11.08.2015 23:18

Barcelona na knotsgek duel winnaar Supercup

Barcelona heeft dinsdagavond het Spaanse onderonsje gewonnen en kon na een knotsgek duel de Europese Supercup omhoog houden. In Tblisi was de stand na reguliere speeltijd 4-4, maar in de verlenging sloeg Barcelona toch toe. Barcelona wint uiteindelijk met 5-4.

Sevilla begon de wedstrijd wervelend en kreeg in de derde minuut al een vrije trap op een mooie positie. Barcelona-verdediger Javier Mascherano vloerde Reyes en dat kwam de verdediger van Barcelona duur te staan. Éver Banega legde aan voor de vrije trap en krulde deze over de muur heen met als eindbestemming; de korte hoek. Lang kon Sevilla niet genieten van de voorsprong, want nog geen twee minuten later moest de ploeg een overtreding bekopen met een vrije trap op een identieke positie waar Banega al eerder raak schoot. Bij Barcelona ging Lionel Messi achter de bal staan en ook hij krulde de bal subtiel in de kruising.

Sevilla zakte na de gelijkmaker ver in en probeerde Barcelona uit het spel te halen door duels hard in te gaan. Na een kwartier spelen resulteerde dat opnieuw in een vrije trap voor Barcelona. Weer was het Lionel Messi die onberispelijk en zuiver raak schoot in de korte hoek. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte Rafinha nog de 3-1. Luis Suárez ging in zijn eentje op de goal af, maar faalde oog in oog met Sevilla-doelman Beto. Toch kreeg de Uruguayaan een herkansing. Hij wachtte op aansluiting van zijn ploeggenoten alvorens hij de bal tussen de benen van zijn tegenstander panklaar neerlegde voor Rafinha, voor wie het een koud kunstje was om binnen te tikken.

Barcelona ging vrolijk verder in de tweede helft. Het duurde slechts zeven minuten voordat Barcelona de vierde treffer van de avond maakte. Een matige pass in de verdediging van Sevilla werd onderschept door Busquets, die op zijn beurt de bal afspeelde aan Luis Suárez. De aanvaller, die in de eerste helft faalde oog in oog met Beto, wist nu wel te scoren en zette de 4-1 op het scorebord. De zesde treffer van de avond kwam in de 52ste minuut van de kant van Sevilla FC. Vitolo zette goed door aan de linkerkant van het veld en zijn voorzet kwam terecht bij de alleenstaande Reyes. Hij tikte de bal met rechts simpel achter doelman Ter Stegen.

Kevin Gameiro bracht de spanning weer terug in de wedstrijd nadat hij Sevilla vanaf elf meter op 4-3 bracht. Uit een voorzet van Benoît Trémoulinas had Vitolo de bal voor het inkoppen, ware het niet dat hij naar beneden werd getrokken door Jérémy Mathieu. Een strafschop was het gevolg en die werd goed benut. Tien minuten voor tijd kwam zelfs de gelijkmaker van Sevilla. Invaller Ciro Immobile bediende de andere invaller Evgen Konoplyanka en hij luisterde zijn debuut op met een treffer. Na negentig minuten moest er dus verlengd worden.

In de verlenging was het Sevilla wat de verdedigende stellingen innam, maar het mocht niet baten. In de tweede helft van de verlenging was het invaller Pedro die in de rebound van dichtbij raakschoot. Daarna drong Sevilla nog wel aan en kreeg het in de persoon van Coke en Rami nog grote kansen, maar uiteindelijk was het Barcelona dat haar vijfde titel van de Supercup in de wacht sleepte.

Door: Thomas Mulder