11.08.2015 21:11

Messi en Banega doen het via de vrije trap

De Europese Supercup is dinsdagavond van start gegaan en binnen het kwartier werd er drie keer gescoord. Verrassend genoeg kwamen alle doelpunten uit rechtstreekse vrije trappen. In de historie kwam dit nog maar vier keer voor.

FC Barcelona staat als winnaar van de Champions League tegenover Sevilla, de winnaar van de Europa League. Tegen de verwachtingen in opende Sevilla de score. Al na drie minuten was het Éver Banega die de bal over de muur krulde en de 0-1 op het scorebord zette. Nog geen vijf minuten later was het echter de beurt aan Lionel Messi.

De Argentijnse superster opende zijn scoreboekje door een vrije trap met links in de rechterhoek te rammen. Daar bleef het niet bij voor Messi. Na tien minuten was het weer raak voor de aanvaller en opnieuw deed hij het vanuit een vrije trap. Ditmaal van iets verder, maar de bal suisde wederom in de rechterhoek.

Eerder in de historie van de Europese Supercup, was het nog maar vier spelers gelukt om te scoren uit een directe vrije trap. Oleg Blokhin, Gheorge Hagi, Hristo Stoitchkov en onze eigen Pierre van Hooijdonk delen nu de eer met Messi en Banega.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner