23.05.2015 12:35

Veel verrassende namen op Copa Amsterdam

Met acht topteams staat Aegon Copa Amsterdam altijd garant voor sensatie. Ook dit jaar komen talenten naar het Olympische Stadion. Ajax, Arsenal, RSC Anderlecht en Rosenborg BK verrassen in de wedstrijdselecties.

Zo neemt Ajax een paar toptalenten mee. Met Robert Muric heeft de ploeg zelfs een speler in de gelederen die minuten heeft gemaakt in de Jupiler League. De Kroaat kwam tot zeventien competitiewedstrijden en scoorde daarin vier keer. Naast de rechtsbuiten neemt de ploeg genoeg talent uit de selectie van de A1 mee.

Zakaria El Azzouzi werd dit seizoen topscorer van Ajax A1 in de Youth League, maar raakte vervolgens in opspraak na een mishandelingsincident. Sindsdien kwam de makkelijk scorende spits niet meer in actie, maar op Copa Amsterdam doet hij weer mee.

Arsenal gaat echter een stapje verder in de jeugdselectie van de ploeg. De Gunners hebben zowaar Champions League-ervaring in de ploeg zitten. Ainsley Maitland-Niles en Stefan O'Connor kwamen al eens in actie tijdens het kampioenenbal. Daarnaast speelde Maitland-Niles ook al eens in de Premier League.

Bij Rosenborg en Anderlecht wat minder Europese ervaring, maar met John Hou Sæter heeft de Noorse ploeg wel een groot talent in de gelederen. Sæter debuteerde al bij de grote jongens, maar het bleef bij een invalbeurt in het vorige seizoen. Anderlecht neemt meerdere spelers mee die dit jaar nog de prestigieuze Future Cup wonnen. Mile Svilar, de lange keeper van vijftien, zou ook naar Amsterdam komen dit jaar, maar moet geblesseerd afhaken. Svilar staat in de belangstelling van de Europese top, maar heeft inmiddels trouw beloofd aan zijn Belgische club. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner