0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 54. / Penalty  (Lionel Messi)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dani Alves 90. / Schot met rechts  (Neymar)

90'
Samenvatting

Barcelona heeft de wedstrijd met 2-0 gewonnen. Het kantelmoment in de wedstrijd was de strafschop en de rode kaart die Martín Demichelis veroorzaakte. Messi schoot vervolgens vanaf elf meter raak. In de slotfase scoorde Dani Alves de 2-0, maar Barcelona wist tijdens deze wedstrijd niet te overtuigen.
90'
90'
... The Citizens hebben uiteindelijk zichzelf de das omgedaan. Demichelis speelde een prima wedstrijd, maar maakte één beslissende fout.
90'
Het wordt een zware klus voor City, wil het de volgende ronde nog halen. Maar het blijft voetbal, niets is onmogelijk...
90'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:2 door Dani Alves
Zoals ik zojuist al voorspelde. Er gaat nog gescoord worden in deze wedstrijd. Het is Dani Alves die in de slotfase de bal door de benen van doelman Hart schiet na een combinatie met Neymar. Wedstrijd beslist.
88'
Nog een paar minuten te spelen en City speelt vol op de aanval. Het zal mij niet verbazen als er in de slotfase nog een doelpunt valt.
87'
Barça had inmiddels op 2-0 voor moeten staan, maar dat telt niet als er uiteindelijk 1-1 op het scorebord staat. City blijft knokken!
86'
Het is nog altijd spannend in Manchester. City probeert nog wat te forceren.
86'
Wissel in bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
86'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Cesc Fàbregas
83'
Barcelona blijft op jacht naar een tweede doelpunt. Gaat die nog vallen of lopen de Catalanen nog tegen een counter van City aan?
81'
Afgekeurd! Barcelona lijkt de voorsprong te verdubbelen, maar scheidsrechter Eriksson keurt het doelpunt af. Xavi stuurt Fàbregas weg, die vervolgens Piqué laat scoren. De grensrechter steekt echter zijn vlag in de lucht. Het was geen buitenspel, dus doelpunt onterecht afgekeurd.
77'
Goede redding Valdés! Zabaleta brengt David Silva in stelling. De Spaanse spelmaker twijfelt niet en haalt meteen uit. Hij dwingt zijn landgenoot tot een goede redding. Met een beetje meer geluk was dit een doelpunt geweest.
76'
Gele kaart voor Javier Mascherano (FC Barcelona)
Oef! De Argentijnse poetser Javier Mascherano laat zich van zijn gemeenste kant zien. Beste overtreding van de voormalig Liverpudlian, gele kaart!
75'
Ook een wissel bij City. Negredo heeft het veld verlaten en de Bosnische aanvalsleider Džeko is in het veld gekomen. Hij staat bekend als een 'supersub', kan hij het vandaag ook waarmaken?
74'
Wissel in bij Manchester City -> Edin Džeko
74'
Daar is-ie dan hoor. Het Braziliaanse wonderkind Neymar. De aanvaller is de vervanger van Alexis Sánchez.
74'
Wissel uit bij Manchester City -> Negredo
73'
Wissel in bij FC Barcelona -> Neymar
73'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Alexis Sánchez
71'
Die doet pijn. David Silva poort Sergio Busquets, die vervolgens maar besluit zijn landgenoot te vloeren. David Silva is een lichtpuntje aan de kant van City.
70'
Clichy, wat doe je nu?! De Franse linksback wordt weggestuurd door David Silva en heeft alle tijd en ruimte om wat goeds te doen met de bal. Clichy aarzelt te lang en komt vervolgens met een slechte oplossing. De linksback komt met iets wat tussen een schot op doel en een voorzet inhangt, geen probleem voor Víctor Valdés.
69'
Het geloof lijkt er een beetje uit te zijn bij de thuisploeg. Ze zijn een stuk minder fel in de duels, dat is tegen Barcelona toch van groot belang.
68'
Oef! Bijna komt Barcelona op een 2-0 voorsprong. Dani Alvast ontsnapt aan de rechterflank en kan op doelman Hart af. De Braziliaan schiet vervolgens uit een lastige hoek, maar ziet zijn poging net voorlangs het doel gaan.
66'
Er moet iets geks gebeuren wil City terugkomen in deze wedstrijd. Op de bank zitten nog de aanvaller Edin Džeko en Stevan Jovetić, wellicht dat zij iets kunnen betekenen voor The Citizens.
62'
Kansje voor City. Invaller Nasri combineert met Negredo en kan vervolgens uithalen. Zijn schot wordt echter geblokt.
61'
Nee, Nee, Nee scheids.. Dit is toch geen overtreding? Piqué gaat veel te makkelijk naar de grond. Daar hebben ze in Barcelona sowieso wel een handje van.
59'
Barcelona jaagt op de 2-0. De Catalanen gaan niet achteruit lopen en de wedstrijd rustig uitspelen. De Spanjaarden willen meer doelpunten maken en deze tweeluik vandaag al beslissen.
58'
Dubbele wissel bij The Sky Blues. Kolarov en Navas hebben het veld verlaten. Joleon Lescott en Samir Nasri komen in het veld.
58'
Wissel in bij Manchester City -> Joleon Lescott
58'
Wissel uit bij Manchester City -> Jesús Navas
57'
Wissel in bij Manchester City -> Samir Nasri
57'
Wissel uit bij Manchester City -> Aleksandar Kolarov
56'
Is de wedstrijd gespeeld? Barcelona staat met 1-0 voor en heeft een man minder. De wedstrijd 'dood' maken is nu nog de enige taak van de Catalanen.
54'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Lionel Messi
Messi scoort zijn tweede doelpunt op Engelse bodem. De Argentijn schiet de bal door het midden, terwijl Hart naar de rechterhoek duikt.
53'
Strafschop! Messi wordt gelanceerd en wordt vervolgens in het strafschopgebied neergehaald door Martín Demichelis. Wat ontzettend dom van de centrale verdediger.
53'
Rode kaart voor Martín Demichelis (Manchester City)
52'
Barcelona heeft ook in de tweede helft het meeste balbezit, maar kansen zijn er nog niet geweest.
48'
Laten we hopen dat we in de tweede helft een aantal doelpunten gaan zien.
46'
We zijn weer begonnen in Manchester. Barcelona heeft afgetrapt.
46'
45'

Na een matig eerste kwartier, waarin FC Barcelona vooral de bal in de ploeg wist te houden zonder gevaarlijk te worden kwam de wedstrijd tot leven. Een hachelijk moment voor het doel van Víctor Valdés leverde Vincent Kompany bijna een doelpunt op, terwijl vlak voor tijd Álvaro Negredo een grote kopkans kreeg. Tussendoor verraste Xavi doelman Joe Hart bijna met een poeier van afstand, maar de eerste helft bleef doelpuntloos.
45'
44'
Álvaro Negredo! Dit was een goede kans. Jesús Navas geeft de bal voor vanaf de rechterflank. De Spaanse spits kan zijn hoofd tegen het bal zetten, maar kan hem onvoldoende richting meegeven.
43'
Eindelijk een klein beetje genialiteit van Messi. Hij dribbelt voorbij Yaya Touré en ziet vervolgens de ruimte op de rechterflank. Helaas is het vervolg minder. Messi krijgt de bal te laat en staat inmiddels buitenspel.
41'
'C'mon City' schreeuwt het publiek. De Engelse fans willen dat de thuisploeg nog eenmaal aanzet.
40'
Nog een paar minuten tot de rust. Gaat er voor de theepauze nog gescoord worden?
37'
Gele kaart voor Aleksandar Kolarov (Manchester City)
Oef! Dat was een beste tackle. Aleksandar Kolarov gaat met twee gestrekte benen vooruit het in duel en krijgt 'slechts' de gele kaart. In Nederland had men hiervoor de rode kaart getrokken.
36'
Het afgelopen kwartier is voorbij gevlogen. Laten we hopen dat de wedstrijd op deze manier door blijft gaan.
34'
De vrije trap van Messi verdwijnt overigens in de muur. De Zweedse leidsman had ik nog niet aan u voorgesteld. Jonas Eriksson is vanavond de scheidsrechter. Hem gaan we ook terugzien op het aankomende WK.
33'
Daar gaat de scheidsrechter de fout in. Kompany zet Messi op een correcte manier van de bal. Maar de Zweedse leidsman geeft Barcelona een vrije trap.
32'
Oef! Xavi poeiert de bal richting het doel en dwingt doelman Joe Hart tot een redding. De doelman van het Engelse nationale elftal verkeek zich bijna op de poging van de Spaanse routinier.
32'
Telkens als Barcelona gevaarlijk dreigt te worden, dan gaat het veelal mis in de eindpass. The Citizens hebben weinig te vrezen van de Catalanen. Al zijn de Engelsen zelf ook ontzettend slordig in balbezit.
31'
Eerste poging van Messi. De Argentijn combineert met Xavi en schiet vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied met rechts richting het doel. De poging van Messi vliegt echter ruimschoots over het doel.
30'
Er komt eindelijk een beetje leven in de brouwerij en dat heeft alles te maken met het feit dat City eindelijk uit haar schulp krijgt. Met balbezit alleen kom je er niet Barça.
28'
Gele kaart voor Álvaro Negredo (Manchester City)
Daar is de tweede gele kaart van de wedstrijd. Negredo is veel te laat met zijn sliding en raakt Piqué. Het beest van Sevilla gaat terecht op de bon.
27'
City wordt steeds steker. De Engelsen veroveren de bal diep op de helft van de Spanjaarden, waarna Negredo de bal ineens op doel probeert de schieten. De bal gaat echter recht op het doel af. Makkelijke prooi voor Valdés.
25'
Wat een kans! Na de overtreding van Dani Alves op Clichy mag Silva een vrije trap nemen op de linkerflank. Vincent Kompany wint het luchtduel van Valdés, maar kan de bal niet genoeg richting meegeven. De bal blijft hangen voor het doel, waardoor er een flinke chaos voor het doel ontstaat. Yaya Touré en Fernandinho proberen de bal in tweede instantie in het doel te krijgen, maar de Spaanse doelman is op tijd terug om redding te brengen.
23'
Gele kaart voor Dani Alves (FC Barcelona)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. Gaël Clichy is Dani Alves te slim af. De Braziliaan begaat vervolgens een overtreding en dat levert de rechtsback een gele kaart op.
22'
Nee, het is tot dusver nog niet de wedstrijd die men verwacht had. Het spektakel blijft voorlopig achterwege.
19'
Eindelijk! De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Negredo wordt gelanceerd door David Silva en gaat vervolgens om doelman Valdés. De Spanjaard moet vervolgens echter uit een ontzettend moeilijke hoek schieten, waardoor zijn poging voorlangs gaat.
19'
Lionel Messi is nog niet gesignaleerd in Manchester. De Argentijnse supervedette heeft een slecht record als het gaat om doelpunten maken op Engelse bodem. Messi speelde negen duels in Engeland, maar scoorde slechts één keer. Messi zal dus niet vrolijk zijn geweest toen de loting bekend werd gemaakt.
17'
Chaos voor het doel van Barcelona. Víctor Valdés laat een voorzet van de flank los, maar de scheidsrechter ziet een overtreding van Negredo. Daar leek weinig aan de hand.
15'
The Sky Blues hebben moeite met de bal in de ploeg houden, zodoende komen zij niet aan counteren toe.
14'
Ondanks het vele balbezit heeft Barça nog geen kansen weten te creëren. Niet verwonderlijk want de Engelsen trekken zich ver terug op eigen helft.
13'
Het is overigens een gemis dat Sergio Kun Agüero vanavond niet in actie kan komen. De Argentijnse vedette heeft een hamstringblessure en kan op zijn vroegst komend weekend weer spelen.
11'
Het spelbeeld is duidelijk. Barcelona mag de bal hebben en City loert op de counter. City heeft haar hoop gevestigd op Het beest van Sevilla, de nummer 9 van The Citizens: Negredo.
10'
... naast Song zit ook het Braziliaanse wonderkind Neymar op de bank. De aanvaller is hersteld van een enkelblessure en viel afgelopen weekend voor het eerst in. Hij was gelijk trefzeker voor de Catalanen.
9'
Naast Piqué hebben ook Javier Mascherano (Liverpool) en Cesc Fàbregas een verleden in de Premier League. Alex Song is ook actief geweest in Engeland, maar de verdedigende middenvelder begint op de bank...
7'
Bij Manchester City staan er een aantal spelers op het veld met een verleden in de Primera División. Pablo Zabaleta, Martín Demichelis, Jesús Navas, Yaya Touré, David Silva en Álvaro Negredo speelden in het verleden in La Liga.
5'
De spelers van City zijn gemiddeld tien centimeter groter dan die van Barça. Daar moeten The Citizens gebruik van kunnen maken.
4'
Gerard Piqué wordt voorzichtig uitgejouwd in Manchester. De centrale verdediger heeft namelijk een verleden bij Manchester United.
3'
Niet geheel verrassend: FC Barcelona heeft balbezit en gaat geduldig op zoek naar een opening Engelse defensie.
1'
Ja, eindelijk! De Champions League is terug! Manchester City heeft zojuist afgetrapt. Here we go!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Manchester City tegen FC Barcelona. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u ongeveer één uur voor de wedstrijd de opstellingen van beide elftallen bekijken.

De Champions League gaat eindelijk weer beginnen en met Manchester City – FC Barcelona staat er gelijk een heerlijk affiche op het programma om mee te beginnen. De kampioen van Spanje gaat op bezoek bij de onttroonde kampioen van Engeland. Deze wedstrijd wordt in Spanje al betiteld als de ‘clash der titanen’. De buitenwereld verwacht niets minder dan vuurwerk, maar is dat realistisch? We beginnen aan de knock-out fase, waar altijd tactiek bij komt kijken. Zowel City als Barça wil met een resultaat richting de return in Barcelona gaan, maar met het oog op de return in Barcelona zullen beide teams niet het onderste uit de kan halen. Maar wanneer spelers als Lionel Messi en Yaya Touré op het veld staan, dan is het altijd spektakel.

Manchester City en FC Barcelona staan er in eigen land goed voor. FC Barcelona staat eerste in La Liga. De Catalanen hebben zestig punten na 24 wedstrijden, maar moeten de koppositie delen met Real Madrid en Atlético Madrid. Manchester City staat met 54 punten op de derde plaats in de Premier League met een achterstand van drie punten op koploper Chelsea. The Citizens hebben echter nog een wedstrijd tegoed.
Manchester City bereikte de achtste finales door als tweede te eindigen in Poule D. Bayern München werd op doelsaldo eerste. The Sky Blues lieten Viktoria Plzeň en CSKA Moskou achter zich. FC Barcelona won Groep H en wist AC Milan op vier punten achterstand te zetten. Ajax en Celtic werden vrij gemakkelijk opzij gezet. Al bezorgden de Amsterdammers de Spanjaarden wel hun enige nederlaag tijdens hun Champions League-campagne.

Manchester City kan geen beroep doen op Sergio Agüero. De Argentijn is herstellende van een hamstringblessure, maar zal op zijn vroegst komend weekend weer in actie komen. Daar staat de terugkeer van Fernandinho tegenover. De Braziliaanse middenvelder miste drie wedstrijden, maar zit nu weer bij de wedstrijdselectie. Ook Samir Nasri lijkt op tijd fit te zijn voor het treffen met FC Barcelona. James Milner is geschorst.
Neymar kan weer spelen voor Barcelona. De Braziliaanse aanvaller kampte met een enkelblessure, maar kwam tijdens FC Barcelona – Rayo Vallecano weer binnen de lijnen voor de Catalanen.