25.02.2016 11:00

Eerste zes deelnemers NextGen Series bekend

Ajax juicht nadat Vince Gino Dekker het team op een 1-0 voorsprong heeft gezet tijdens het UEFA Youth League-duel met Sevilla FC. (09-02-2016)
Ajax juicht nadat Vince Gino Dekker het team op een 1-0 voorsprong heeft gezet tijdens het UEFA Youth League-duel met Sevilla FC. (09-02-2016)

De organisatie van het jeugdtoernooi NextGen Series heeft een groot deel van het deelnemersveld bekendgemaakt. Zes van de acht namen zijn inmiddels ingevuld, met mooie clubs als Ajax A1, PSV A1, Tottenham Hotspur A1 en Galatasaray A1.

De eerste editie van NextGen Series vindt plaats in het Pinksterweekend op zaterdag 14 mei, zondag 15 mei en maandag 16 mei 2016 en wordt afgewerkt in het mooie Olympisch Stadion te Amsterdam. De Amsterdammers zijn vaste gast op het toernooi, maar daarnaast hoopt men altijd enkele grote namen tegenover de ploeg te zetten. 

In voorgaande edities, toen het toernooi nog Copa Amsterdam heette, kwamen teams als Olympique Marseille, Arsenal, Borussia Dortmund en AZ naar Amsterdam toe. Ook in het huidige seizoen kunnen talenten weer schitteren in de hoofdstad van Nederland. Met Ajax A1 en PSV A1, die elk jaar weer strijden om het landskampioenschap en momenteel ook hoge ogen gooien in de mini Champions League de Youth League, is de kans op een Nederlandse winnaar groot.

Tottenham Hotspur en Galatasaray nemen echter ook een sterke selectie mee vanuit Engeland en Turkije. Naast deze ploegen komt ook Ajax Cape Town weer over vanuit Zuid-Afrika en maakt een selectie van Chelsea-scout Piet de Visser onder de naam ASA United FC haar opwachting op het toernooi. De NextGen Series hoopt zo snel mogelijk het deelnemersveld compleet te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner