoord! In de tweede helft maken de Rotterdammers het verschil: Toornstra en El Ahmadi scoren, waardoor een 2-0 overwinning op Sevilla wordt geboekt en overwintering in Europa al binnen is.
90'
90'
Gele kaart voor Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC)
Krychowiak in een opstootje met onder ander El Ahmadi, waarvoor hij geel krijgt.
90'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Een opstootje vlak voor tijd, waarbij El Ahmadi en Krychowiak geel krijgen.
90'
Gele kaart voor Colin Kâzım-Richards (Feyenoord)
Ook Kazim-Richard gaat op de bon voor tijdrekken.
89'
Enorme kans op 3-0! El Ahmadi had er zomaar 3-0 van kunnen maken. Maar de maker van de 2-0 schiet op doelman Sergio Rico.
83'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Karim El Ahmadi
Wat een goal! El Ahmadi krijgt de bal op de rand van de zestien zomaar voor de voeten en werkt de bal over de Spaanse doelman heen.
83'
Gele kaart voor Arribas (Sevilla FC)
82'
Nog een minuut of tien moet Feyenoord het volhouden, maar de Rotterdammers hebben het in de laatste minuten zwaar. Sevilla is op jacht naar de gelijkmaker en zet veel druk.
80'
Wissel in bij Sevilla FC -> Vitolo
80'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Reyes
77'
Feyenoord probeert zo onopvallend mogelijk nog wat tijd te rekken, maar moet oppassen voor nog meer gele kaarten.
73'
Gele kaart voor Sven van Beek (Feyenoord)
Tijdrekken bij een vrije trap levert Van Beek een gele kaart op.
72'
Feyenoord moet scherp blijven nu, met nog ruim een kwartier te spelen. Verschillende overtredingen en opstootjes in de laatste minuten en scheidsrechter Vinčić lijkt het niet helemaal in de hand te hebben.
67'
Boëtius, hoe kun je deze missen? Immers stuurt Boëtius snel weg met een geweldige pass. De buitenspeler staat oog in oog met Sergio Rico, maar schiet vervolgens naast.
66'
Gele kaart voor Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Boëtius met de overtreding op Coke. Een optelsom leidt ertoe dat de Feyenoorder nu geel krijgt.
65'
Buitenspel! Mbia denkt de gelijkmaker binnen te koppen en rent juichend weg, maar de scheidsrechter heeft al gefloten voor buitenspel.
61'
Koud in het veld meteen een grote kans voor Carlos Bacca, hij komt vrij voor Vermeer maar de doelman is eerder bij de bal.
61'
Wissel in bij Sevilla FC -> Deulofeu
61'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Denís Suárez
60'
Wissel in bij Sevilla FC -> Carlos Bacca
60'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Iago Aspas
60'
Sevilla op zoek naar de gelijkmaker, Grzegorz Krychowiak schiet hard van afstand, maar Vermeer redt met een goede reflex.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Jens Toornstra
De Kuip ontploft! Boëtius zet de aanval op, combineert met El Ahmadi en passeert vervolgens zelf twee man in het strafschopgebied. Toornstra staat vrij en werkt de bal vervolgens achter Sergio Rico.
53'
Aan de andere kant een zelfde tafereel: Boëtius met de voorzet, maar voorzet Immers zijn hoofd tegen de bal kan zetten en Sergio Rico er alweer bij.
52'
Even wat druk van Sevilla, Timothée Kolodziejczak zet voor maar zijn voorzet belandt in de handen van Vermeer.
48'
Vrije trap voor Feyenoord op een mooie plek, net buiten het strafschopgebied. Toornstra trapt de bal in de muur, waarna Sevilla weer kan overnemen.
46'
45'
Beide ploegen waren in het eerste halfuur vooral op zoek naar hun ritme, waardoor er geen grote kansen te noteren vielen. Daarna kwam de wedstrijd een beetje los en volgden er wat kansjes. Reyes had met een vrije trap de grootste kans voor Sevilla. Op slag van rust had Feyenoord nog een grote kans met Boëtius, die net niet bij de voorzet van El Ahmadi kon komen.
45'
44'
Wat een kans! Van Beek gaat mee naar voren om druk te zetten en dat brengt de Spanjaarden duidelijk van slag. Hij geeft de bal aan Karim El Ahmadi, die vervolgens een zuivere voorzet geeft. Boëtius mist de bal echter, waardoor Sergio Rico kan redden.
42'
Feyenoord was even fel, maar Sevilla zoekt nu ook de aanval. Het levert de Spanjaarden een hoekschop op, maar verder dan dat komt het voorlopig nog niet.
40'
Immers met een prachtige bal op Toornstra! Die gaat vervolgens zijn man voorbij, maar zijn doelpoging gaat ver naast.
37'
Chaos! Kenneth Vermeer moet een vrije trap van Reyes wegstompen, maar het is erg druk in het strafschopgebied, waardoor de doelman niet goed bij de bal komt. Scheidsrechter Slavko Vinčić fluit vervolgens voor een overtreding, waardoor Feyenoord de bal overhoudt.
35'
Nog steeds zijn de kansen schaars in Rotterdam, de stand is dan ook nog 0-0. Het goede nieuws voor Feyenoord is echter dat HNK Rijeka met 2-0 voorstaat tegen Standard Luik. Bij winst voor HNK Rijeka en Feyenoord, is Feyenoord geplaatst voor de volgende ronde.
31'
Opnieuw slordig balverlies van Feyenoord zorgt ervoor dat Sevilla dichtbij mag komen. Denís Suárez wordt echter goed verdedigd door Miquel Nelom, waarna de bal over de achterlijn rolt.
27'
Jens Toornstra met een vrije trap van een meter of dertig, maar de scheidsrechter fluit af omdat Colin Kâzım-Richards zijn tegenstander vasthoudt.
25'
Voorzet vanaf rechts, nadat Miquel Nelom slordig balverlies lijdt. Sven van Beek kan de voorzet er echter uithalen, voordat Kevin Gameiro kan worden bereikt.
23'
Reyes met de vrije trap, nadat hij door Terence Kongolo naar beneden werd gehaald. Verschillende spelers van Sevilla stonden echter buitenspel, een doelpoging kwam er dus niet.
19'
Feyenoord is fel: Jean-Paul Boëtius gaat nu de een-twee aan met Immers, maar het schot van Boëtius wordt vervolgens geblokt.
16'
Na ruim een kwartier spelen het eerste schot op doel: Jordy Clasie probeert het van afstand, maar de bal kan eenvoudig gepakt worden door Sergio Rico.
14'
Feyenoord leek met Khalid Boulahrouz een goede kans te creëren, maar in het duel met Reyes begaat de Feyenoorder een overtreding. Kans verkeken dus.
10'
Lex Immers kegelt Reyes omver, waarna een vrije trap volgt. Die lijkt gevaarlijk, maar twee spelers van Sevilla stonden buitenspel. Het gevaar is dus weer even geweken.
7'
De sfeer zit er in ieder geval goed in in De Kuip. Voorlopig probeert Feyenoord vooral rustig op te bouwen, maar nog geen echte kansen.
3'
Was dat hands? Stéphane Mbia lijkt tegen de eigen hand te schieten, maar de scheidsrechter wuift het weg, waardoor Feyenoord geen strafschop krijgt.
1'
In groep G van de Europa League ligt alles nog open: Sevilla staat aan kop met acht punten, gevolgd door Feyenoord dat momenteel zes punten heeft. Daarachter volgen Standard Luik en HNK Rijeka, die met vier punten ook nog steeds kans maken op een plaats in de volgende ronde. Een belangrijke wedstrijd voor Feyenoord vanavond dus, de Rotterdamse formatie ontvangt in eigen huis koploper Sevilla. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Onder het kopje wedstrijddetails zullen rond 17.45 de opstellingen bekend worden gemaakt.

Feyenoord
In de Eredivisie heeft Feyenoord het goed voor elkaar, in dertien duels werden slechts zeven treffers geïncasseerd. In de laatste vijf officiële wedstrijden werd zelfs de nul gehouden. Ondanks de successen zal er vanavond toch mogelijk een wijziging in de defensie zijn. De geblesseerde Luke Wilkshire werd de afgelopen wedstrijden vervangen door Rick Karsdorp, maar vanavond lijkt Khalid Bouhlarouz zijn opwachting te maken in De Kuip. De routinier schoof gisteren naast Rutten aan voor de persconferentie. Naast Wilkshire is ook Elvis Manu nog niet beschikbaar, hij herstelt van een liesblessure.

Feyenoord zal de wedstrijd tegen Sevilla moeten winnen om plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League in eigen hand te houden. Tegelijkertijd zullen de Rotterdammers vooral heel willen blijven in aanloop naar de topper tegen PSV van aanstaande zondag. Het is dus zaak voor de mannen van Fred Rutten om snel op voorsprong te komen vanavond.

Sevilla
Aan het begin van het seizoen stak Sevilla in bloedvorm en werden vrijwel alle wedstrijden gewonnen. Ook de wedstrijd tegen Feyenoord werd toen met 2-0 gewonnen. De laatste weken gaat het echter een stuk moeizamer bij de Spanjaarden, in de laatste drie competitieduels werd niet gewonnen. Zo werd er verloren van Athletic de Bilbao, gelijkgespeeld tegen Levante en afgelopen weekend werd met 5-1 van FC Barcelona verloren.

Sevilla mag dan weliswaar koploper zijn in groep G, de Spanjaarden zullen mede door de prestaties van de afgelopen weken toch niet helemaal gerust afgereisd zijn naar Rotterdam. Bovendien wist de ploeg in de Europa League nog niet te winnen buiten het eigen stadion. In Kroatië werd in blessuretijd een gelijkspel uit het vuur gesleept, in Luik werd het 0-0. Bij een overwinning vanavond is Sevilla geplaatst voor de volgende ronde, de ploeg zal dus uit zijn op eindelijk een Europese uitoverwinning.

Er wordt vanavond om 19.00 afgetrapt in De Kuip. Veel plezier bij dit Europa League-duel!