0 : 1 Torinfos in de Ticker Éver Banega 3. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 7. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 16. / dir. vrije trap
3 : 1 Torinfos in de Ticker Rafinha 44. / Schot met links  (Luis Suárez)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 52. / Schot met rechts  (Busquets)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Reyes 57. / Schot met rechts  (Vitolo)
4 : 3 Torinfos in de Ticker Kevin Gameiro 72. / Penalty  (Vitolo)
4 : 4 Torinfos in de Ticker Yevgen Konoplyanka 81. / Schot met rechts  (Ciro Immobile)
5 : 4 Torinfos in de Ticker Pedro 115. / Schot met links  (Lionel Messi)

120'
Samenvatting verlenging
In de eerste helft van de verlenging waren er maar weinig kansen te zien en Sevilla hield zich bezig met tegenhouden. Hoe anders was dat in de tweede helft van de verlenging. Invaller Pedro zette Barcelona na 115 minuten op een 5-4 voorsprong, maar de overwinning was nog niet binnen. Notabene twee verdedigers van Sevilla kregen de kans op de gelijkmaker. Coke was dichtbij met een kopbal en ook Adil Rami kreeg zijn poging niet tussen de palen. Barcelona wint na een knotsgek duel!
120'
120'
DAT WAS DE KANS!
Sevilla krijgt nog een enorme kans op de 5-5. Ciro Immobile zet de bal hard voor vanaf de rechterkant van het veld, maar Adil Rami, notabene de verdediger, krijgt de bal op zijn knie, maar weet de bal niet in de goal te krijgen.
120'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
Dani Alves krijgt ook een gele kaart vanwege zijn reactie op de overtreding van Michael Krohn-Dehli.
120'
Gele kaart voor Michael Krohn-Dehli (Sevilla FC)
De Deen krijgt een gele kaart omdat hij een elleboog zou hebben uitgedeeld, althans, dat claimen Barcelona-spelers.
118'
DE KANS VOOR COKE!
Een vrije trap van Éver Banega gaat richting de eerste paal, waar de aanvoerder van Sevilla heen is geslopen. Coke probeert het met een achterwaartse kopbal en die inzet gaat maar net naast.
117'
Gele kaart voor Busquets (FC Barcelona)
De verdedigende middenvelder van Barcelona gaat in de fout na een tackle van achteren op een Sevilla-speler. Hij krijgt geel en een vrije trap is het vervolg.
116'
Maar het is nog niet gedaan hoor. Evgen Konoplyanka gooit de turbo nog even aan en snelt langs zijn tegenstanders alvorens hij de bal teruglegt op Vitolo, maar hij komt niet tot een gericht schot op goal.
115'
Doelpunt voor FC Barcelona, 5:4 door Pedro
PEDRO DOET HET VOOR BARCELONA! Een vrije trap van Messi wordt tegengehouden door de muur. De bal komt dan weer terug en Messi neemt de bal ineens op de volley. Beto kan in eerste instantie nog keren, maar in de rebound is het invaller Pedro die Barcelona op een 5-4 voorsprong brengt in de verlenging.
112'
Sevilla heeft zich ingegraven binnen een straal van 25 meter van de goal. Voor Barcelona wordt het dan heel lastig om daar door te komen. Zelfs Ciro Immobile is full-time verdediger op dit moment.
110'
De spelers van Sevilla beginnen steeds meer last te krijgen van pijntjes. Vooral Grzegorz Krychowiak heeft last van zijn ribben. Hij werd in de rust van de verlengingen al behandeld.
109'
Daar is weer even een glimp van de klasse van Messi. Een hoge voorzet komt ter hoogte van de penaltystip bij de kleine Argentijn. Hij tovert er een acrobatische omhaal uit, maar die gaat huizenhoog over.
106'
Ook de tweede helft van de verlenging is van start gegaan en Sevilla gaat direct in de aanval. Mariano bezorgt de bal bij Immobile. De Italiaan gaat op avontuur in de zestienmeter, maar loopt zich daar vast.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
In de eerste helft van de verlenging komt er nog een extra minuut bij aan blessuretijd. Dat komt vast door de behandeling van Pique. In die minuut krijg invaller Mariano nog een kansje. De middenvelder kapt zijn tegenstander uit en schiet dan met links, maar het schot gaat recht op Ter Stegen af.
102'
Nog maar een paar minuten te gaan in de eerste helft van de verlenging. Er gebeurt maar weinig op het veld op dit moment. Barcelona zet druk, maar komt niet door de verdediging van Sevilla heen. Sevilla daarentegen loert op de counter.
99'
Barcelona blijft nu combineren op de helft van Sevilla, maar komt er niet echt doorheen. Steeds vragen de spelers van Barcelona om een vrije trap, wanneer een van hen neergaat, maar steeds wuift Scheidsrechter Collum het weg.
97'
Pique heeft bloed aan zijn gezicht. Hij moet worden behandeld aan de zijlijn. Pique liep een wond aan zijn gezicht op na een duel met Ciro Immobile.
94'
Gele kaart voor Pedro (FC Barcelona)
Pedro staat nog niet koud in het veld of hij ontvangt een gele kaart. Sevilla kan er snel uitkomen, maar dankzij de nuttige overtreding van Pedro, wordt die aanval gestremd. Het kost hem wel een gele prent.
93'
Daar is Pedro dan. De flankspeler die in eerste instantie werd verwacht als vervanger van Neymar, komt het veld in voor Javier Mascherano.
93'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
93'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Javier Mascherano
92'
Gele kaart voor Ciro Immobile (Sevilla FC)
Ciro Immobile heeft een gele kaart gekregen. De aanvaller die in de tweede helft Gameiro verving, haalt Mascherano neer en dat kost hem een gele kaart.
91'
De eerste helft van de verlenging is begonnen. Komt er binnen een half uur een winnaar uit de bus? Of gaan we later strafschoppen nemen. We gaan het meemaken.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Hoewel Barcelona een ruime voorsprong had van drie doelpunten is het na negentig minuten spelen 4-4. Barcelona kwam in de beginminuten van de tweede helft op een 4-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Luis Suárez. Sevilla liet het daar niet bij zitten en knokte zich terug. Eerst was het Reyes die op aangeven van Vitolo bij de tweede paal kon inschieten. In de 72ste minuut bracht Gameiro Sevilla op 4-3 door een benutte strafschop. Tien minuten voor tijd was het invaller Ciro Immobile die de bal strak voorgaf aan de andere invaller Evgen Konoplyanka. Hij zette de 4-4 op het scorebord.
90'
Einde tweede helft
90'
Gele kaart voor Éver Banega (Sevilla FC)
Banega moet een broodnodige overtreding maken, anders is Luis Suárez er in een overtal situatie uit. De Argentijnse middenvelder moet zijn overtreding bekopen met een gele kaart, maar die neemt hij maar al te graag aan.
90'
De blessuretijd is inmiddels ingegaan. Er worden drie minuten bijgeteld.
89'
MESSI
De derde vrije trap van Lionel Messi die gelijk op doel wordt geschoten, gaat maar rakelings langs de kruising heen. Dat scheelde niks.
88'
Gele kaart voor Coke (Sevilla FC)
Coke heeft een gele kaart ontvangen nadat hij Luis Suárez een beuk gaf terwijl de bal niet in de buurt was.
85'
Met nog zo'n vijf minuten te gaan in de tweede helft is het nog de vraag of er een winnaar komt binnen de reguliere speeltijd. Anders gaan we twee keer een kwartier verlengen!
81'
Doelpunt voor Sevilla FC, 4:4 door Evgen Konoplyanka
Sevilla heeft gelijkgemaakt! Een hoofdrol voor de invallers. Een ingooi gaat richting Immobile en Barcelona-verdediger Bartra vergaloppeerd zich op Immobile. De Italiaan geeft de bal laag voor richting de tweede paal en daar staat die andere invaller: Konoplyanka! Hij tikt de 4-4 tegen de touwen.
81'
Een dubbele wissel aan de kant van Sevilla. Doelpuntenmaker Gameiro gaat naar de kant en zijn vervanger is Ciro Immobile. Ook Iborra gaat naar de kant en voor hem komt Mariano binnen de lijnen.
80'
Wissel in bij Sevilla FC -> Mariano
80'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Iborra
80'
Wissel in bij Sevilla FC -> Ciro Immobile
80'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Kevin Gameiro
78'
Barcelona met opnieuw een wissel. Het gaat de verdedigende stellingen innemen, want Luis Enrique haalt aanvaller Rafinha naar de kant en brengt verdediger Bartra in de ploeg.
