06.03.2015 15:30

Eerste deelnemers Copa Amsterdam bekend

Tijdens het Pinksterweekend wordt Aegon Copa Amsterdam afgewerkt in het Olympisch Stadion. De organisatie van het toernooi heeft de eerste deelnemers bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat er ook dit jaar een ijzersterke bezetting is op het jeugdtoernooi voor spelers onder negentien.

Zoals gebruikelijk zal de A1 van Ajax haar opwachting maken op het toernooi. De Amsterdammers staan bekend om de jeugdopleiding en dit seizoen gooit het vlaggenschip van de opleiding hoge ogen. De ploeg boekte vooral in eigen land succes, door in de kampioenspoule AZ en PSV van zich af te houden en de landstitel voor zich op te eisen.

RSC Anderlecht staat net als Ajax al jarenlang bekend om de sterke jeugdopleiding. De Belgen kwamen eerder dit jaar met de B-junioren naar Amsterdam voor de Future Cup en de lichting van talentvolle Belgen won dit toernooi. De A-jeugd van Anderlecht draait ook een bijzonder goed seizoen, met een plek in de halve finale van de Youth League als hoogtepunt.

De grote namen moeten echter nog genoemd worden in dit rijtje. Arsenal en Lazio Roma nemen hun talenten mee naar Nederland om uit te komen op Copa Amsterdam. De ploeg uit de Premier League is een van de weinige clubs in Engeland waar eigen talent regelmatig doorbreekt.

Copa Amsterdam staat jaarlijks garant voor tropische verrassingen. Dit jaar moet het uit de hoek van het Slowaakse FK AS Trenčín en het Paraguayaanse Guaraní komen. Trenčín is in handen van oud-Ajacied Tscheu La Ling en wordt volgens de visie van niemand minder dan Johan Cruyff beheerd.

De organisatie van het toernooi zal later deze maand met de laatste twee deelnemers komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner