23.05.2015 17:20

Mooi voetbal op eerste dag Copa Amsterdam

Dani de Wit kan voor de tweede keer juichen als hij scoort op een internationaal jeugdtoernooi. (23-05-2015)

De eerste toernooidag van Aegon Copa Amsterdam is goed verlopen. Alle acht de teams kwamen in actie op het jeugdtoernooi, waarin vooral Ajax en RSC Anderlecht schitterden met mooi aanvallend spel.

De Amsterdammers speelden de eerste wedstrijd op het toernooi en wonnen afgetekend met 5-0 van Rosenborg BK. De Noren hadden geen moment een kans tegen Ajax A1 en dat bleek al na twee minuten. Robert Muric kon intikken na een voorzet van Vince Gino Dekker. Nog voor rust liep de ploeg uit naar een 4-0 voorsprong, waarna in de tweede helft Ezra Walian met een mooie intikker de eindstand op het scorebord zette.

Ook Anderlecht begon prima aan het toernooi. De Belgen hadden nog geen tien minuten nodig om op een 2-0 voorsprong te komen tegen Beşiktaş. De Turken hielden vervolgens beter stand, maar kwamen ondanks een treffer niet meer in de buurt van de ploeg uit België.

De heerschappij van Arsenal in Amsterdam bleef op de eerste speeldag uit. De Gunners wonnen weliswaar simpel van AS Trenčín, maar het bleef bij een 1-0 overwinning voor de Engelsen. Vitesse, dat in de laatste week voor het toernooi kreeg te horen dat het mocht invallen voor het afwezige Lazio Roma, won ook met een minimaal verschil van outsider Guarani.

Lees een volledig verslag van het toernooi in het liveblog van Copa Amsterdam.