78'
Wissel in bij FC Barcelona -> Bartra
78'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Rafinha
77'
Gevaarlijke vrije trap van Sevilla. Dit keer schiet Éver Banega niet ineens op goal, maar geeft hij een voorzet richting de tweede paal. Daar komt verdediger Coke ingelopen die de bal uit de lucht plukt en ineens voorgeeft. Zijn voorzet komt net niet terecht bij Gameiro.
75'
Sevilla moet nu wel even blijven opletten. Messi zet goed door en lost dan een schot dat richting de korte hoek gaat. Beto let goed op en houdt de bal tegen met zijn knie.
72'
Doelpunt voor Sevilla FC, 4:3 door Kevin Gameiro
Kevin Gameiro faalt niet vanaf elf meter. Marc-André ter Stegen gaat wel de goede hoek in, maar het schot is ver genoeg naar de buitenkant toe, waardoor Ter Stegen er niet bij kan komen. De spanning is weer terug in de wedstrijd!
71'
Gele kaart voor Jérémy Mathieu (FC Barcelona)
Jérémy Mathieu trekt Vitolo naar beneden, terwijl de middenvelder een voorzet kan binnenkoppen. Scheidsrechter Collum wijst na even twijfelen naar de stip en geeft Mathieu een gele kaart.
71'
STRAFSCHOP SEVILLA
70'
Daar is de invaller gelijk met een goede actie. Evgen Konoplyanka spelend vanaf de linkerkant, trekt naar binnen en lost een schot op goal. Het is zijn kenmerk. Het schot gaat wel een paar metertjes naast.
68'
Ook de eerste wissel van Sevilla is een feit. Doelpuntenmaker en tevens aanvoerder Reyes gaat naar de kant. Hij gaat loopt hoofdschuddend het veld af. Zijn vervanger is de debutant Evgen Konoplyanka.
68'
Wissel in bij Sevilla FC -> Evgen Konoplyanka
68'
Wissel uit bij Sevilla FC -> Reyes
65'
Sergi Roberto heeft bij zijn eerste balcontact al bijna een assist op zijn naam staan. Een simpele pass breed wordt met de buitenkant van de schoen ingeschoten door Jérémy Mathieu, maar een heup van een verdediger van Sevilla voorkomt dat de bal dicht in het doel komt.
63'
De eerste wissel van de wedstrijd is daar. Bij Barcelona verlaat Iniesta het veld en hij wordt vervangen door Sergi Roberto. De aanvoerdersband heeft Iniesta om de bovenarm van Lionel Messi gedaan.
63'
Wissel in bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
63'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
61'
Nog een half uur te gaan in deze wedstrijd. Sevilla zet meer druk naar voren en Barcelona kan er dan snel uitkomen. In een counter geeft Messi de bal voor op Ivan Rakitić, maar zijn poging gaat via een verdediger naast. Het resultaat is een corner en die wordt geschampt door Rafinha. De bal gaat over Sevilla-doelman Beto heen, maar raakt de bovenkant van de lat.
57'
Doelpunt voor Sevilla FC, 4:2 door Reyes
Reyes heeft de stand teruggebracht tot 4-2. Vitolo gaat goed door aan de linkerkant van het veld en geeft de bal dan voor. De bal gaat over alles en iedereen heen en plots duikt daar middenvelder Reyes op. Geen tegenstander bij hem. Met zijn rechter tikt hij de bal simpel binnen. Prima goal.
54'
Coke zet zijn tegenstanders op het verkeerde been en wandelt zo de zestien van Barcelona binnen. De linksback wacht dan net iets te lang en schiet alsnog richting de goal, maar het schot wordt gesmoord via het been van een Barcelona-verdediger.
52'
Doelpunt voor FC Barcelona, 4:1 door Luis Suárez
Klungelig balverlies in de verdediging van Sevilla. Een pass door de midden komt niet aan omdat Busquets de bal gemakkelijk onderschept. De verdedigende middenvelder geeft de bal af aan Luis Suárez en die faalt niet voor een tweede keer.
48'
Luis Suárez probeert het maar eens van een afstandje. Na een ingooi komt de bal al stuiterend terecht bij Suárez. Hij controleert de bal, draait om en volleert de bal dan met zijn buitenkant van de voet richting de goal. De bal gaat zo'n twee meter over.
47'
Daar krijgt Jérémy Mathieu wel heel veel ruimte. De Fransman dribbelt op en trekt naar binnen. Daar wil de linksback de combinatie aangaan met Iniesta, maar hij krijgt de bal niet goed terug van de aanvoerder.
46'
En we zijn weer begonnen. Barcelona heeft afgetrapt voor de tweede helft van de wedstrijd. Geen wissels bij beide kanten.
46'
45'
Sevilla begon de wervelend aan de eerste helft en had na drie minuten de voorsprong al te pakken. Reyes werd gevloerd door Javier Mascherano en dat resulteerde in een vrije trap voor Sevilla. Éver Banega wist daar wel raad mee en krulde de bal in de korte hoek. Lang kon Sevilla niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later kreeg Barcelona op een soort gelijke positie ook een vrije trap. Lionel Messi krulde zijn vrije trap ook keurig over de muur heen en buiten bereik van Beto belandde de bal in de goal. Tien minuten later was het opnieuw Messi die vanuit een vrije trap Barcelona op voorsprong bracht. Vlak voor rust zette Rafinha Barcelona op een 3-1 voorsprong na een bekeken balletje van Luis Suárez.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:1 door Rafinha
Luis Suárez mag alleen op doelman Beto af, maar de Uruguayaan wacht te lang en stuit op het been van Beto. Toch krijgt Suárez een herkansing, hij wacht dan even tot Rafinha is bijgesloten en speelt de bal tussen de benen van een verdediger heen in de loop van Rafinha. Voor hem is het een koud kunstje de bal achter Beto te werken. Barcelona alsnog op 3-1.
42'
Sevilla is dichtbij de gelijkmaker!
Sevilla krijgt weinig kansen, maar dit was toch wel een grote kans. Een lage voorzet van de rechterkant wordt getoucheerd door Kevin Gameiro en de bal verdwijnt langs Ter Stegen. Dani Alves kan de bal net voor de lijn wegwerken, voordat Iborra het laatste zetje kan geven.
38'
Daar zijn de Catalanen alweer in de zestien van de tegenstander. Messi ontvangt de bal ter hoogte van de achterlijn en legt de bal breed op Luis Suárez, maar die kan zijn voet net niet tegen de bal zetten.
34'
Messi soleert weer langs een paar tegenstanders en geeft de bal dan net iets te diep op Rafinha. Toch kan de buitenspeler de bal binnenhouden en legt de bal terug op de inkomende Iniesta. De aanvoerder zijn schot wordt ternauwernood geblokt door een verdediger van Sevilla.
34'
Éver Banega mag het ook eens van afstand proberen. De Argentijn die in de vijfde minuut trefzeker was met zijn vrije trap, probeert het vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot kan makkelijk worden gekeerd door Marc-André ter Stegen.
33'
Afstandspoging van Ivan Rakitić, maar zijn uithaal gaat net een metertje naast. De middenvelder, die in het verleden nog jaren voor Sevilla speelde, mag opkomen en krijgt de ruimte om te schieten. Het schot krijgt zoveel effect mee dat het net teveel afdraait van de goal.
32'
Goed ingestudeerde corner van Sevilla, maar het levert helaas niets op. Aan de rechterkant wordt een corner laag gespeeld richting de rand van de zestien meter. Daar komt Michael Krohn-Dehli snel inlopen en neemt de bal ineens. Zijn schot wordt echter geblokt door een Barcelona-speler.
28'
DOELPUNT AFGEKEURD
Prachtige aanval van Barcelona. Iniesta geeft de bal ter hoogte van de zestien mee aan de mee opgekomen Jérémy Mathieu. De Fransman geeft de bal laag en hard voor en Luis Suárez tikt de bal simpel binnen, maar doet dat klaarblijkelijk wel in buitenspelpositie. Het feestje gaat niet door.
27'
Sevilla zou toch uit een ander vaatje moeten tappen, want zo gaat het niet lukken. Gelukkig heeft Unai Emery nog wat op de bank zitten. Zo is het afwachten wanneer hij Ciro Immobile gaat brengen, de spits die dit seizoen wordt gehuurd van Dortmund. Ook Evgen Konoplyanka zal ongetwijfeld zijn minuten gaan maken vanavond.
24'
Sevilla FC beleefde een prima openingsfase, maar na de goal gelijkmaker van Messi hebben ze dat niveau niet vol kunnen houden. Barcelona maakt het spel en Sevilla komt amper aan hun spel toe.
22'
Heerlijke steekbal van wie anders dan Lionel Messi. Hij steekt de bal tussen de verdedigers door, in de loop van Rafinha. Laatstgenoemde probeert de bal dan breed te leggen op Suárez, maar daar zit dan net een verdediger tussen.
18'
De spelers van FC Barcelona moeten incasseren. Sevilla is veel feller en gaat hard de duels in. Messi maakte dat zojuist ook kenbaar tegen de trainer van de tegenstander Unai Emery. Het gevaar voor Sevilla is natuurlijk dat de ploeg weer een vrije trap tegen krijgt op een gevaarlijke positie. Dat ondervonden ze nu al twee keer.
16'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:1 door Lionel Messi
Dit geloof je toch niet?! Ook de derde vrije trap van de wedstrijd treft doel. Opnieuw is het Messi die met zijn linker de bal in het doel schiet, buiten het bereik van Beto. De eerste vrije trap was van een afstand van negentien meter, deze was aanzienlijk verder, maar niet minder mooi.
14'
Gele kaart voor Grzegorz Krychowiak (Sevilla FC)
De centrale verdediger van Sevilla, Grzegorz Krychowiak heeft geel gekregen voor een overtreding op Suárez. Dat is al vroeg in de wedstrijd, dus dat wordt oppassen.
12'
De opdracht van Unai Emery is duidelijk. Vooraf wilde de trainer van Sevilla niet veel prijsgeven over zijn manier van spelen, maar in de eerste tien minuten van het duel wordt duidelijk dat Sevilla gaat inzakken. Zelfs spits Gameiro zakt ver mee op eigen helft.
9'
Een heerlijk begin van deze wedstrijd. Twee kansen, twee doelpunten. En niet de minste doelpunten overigens. Barcelona zet onmiddelijk weer druk en een nieuwe kans ontstaat voor Rafinha. Messi speelt de bal in de omschakeling breed op Suárez, die op zijn beurt Dani Alves bedient. Alves geeft een lange, lage voorzet richting de tweede paal, maar Rafinha komt een teenlengte tekort.
7'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:1 door Lionel Messi
En ook Barcelona scoort uit een vrije trap! Net als bij Sevilla wordt de eerste beste kans gelijk omgezet tot een doelpunt. Lionel Messi krult de bal met zijn linker haarfijn in de bovenhoek. Sevilla-doelman Beto duikt wel, maar kan zijn hand er niet tegenaan zetten.
5'
Ook Barcelona krijgt nu een vrije trap op een mooie positie. Lionel Messi ontdoet zich van twee tegenstanders en speelt de bal richting Luis Suárez, maar de Uruguayaan wordt neergelegd.
3'
Doelpunt voor Sevilla FC, 0:1 door Éver Banega
WAT EEN BEGIN! Na de overtreding van Mascherano, volgde er een vrije trap en die wordt prima binnen gekruld door Banega, de Argentijnse middenvelder. Ter Stegen blijft aan de grond genageld en kan alleen kijken.
2'
Gelijk paniek in de verdediging van Barcelona. Vitolo zet goed door aan de linkerkant, hij speelt de bal richting Gameiro, maar hij staat buitenspel en laat de bal lopen voor Reyes, maar hij wordt gevloerd. Vitolo gaat dan goed door en loopt op Ter Stegen af. Hij komt niet langs de doelman heen, maar scheidsrechter Collum fluit alsnog voor de overtreding op Reyes.
1'
We zijn begonnen aan de strijd om de Supercup. De eerste grote prijs van het voetbalseizoen. Sevilla mocht aftrappen.
1'
De spelers van zowel Sevilla en Barcelona staan beide op het veld. Ze worden omringt door duizend kinderen, waarvan er vier zijn die een lied aan het zingen. Een heuze openingsuitvoering dus. Moge het vuurwerk daarna volgen. Heel veel plezier bij deze wedstrijd. We gaan binnen enkele minuten beginnen.
De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van William Collum. De Schotse arbiter floot in dit prille seizoen al één Europese wedstrijd en dat was de wedstrijd tussen Rapid Wien en Ajax. Collum wordt geflankeerd door zijn assistenten Damien McGraith en Frank Connor.
Opvallend genoeg is Pedro niet de vervanger van de zieke Neymar, maar speelt Rafinha op de plek van de Braziliaan. Pedro, nadrukkelijk in verband gebracht met het Manchester United van Louis van Gaal, zit wel op de bank. Luis Enrique kan vanavond naast Neymar ook geen beroep doen op de geblesseerde Jordi Alba. De linksback heeft last van een hamstringblessure. Zijn vervanger is Jérémy Mathieu, die de voorkeur krijgt boven Adriano.

Unai Emery heeft de beschikking gekregen over een handjevol nieuwe spelers, na het vertrek van Carlos Bacca en Aleix Vidal. In de basisopstelling van Sevilla FC zien we dan ook een paar van die nieuwelingen terug. Michael Krohn-Dehli begint op het middenveld en Adil Rami neemt plaats centraal achterin. De andere nieuwelingen Ciro Immobile, Evgen Konoplyanka en Gaël Kakuta beginnen vanavond op de bank.
Terwijl de Eredivisie doordeweeks de wedstrijden van afgelopen weekend aan het inhalen is, zou je bijna vergeten dat er nog een grote wedstrijd op het programma staat. Vanavond neemt Champions League-winnaar FC Barcelona het namelijk op tegen de winnaar van de Europa League; Sevilla FC. De wedstrijd om de UEFA-Supercup gaat om 20.45 uur van start in het Boris Paichadze stadion in Tbilisi, Georgië. Voetbal.com volgt deze wedstrijd en doet live verslag in de persoon van Thomas Mulder.

Het duel om de Supercup gaat vanavond wederom tussen twee Spaanse ploegen. Vorig jaar stond Sevilla FC ook in de finale en nam het toen op tegen Real Madrid, in 2014 winnaar van de Champions League. Real Madrid was toen met 2-0 te sterk voor de Rojiblancos. Cristiano Ronaldo was de grote man met twee doelpunten. Dat de Spaanse ploegen het goed doen in Europa is geen verrassing meer. De laatste jaren gelden Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid als grote favorieten voor de eindzege van de Champions League. Ook Sevilla FC heeft aangetoond in Europees verband goed te presteren, door onder andere de Europa League twee jaar achter elkaar te winnen. Dat zorgt er automatisch voor dat de Spaanse ploegen ook actief zijn in de strijd om de Supercup. Sinds 2010 stonden er zeven Spaanse ploegen aan de aftrap en vijf ploegen uit een ander land. In 2013 stond er voor het laatst geen Spaanse ploeg aan de aftrap. Toen streden Bayern München en Chelsea FC voor de bokaal, welke uiteindelijk naar Bayern München ging na strafschoppen. Romelu Lukaku mistte de beslissende vijfde penalty.

Het FC Barcelona van Luis Enrique kan vanavond, na winst op Sevilla FC, naast AC Milan komen te staan in het lijstje Recordwinnaars Supercup. Barcelona staat nu nog op vier titels, terwijl AC Milan al vijf keer de Supercup omhoog mocht houden. In die lijst staat ook een Nederlandse club. Ajax staat op een gedeelde derde plaats, samen met Liverpool FC, achter AC Milan en FC Barcelona.

FC Barcelona nam de laatste jaren enkele spelers over van Sevilla FC. Zo nemen Aleix Vidal, Ivan Rakitić, Adriano en Dani Alves het op tegen hun oude club. Vidal was de eerste aankoop deze zomer van de Catalanen, maar de middenvelder mag vanavond niet tegen zijn oude ploeg aantreden. Vidal mag pas na de winterstop ingezet worden omdat FC Barcelona een transferverbod heeft staan. De kans is wel groot dat overige drie oud-spelers van Sevilla FC wel in actie komen tegen hun oude ploeg. Luis Enrique kan vanavond in ieder geval niet beschikken over zijn Braziliaanse sterspeler Neymar. De technicus kampt met de bof en wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door Pedro. Een andere afwezige: Jordi Alba, heeft last van een hamstringblessure, wordt waarschijnlijk vervangen door Adriano.

Hoewel Sevilla veel kwaliteit heeft moeten inleveren met het vertrek van Carlos Bacca (AC Milan) en Aleix Vidal (Barcelona), heeft Unai Emery zijn team noodgedwongen moeten versterken. Evgen Konoplijanka, Steven N’Zonzi, Adil Rami, Ciro Immobile en Michael Krohn-Dehli daalden neer in Sevilla. Genoeg nieuwe namen, maar of ze vanavond ook in actie komen is nog maar de vraag. Zo brak de Dortmund-huurling Immobile zijn neus in het oefenduel met Watford FC. De aanvaller bleef minutenlang roerloos op het veld liggen, maar gelukkig bleek het naderhand mee te vallen. Of de spits vanavond aanwezig is dat horen we een uur voorafgaand aan de wedstrijd. Dan zullen de opstellingen bekend zijn en weten we welke spelers vanaf de aftrap beginnen. Die opstellingen zijn dan te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Veel plezier bij deze wedstrijd!