27.02.2014 14:58

UEFA wil meer transparantie voor televisiekijker

De UEFA overweegt om de televisiekijkers mee te laten luisteren met de scheidsrechter. Het moet zorgen voor meer transparantie tijdens belangrijke momenten in een wedstrijd, zoals het wegsturen van een speler met een rode kaart. Dat meldt The Daily Mail donderdag.

Het gaat om opgenomen gesprekken tussen scheidsrechters en spelers die beschikbaar worden gesteld tijdens wedstrijden in de Champions League, Europa League en op het EK. Het nieuws volgt kort op de wedstrijden Manchester City - FC Barcelona en Arsenal - Bayern München, waarin cruciale rode kaarten en strafschoppen werden toegekend. City betwist het wegsturen van verdediger Martín Demichelis na een charge op de doorgebroken Lionel Messi, waar ook nog een strafschop werd gegeven.

Arsenal voelt zich op zijn beurt benadeeld met een rode kaart voor keeper Wojciech Szczęsny na een overtreding op Arjen Robben. Als de UEFA het plan doorzet, zal worden onthuld hoe de leidsman tot een beslissing komt. Volgens de Europese voetbalbond worden scheidsrechters zo minder gedwongen om na de wedstrijd verantwoording af te leggen voor hun beslissingen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner