15.05.2016 22:05

Topscorer Ajax-jeugd: "Voldoe aan die eisen"

Kaj Sierhuis is dit seizoen flink op dreef namens de A-jeugd van Ajax. Tijdens NextGen Series in het Olympisch Stadion maakte de spits al zijn 38ste doelpunt van het seizoen. Sierhuis is topscorer van de club.

De spitsen van Ajax liggen altijd onder een vergrootglas. De discussie over dé Ajax-spits is ook niet aan Sierhuis voorbij gegaan. "Volgens mij is er geen duidelijke omschrijving van wat de Ajax-spits is. Maar ik denk dat wanneer je veel scoort en goed bent in het positiespel, je aardig voldoet aan de eisen. Ik denk dat ik wel aan die eisen voldoe", aldus Sierhuis tegen Voetbal.com

Ondanks zijn doelpuntendrift, is Sierhuis niet de onbetwiste spits van de Ajax A1. Kasper Dolberg, die onlangs zijn contract verlengde, is de eerste spits. "Ik ben hartstikke tevreden met mijn doelpunten, maar we weten allemaal dat Kasper Dolberg er ook nog is. Hij krijgt veel vertrouwen van de club en het is een heel goede speler. Het is aan de club wie er de eerste spits van de A1 moet zijn."

De 18-jarige Sierhuis richtte zich op de A2, maar mocht vaker aansluiten bij de beste junioren. De spits speelde alle zes wedstrijden van Ajax in de Youth League, waarin hij één keer tot scoren kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner