19.02.2014 09:32

Kompany baalt van onnodige nederlaag

De bal wil er niet in tegen FC Barcelona. Manchester City-verdediger Vincent Kompany baalt opzichtig na een gemiste kans. (18-2-2014)
De bal wil er niet in tegen FC Barcelona. Manchester City-verdediger Vincent Kompany baalt opzichtig na een gemiste kans. (18-2-2014)

Het avontuur in de Champions League van Manchester City lijkt als een nachtkaars uit te gaan. FC Barcelona was in Engeland met 2-0 te sterk, maar een grootste indruk maakten de Catalanen niet op Vincent Kompany.

"Of Barcelona het beste team is waar ik dit seizoen tegen heb gespeeld? Nee, zeker niet", stelde Kompany na de nederlaag. De Belgische aanvoerder zag zijn maatje achterin (Martín Demichelis red.) een opzichtige en met name knullige overtreding begaan op Lionel Messi. De Argentijnse mandekker kreeg rood en Messi schoot een strafschop achter doelman Joe Hart. In de slotfase schoot Dani Alves zijn ploeg nog naar een 2-0 voorsprong.

"Deze uitslag is geen echte reflectie van de verhoudingen op het veld, want ik vond niet dat Barcelona beter was dan wij", gaat de Belgische centrumverdediger verder. "Ik had het idee dat we ze wel konden hebben, maar ze waren enorm efficiënt en bezitten veel individuele kwaliteit." Op 12 maart krijgt Kompany & co. een herkansing, makkelijk zal het echter niet worden.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner