11.05.2016 20:09

NextGen Series biedt talenten een unieke kans

De internationale voetbaltop komt het komende Pinksterweekend weer bijeen om deel te nemen aan een van de grootste jeugdtoernooien in Nederland. NextGen Series biedt een podium aan bijvoorbeeld Ajax A1 en FC Barcelona A1. Voetbal.com sprak met de organisatie.

Al sinds 2005 komen de oudste talenten van profclubs maar wat graag naar Amsterdam om uit te komen op het jeugdtoernooi, dat eerder onder de naam Copa Amsterdam aan naamsbekendheid won. Dit jaar gaat het spektakel verder onder de naam NextGen Series, maar dit betekent niet dat de opzet van het toernooi verandert. "Onder de vlag van Copa Amsterdam hebben we bewezen een sterk platform te kunnen bieden voor de topvoetballers van morgen. NextGen Series bouwt hierop voort. Ons toernooi biedt deelnemende ploegen alle ingrediënten die bijdragen aan talentontwikkeling en talentherkenning in de sport. Spelen tegen internationale topploegen, in een echt stadion met duizenden bezoekers langs de zijlijn, dat komen de talenten niet iedere week tegen."

Sinds enkele jaren wordt het toernooi afgewerkt in het Olympisch Stadion, waar spelers als Johan Cruyff, Sjaak Swart en Piet Keizer hoogtepunten beleefden in het shirt van Ajax. Tegenwoordig wordt er geen profvoetbal meer gespeeld in het stadion, naast een bekerduel van Ajax in 2014, maar elk jaar wordt er weer een hoog voetbalniveau op de mat gelegd door grote namen in het profvoetbal. Ook dit jaar strikte NextGen Series een aantal mooie clubs. Ajax A1 is uiteraard weer van de partij, maar ditmaal staan ook de talenten van PSV op het toernooi. Deze teams streden in Nederland om de landstitel in competitie voor A-junioren, waarbij de Amsterdammers aan het langste eind trokken. Naast Nederlandse inbreng spelen ook ploegen als FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Galatasaray op het jeugdtoernooi.

"Dankzij de goede naam die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, weten clubs ons ook steeds meer en makkelijker te vinden", beseft de organisatie van het toernooi zich. Toch draait het toernooi niet alleen om de grote namen. Voor elke bezoeker is er wel wat te vinden, aangezien NextGen Series ook garant staat voor onbekende verrassingen. "NextGen Series nodigt ieder jaar twee ploegen uit die bekend staan om hun innovatieve manier van opleiden. ASA United FC bestaat uit de beste spelers van de Ghanese en Ecuadoraanse voetbalacademies van meesterscout en voormalig rechterhand van Roman Abramovich, Piet de Visser. Right to Dream is een Ghanese voetbalacademie die haar spelers via voetbal van een betere toekomst wil verzekeren." ASA United en Right to Dream vormen met Ajax, PSV, FC Barcelona, Tottenham Hotspur, Galatasaray en Ajax Cape Town het deelnemersveld op zaterdag 14 mei, zondag 15 mei en finaledag 16 mei.

Voor het spektakelstuk zijn nog tickets verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop via de website: www.nextgen-series.amsterdam. Voor een dagkaart betaal je slechts €7,50.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner