30.03.2016 11:00

Ook laatste deelnemer van NextGen Series bekend

Het deelnemersveld van het jeugdtoernooi NextGen Series is compleet. Nadat eerder al ploegen als Ajax, PSV, FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Galatasaray werden gestrikt, komt de Ghanese voetbalacademie Right To Dream ook naar Amsterdam.

De wedstrijden van de NextGen Series worden in het Olympisch Stadion afgewerkt tijdens het Pinksterweekend. Het toernooi bestaat elk jaar weer uit een sterk deelnemersveld, met enkele tropische verrassingen. ASA United FC was de eerste, Right To Dream zet de teller van onbekende talentenploegen op twee. ASA United is een mengelmoes van talentvolle spelers die voor de voetbalacademie van Chelsea-scout Piet de Visser spelen.

Right To Dream is een academie die in 1999 is opgericht, met als doel om arme, Afrikaanse kinderen een kans op meer in het leven te bieden. Divine Naah is in Nederland de bekendste voetballer uit de Ghanese voetbalacademie. De middenvelder werd door Manchester City opgepikt, maar voetbalt inmiddels anderhalf jaar op huurbasis voor NAC Breda, waar hij bijna veertig wedstrijden voor speelde in de Eredivisie en Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner