24.05.2015 12:30

Beslissingen vallen in het Olympisch Stadion

Per-Magnus Steiring (l.) en Ezra Walian in een fysiek duel tijdens een internationaal jeugdtoernooi. (23-05-2015)
Per-Magnus Steiring (l.) en Ezra Walian in een fysiek duel tijdens een internationaal jeugdtoernooi. (23-05-2015)

Speeldag twee van Aegon Copa Amsterdam staat op het programma. Nadat elk team zaterdag in actie kwam, is het nu tijd voor de laatste wedstrijden in de groepsfase. Welke ploegen gaan strijden voor de beker?

De A1 van Ajax lijkt in ieder geval een goede kans te maken. De Amsterdammers waren zaterdag oppermachtig tegen Rosenborg BK en wonnen uiteindelijk met 5-0. Hierdoor lijkt één winstpartij op de zondag voldoende voor een plek in de knock-outfase. In dezelfde groep liet RSC Anderlecht goed voetbal zien tegen Beşiktaş, waardoor het erop lijkt dat de Nederlandse ploeg en de Belgen gaan uitmaken wie er als groepswinnaar naar de volgende ronde gaat.

Vitesse heeft inmiddels de tweede wedstrijd van het toernooi gespeeld. Na de 1-0 winst op de eerste speeldag won het ditmaal met 2-0 van AS Trencin, waardoor een plek bij de eerste vier in het verschiet ligt. De Slowaakse ploeg verloor juist op de eerste speeldag en is als puntloze ploeg nagenoeg kansloos. Arsenal won zaterdag haar eerste groepswedstrijd, terwijl Guarani verloor. Hierdoor vecht de ploeg uit Paraguay voor hun laatste kans tegen de Gunners, terwijl de Engelse ploeg juist kan gaan voor de knock-outfase.

Volg de tweede speeldag van Copa Amsterdam via het liveblog van het toernooi. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner