15.05.2016 19:53

Ajax A1 ongeslagen naar finales NextGen Series

Ajax A1 viert de treffer van Adham el Idrissi (m.) tijdens de tweede groepswedstrijden op NextGen Series tegen ASA United FC. (15-05-2016)
Ajax A1 viert de treffer van Adham el Idrissi (m.) tijdens de tweede groepswedstrijden op NextGen Series tegen ASA United FC. (15-05-2016)

De oudste talenten van Ajax hebben een goede indruk achtergelaten tijdens de groepsfase van NextGen Series. De Amsterdammers wonnen op de eerste speeldag al met 1-0 van FC Barcelona A1, op de tweede speeldag werden ASA United (2-0) en Galatasaray (1-0) opzij gezet. Ajax A1 gaat hierdoor als groepswinnaar de halve finales in, daarin treft het Tottenham Hotspur.

Nadat Kaj Sierhuis Ajax A1 tegen FC Barcelona al de eerste drie punten bezorgde, ging het ook tegen ASA United goed. Via een goal van Adham el Idrissi en een rake vrije trap van Reda Boultam werd een simpele 2-0 overwinning behaald op de talenten van Chelsea-scout Piet de Visser, die een selectie vormde uit zijn academies in Ecuador en Ghana. In de laatste groepswedstrijd had Ajax voldoende aan een punt om groepswinnaar te worden, het werden er uiteindelijk drie. Léon Bergsma scoorde vlak voor tijd met het hoofd.

Zo goed als het met Ajax ging, zo slecht verging het PSV. De concurrent van de Amsterdammers in de titelstrijd bij de A-junioren ging op de eerste speeldag al met 1-0 onderuit tegen Tottenham Hotspur, vervolgens ging het ook mis tegen Ajax Cape Town: 1-2. Eerder werd er al met 1-1 gelijkgespeeld tegen Right to Dream, waardoor de Eindhovenaren als laatste eindigden in poule B.

Alle uitslagen:

14 mei:
Ajax Cape Town - Right to Dream 0-2
PSV - Tottenham Hotspur 0-1
Galatasaray - ASA United FC 0-1
AFC Ajax - FC Barcelona 1-0

15 mei:
Tottenham Hotspur - Ajax Cape Town 0-2
PSV - Right to Dream 1-1
AFC Ajax - ASA United FC 2-0
FC Barcelona - Galatasaray 0-0
Ajax Cape Town - PSV 2-1
Right to Dream - Tottenham Hotspur 0-2
AFC Ajax - Galatasaray 1-0
ASA United FC - FC Barcelona 1-1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner