19.02.2014 09:40

Slechte verliezer Pellegrini blaamt arbitrage

Breekpunt in de achtste finale van de Champions League. Martín Demichelis (r) haalt de doorgebroken Lionel Messi (l) naar de grond en moet met een rode kaart naar de kant. (18-2-2014)

Manuel Pellegrini, trainer van Manchester City, heeft een nare nasmaak overgehouden aan het treffen met FC Barcelona. De Catalanen waren in Manchester met 2-0 te sterk, waardoor Pellegrini besloot scheidsrechter Jonas Eriksson een flink verwijt te maken.

Volgens Pellegrini speelde de Zweedse arbiter een bepalende rol in de wedstrijd. "De scheidsrechter heeft de wedstrijd beslist. Vanaf de eerste minuut had ik al de indruk dat hij niet onpartijdig was", aldus een woeste Pellegrini. De Chileense hoofdcoach had er vooral de pest in dat FC Barcelona vlak na rust een strafschop kreeg. Hoewel de overtreding van Martín Demichelis op de doorgebroken Lionel Messi overduidelijk was, leek het eerste contact buiten het strafschopgebied plaats te vinden. Daarnaast werd er vlak daarvoor niet gefloten voor een overtreding op Jesús Navas.

Volgens Pellegrini probeerde Eriksson een fout van eerder dit seizoen goed te maken. "Hij maakte tijdens AC Milan-Barcelona (groepsfase, red.) een fout in het nadeel van Barça. Het was duidelijk dat hij iets wilde compenseren. Ik kan het bovendien niet begrijpen dat er iemand uit Zweden is aangesteld om zo'n belangrijke wedstrijd te leiden." Pellegrini krijgt op 12 maart de kans om nog wat uit deze tweeluik te halen.