11.06.2015 20:45

Ajacied mag onverwachts hopen op jeugd-EK

Lucas Andersen zal hoogstwaarschijnlijk in spanning zitten. De middenvelder van Ajax krijgt vlak voor de deadline te horen of hij zich met Denemarken onder 21 mag melden op het Europees Kampioenschap 2015, dat gehouden wordt in Tsjechië.

Andersen werd eerst niet geselecteerd voor het beloftenelftal van de Scandinaviërs, maar door blessuregevallen in zowel het nationale elftal als het onder 21-elftal, lijkt de Ajacied het toernooi toch mee te mogen maken. Emil Berggreen, speler van Eintracht Braunschweig in Duitsland, lijkt namelijk geblesseerd af te moeten haken.

De bondscoach van Denemarken onder 21 heeft tegenover de BBC inmiddels aangegeven dat hij verwacht dat Andersen opgenomen wordt in zijn selectie. "Het is zo onzeker dat hij (Berggreen, red) het haalt, dat het zeer waarschijnlijk is dat Andersen mee gaat naar Tsjechië", laat de eindverantwoordelijke van de Deense beloften weten.

Bij het elftal treft Andersen ploeggenoot Viktor Fischer, die al langere tijd weet dat hij uit zal komen op het eindtoernooi. Denemarken is ingedeeld in groep A bij het gastland, Duitsland en Servië. Oranje is niet geplaatst voor de eindronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner