25.05.2015 12:00

El Mahdioui: "Van Ajax krijg ik vertrouwen"

Ashraf El Mahdioui (l.) heeft het veld voor zich en kijkt vooruit tijdens een toernooiwedstrijd tegen Rosenborg BK. (23-05-2015)
Ashraf El Mahdioui (l.) heeft het veld voor zich en kijkt vooruit tijdens een toernooiwedstrijd tegen Rosenborg BK. (23-05-2015)

Ashraf El Mahdioui maakt volgend seizoen de stap naar het betaalde voetbal. De speler van Ajax A1 schuift door naar Jong Ajax en mag zichzelf bewijzen in de Jupiler League. Dat is El Mahdioui dan ook van plan.

"Als ik die kans krijg, dan pak ik die kans natuurlijk met beide handen aan", vertelt de controlerende middenvelder tussen de wedstrijden op Aegon Copa Amsterdam door. El Mahdioui meldt zich samen met zijn ploeggenoten in de kruisfinales na twee overwinningen en één nederlaag in de groepswedstrijden. Het zullen zijn laatste wedstrijden in de jeugd zijn.

"Je droomt er als een klein jongetje van om jezelf een profvoetballer te kunnen noemen", kijkt El Mahdioui al stiekem vooruit. De nummer zes van de huidige lichting A-junioren beseft dat zijn positie een moeilijke is om in te vullen in het elftal van de Amsterdammers. Hij heeft dan ook veel baat bij de trainingen van oud-voetballers.

"Je probeert natuurlijk zoveel mogelijk van trainers als Richard Witschge en Wim Jonk op te pikken", legt El Mahdioui uit. "Van Ajax krijg ik al het vertrouwen en dat voel ik ook." Vanuit Jong Ajax is de volgende halte de Amsterdam ArenA, waar El Mahdioui zichzelf in het eerste elftal kan voetballen.

"Ik ga keihard mijn best doen om dat te bereiken", stelt hij het Amsterdamse publiek gerust. De middenvelder beschikt bij Ajax over een contract dat doorloopt tot medio 2016, maar de club uit de hoofdstad van Nederland heeft een optie om daar een jaar bij aan te plakken. Volgend jaar zal El Mahdioui zich dus kunnen laten zien aan het grote publiek, maar nu kan hij nog even schitteren op Copa Amsterdam

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner