23.10.2014 20:49

Feyenoord gaat pijnlijk onderuit in Kroatië

Matthew Steenvoorden baalt nadat Rijeka doormiddel een strafschop op 3-1 is gekomen in het Europa League-duel tussen Rijeka en Feyenoord. (23-10-2014).

Feyenoord heeft donderdag geen goed vervolg gegeven aan de overwinning op Standard Luik. Onder zware omstandigheden werd er in Kroatië met 3-1 verloren van HNK Rijeka. Feyenoord is nu hekkensluiter in de groep.

De eerste helft begon meer dan aantrekkelijk, met twee goede kansen voor Feyenoord. Elvis Manu kwam twee keer lekker door op links, maar één keer stuitte hij op de Kroatische keeper en de andere keer werd zijn lage voorzet van de lijn gehaald. HNK Rijeka nam daarna het initiatief over, alhoewel het voetballende spel van de Kroaten minder vloeiend was en meer weghad van vechtvoetbal. Het werkte echter wel in eigen huis, maar de schoten die Kenneth Vermeer keerde kwamen van buiten de zestien. Moisés kreeg nog de grootste kans, maar zijn hakbal van dichtbij eindigde op het lichaam van de Feyenoord-goalie.

Belangrijke doelpunten

In de tweede helft begon Feyenoord weer goed met kansen voor Jens Toornstra en Manu, maar de geplaatste ballen van beide spelers eindigden niet in het net. Feyenoord leek door te stoten, maar uit het niets werd het 1-0 voor HNK. Andrej Kramarić werd op zijn wenken bediend vanaf de zijkant nadat de thuisploeg al combinerend door de defensie van Feyenoord sneed. Nog geen drie minuten later bracht Toornstra via een prachtige vrije trap weer hoop in de Rotterdamse harten. Vanaf twintig meter vond hij de linkerkruising met een prachtige bal.

Onoplettendheid

Feyenoord rekende zich echter rijk na de gelijkmaker en stond in een oogwenk met maar liefst 3-1 achter. Eerst anticipeerde de verdediging van de Feyenoorders niet goed op een uittrap van de doelman, waarna Kramarić de bal fraai over Kenneth Vermeer wipte. Het ging echter van kwaad tot erger in Kroatië, toen Terence Kongolo op de rand van de zestien Moisés aantikte. De scheidsrechter gaf voordeel, overlegde toen met zijn assistent en gaf vervolgens een penalty aan HNK. Kramarić benutte het buitenkansje en schoot zijn derde van de avond binnen vanaf de stip.

Feyenoord ging knock-out en werd buiten de ring gedragen. De Rotterdammers moeten weer opkrabbelen voor goede prestaties in de Eredivisie, want in Europa gaat het nog heel lastig worden om door te bekeren. De ploeg moet punten pakken tegen Standard Luik en Sevilla om hoop te houden op een vervolg in de Europese competitie.

Door: Jos Boesveld