16.05.2016 17:47

Ajax Cape Town wint NextGen Series 2016

De trainer van Ajax Cape Town A1 gaat op de schouders als de Zuid-Afrikaanse ploeg NextGen Series 2016 wint in het Olympisch Stadion. (16-05-2016)
De trainer van Ajax Cape Town A1 gaat op de schouders als de Zuid-Afrikaanse ploeg NextGen Series 2016 wint in het Olympisch Stadion. (16-05-2016)

De eerste winnaar van NextGen Series is Ajax Cape Town A1 geworden. De Zuid-Afrikaanse ploeg pakte maandagmiddag de eindzege tegen de leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur. Het werd uiteindelijk 2-0 in het Olympisch Stadion. Uitgerekend Leo Thethani, de voetballer met rugnummer veertien, maakte beide doelpunten in de finale te Amsterdam.

Ajax Cape Town begon het toernooi allesbehalve goed. Op de eerste speeldag werd er met 2-0 verloren van Right to Dream, maar op de tweede speeldag werd de achterstand in groep B goedgemaakt met winst op Tottenham Hotspur (2-0) en PSV (2-1). In de halve finale trof de ploeg ASA United, waar uiteindelijk ook van werd gewonnen: 2-1.

De finale tussen Tottenham Hotspur en Ajax Cape Town begon voorzichtig van beide kanten. De ploegen oogden zenuwachtig, maar in de tweede helft veranderde dit spelbeeld. Thethani maakte er na een lange bal van achteruit op mooie wijze 1-0 van, al snel werd het 2-0 nadat de Zuid-Afrikaan op identieke wijze de 2-0 maakte. 

Ajax eindigde een uur eerder nog als derde op het toernooi. De ploeg verloor in de halve finale van Tottenham Hotspur, maar won in de strijd om de derde plek van ASA United.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner