0:0
(Heenwedstrijd 0:1)
geen

90'
AS Monaco ging de tweede helft verder waar het was gebleven, aanvallen. De ploeg van Leonardo Jardim creëerde veel kansen in de eerste twintig minuten van de tweede helft, maar wist die niet om te zetten in doelpunten. Daarna sloop de vermoeidheid in de benen van de spelers en was het Juventus wat nog enkele keren aandrong. Pirlo schoot een vrije trap van ver op de kruising. Dichterbij was de ploeg van Massimiliano Allegri de hele wedstrijd niet geweest. Over twee wedstrijden is Arturo Vidal de matchwinner gebleken, want verder dan 0-0 kwam het vanavond niet. Juventus bekert door.
90'
90'
De laatste minuut loopt inmiddels. Juventus gaat door naar de halve finales van de Champions League, Monaco mag zich gaan richten op de Ligue 1.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten.
90'
Pirlo schiet nog eens op de kruising! Wat een weergaloze vrije trap van Andrea Pirlo. De spelmaker op het middenveld van Juventus schiet een vrije trap van grote afstand op de lat.
89'
Wissel in bij Juventus -> Simone Padoin
89'
Wissel uit bij Juventus -> Patrice Evra
89'
Nog maar een paar minuten te gaan in deze wedstrijd. Er moet nog heel wat gebeuren wil AS Monaco er een verlening uitslepen, maar daar lijkt het toch echt niet meer op.
87'
Een laatste wissel bij AS Monaco. Yannick Ferreira-Carrasco is op en gaat naar de kant. Voor hem in de plek komt Matheus Carvalho.
87'
Wissel in bij AS Monaco -> Matheus Carvalho
87'
Wissel uit bij AS Monaco -> Yannick Ferreira-Carrasco
86'
Gele kaart voor Carlos Tévez (Juventus)
Een lichte overtreding van de Argentijn, maar voor Collum is dit dan wel weer een gele kaart.
84'
AS Monaco heeft nog een kleine zeven minuten om wat aan de stand te doen, anders is de ploeg van Leonardo Jardim uitgeschakeld en kan het zich gaan richting op de Ligue 1.
80'
AS Monaco zakt steeds verder in. Juventus kan daardoor meer aan aanvallen gaan denken. Het geloof ebt steeds verder weg voor de fans van Monaco.
77'
De doelpuntenmaker van de vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen, Arturo Vidal, gaat ook naar de kant. De middenvelder was van de week ziek en lijkt er ook doorheen te zitten. Hij wordt vervangen door Roberto Pereyra.
77'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
77'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
76'
Gele kaart voor Geoffrey Kondogbia (AS Monaco)
In eerste instantie maakt Kondogbia een overtreding, maar niet een zware. Uit boosheid gooit hij de bal hard tegen de grond. Collum geeft daarvoor een gele kaart.
76'
Jardim wisselt nog maar een keer. De ploeg uit Monaco moet toch wat. aanvaller Valère Germain is in het veld gekomen en hij vervangt de jonge Anthony Martial.
76'
Wissel in bij AS Monaco -> Valère Germain
76'
Wissel uit bij AS Monaco -> Anthony Martial
71'
Nog twintig minuten te spelen in de tweede helft. Je kunt zien dat de fut er langzaam aan uitgaat bij de spelers van AS Monaco. De spelers voelen steeds meer pijntjes en Layvin Kurzawa gaf zojuist ook aan dat hij het niet heel lang nog volhoudt.
69'
De tegenvallende Alvaro Morata heeft het veld verlaten. Voor hem komt een andere Spanjaard binnen de lijnen. Het is Llorente die de wedstrijd vol gaat maken.
69'
Wissel in bij Juventus -> Llorente
69'
Wissel uit bij Juventus -> Morata
66'
Tot nu toe lijkt het een slimme zet geweest van Massimiliano Allegri om zijn ploeg met vijf verdedigers te laten spelen, want Juventus heeft ze alle vijf nodig. Dat de ploeg dan zelf weinig kansen creëert zal Allegri weinig kunnen schelen, zolang die 1-0 over twee wedstrijden nog staat.
65'
Er gebeurt voor het eerst deze tweede helft even vier minuten niks. Althans, geen kansen voor Monaco. Beide ploegen kunnen even op adem komen.
62'
Weer een poging van AS Monaco. Een voorzet vanaf rechts wordt netjes terug gelegd door Berbatov. Op de zestien komt Bernardo Silva inlopen die de bal ineens op de wreef neemt. De bal verdwijnt richting de korte hoek, maar wel aan de verkeerde kant van de paal.
61'
Geoffrey Kondogbia probeert het nog maar eens van afstand. Het overzicht is van Dimitar Berbatov die de bal opent naar de vrijstaande Kondogbia. De Franse middenvelder trekt naar binnen, dreigt een keer en schiet dan met links hoog over.
60'
Opnieuw Monaco met een goede aanval. Yannick Ferreira-Carrasco met een prachtige steekbal richting Dimitar Berbatov, maar de lange spits mist de snelheid om op tijd bij de bal te komen.
59'
Barzagli staat daar goed op te letten. Dimitar Berbatov onderschept een bal en wil direct Yannick Ferreira-Carrasco in stelling brengen, maar de Italiaanse verdediger grijpt net op tijd in.
57'
Eenrichtingsverkeer in het Louis II. AS Monaco krijgt legio aan kansen, maar de stand staat nog steeds op 0-0. Juventus daarentegen heeft in de tweede helft nog geen kans gehad.
55'
Berbatov komt net te kort. Een foute pass van Vidal kan worden onderschept door Berbatov, maar de lange spits kan de bal net niet goed controleren, waardoor Buffon kan ingrijpen.
54'
Niet te geloven! Scheidsrechter William Collum ziet werkelijk de helft van de overtredingen over het hoofd. Pirlo geeft João Moutinho een tikje van achteren terwijl de Portugees wil ingooien, maar het gaat allemaal voorbij aan de scheidsrechter.
50'
Gele kaart voor Bernardo Silva (AS Monaco)
De eerste gele kaart is ook gegeven aan AS Monaco. Bernardo Silva grijpt Stephan Lichtsteiner aan het shirt ter hoogte van de middellijn. Volgens de regels heet dat het verstoren van een veelbelovende aanval.
49'
Bijna de 1-0 voor AS Monaco. Een indraaiende vrije trap van João Moutinho wordt gemist door Buffon. Verdediger Aymen Abdennour lijkt de bal dan in te schieten, maar Patrice Evra werkt de bal net weg, voordat de bal de doellijn passeert.
47'
AS Monaco gaat door waar het aan het einde van de eerste helft was gebleven; druk zetten en kansen creëren. Helaas voor de Monegasken werkt het veld niet mee. Eerst wil Bernardo Silva het van afstand proberen, maar hij glijdt weg. Daarna is het Yannick Ferreira-Carrasco die Chiellini uitkapt, maar dan ook wegglijdt op het veld.
46'
Inderaad een wissel aan de zijde van AS Monaco. Jérémy Toulalan is niet teruggekeerd op het veld. Voor hem in de plek is Dimitar Berbatov gekomen en dat is een logische wissel.
46'
46'
Wissel in bij AS Monaco -> Dimitar Berbatov
46'
Wissel uit bij AS Monaco -> Jérémy Toulalan
45'
We zien in de rust dat Dimitar Berbatov en Nabil Dirar een warming-up hebben gedaan. Het lijkt erop dat de twee aanvallers in het veld gaan komen bij de thuisploeg.
45'
In de eerste helft is AS Monaco de bovenliggende ploeg. De thuisploeg heeft al verschillende kansen weten te creëren, maar nog geen kans omgezet in een doelpunt. Juventus daarentegen heeft alleen in de laatste minuut van de eerste helft wat van zich laten zien, toen Tevez net naast schoot. De ploeg uit Turijn mag blij zijn, want nadat Giorgio Chiellini in de eerste minuut al een gele kaart kreeg, kwam de verdediger goed weg na een fikse overtreding op João Moutinho. Ook had AS Monaco een strafschop kunnen krijgen nadat Geoffrey Kondogbia neer ging in de zestien, maar scheidsrechter Collum wuifde het weg. De ruststand is 0-0.
45'
45'
Juventus zet nu toch nog even aan. Na knullig balverlies van Monaco wordt Tevez in stelling gebracht. De Argentijnse spits legt de bal goed voor zijn rechter en probeert het dan van een metertje of twintig. De bal gaat rakelings naast de goal van Danijel Subašić.
44'
Yannick Ferreira-Carrasco krijgt zijn kopbal niet op het doel. Het is eigenlijk ook onbegonnen werk wat de spelers van Monaco proberen. Vanaf beide kanten veel voorzetten, maar steeds leggen de spelers het af tegen de verdedigers van Juventus.
41'
Nog ongeveer vijf minuten te gaan in de rust. Kan Monaco nog één keer aanzetten om met een voorsprong de rust in te gaan? Of wellicht Juventus?
39'
AS Monaco wordt sterker en sterker. Juventus heeft steeds meer overtredingen nodig om de spelers van Jardim te stoppen. Hoe lang gaat dit nog goed voor de club uit Turijn?
36'
Is dat geen penalty?! AS Monaco wordt een strafschop onthouden. Geoffrey Kondogbia dribbelt tussen twee spelers van Juventus door en gaat door de spreekwoordelijke mangel. Scheidsrechter Collum doet niks.
33'
Eindelijk een keer een voorzet die aankomt. Een voorzet van de rechterkant van het veld van de voet van Bernardo Silva komt bij de tweede paal terecht, waar Layvin Kurzawa is meegekomen en kan koppen. De poging van de vleugelverdediger gaat over.
31'
Ai, daar komt Giorgio Chiellini heel goed weg. Ter hoogte van de middellijn maakt de verdediger van Juventus een smerige overtreding op João Moutinho, maar hij komt er zonder kaart van af. En dat terwijl de verdediger al een kaart op zak heeft.
29'
Opvallend hoe slordig Juventus is tijdens balbezit. De ploeg van Massimiliano Allegri kan de bal maar niet in het spel houden.
28'
Opnieuw een poging van afstand van AS Monaco. Een afvallende bal komt terecht bij João Moutinho. De Portugees schiet zonder te denken de bal hard richting goal, maar het schot gaat hoog over.
27'
Wie anders dan Andrea Pirlo met een weergaloze pass richting de meegekomen Stephan Lichtsteiner, maar Danijel Subašić is goed bij de les en komt vroegtijdig uit zijn goal om de bal te onderscheppen.
26'
Scheidsrechter Collum moet vaak ingrijpen. De Schotse arbiter legt de bal vaak stil de laatste tien minuten, waardoor het tempo uit de wedstrijd verdwijnt.
24'
Bijna 25 minuten gespeeld in Monaco. Het is verrassend hoe leuk en fris de thuisploeg vanavond speelt. Het enige wat er vaak misgaat zijn de goede voorzetten vanaf de flanken.
20'
Schitterende actie van Geoffrey Kondogbia! De middenvelder draait prachtig weg bij twee tegenstanders en haalt dan ineens uit. Buffon ziet de bal recht op zich af komen en kan vangen. Het schot was hard, maar mist richting.
18'
Bernardo Silva speelt vanavond dus in de basis bij AS Monaco in plaats van Nabil Dirar. Vooralsnog lijkt dat een goede keuze van Jardim, want de van Shakhtar overgekomen buitenspeler is één van de betere spelers op het veld tot nu toe.
15'
Monaco dichtbij de 1-0! Prachtige combinatie van AS Monaco via de rechterflank. De Monegasken combineren dwars door de verdediging van Juventus heen. Bernardo Silva is er door en wil terugleggen, maar Barzagli haalt de bal net weg. Hij schiet daarbij de bal bijna in eigen doel.
13'
Misschien nu een keer. Voor het eerst is meer dan de helft van de ploeg van Juventus op de helft van AS Monaco, maar dan gaat de bal toch snel weer terug naar de verdediging.
11'
Tien minuten onderweg in de wedstrijd. Zoals verwacht dus AS Monaco die het spel maakt. Juventus probeert het met lange ballen, maar neemt weinig risico.
10'
De oude meester kan het nog. Pirlo in de verdrukking, maar de middenvelder van Juventus laat zich niet de bal afpakken en dolt twee tegenstanders, waarna hij de bal met de hak op Evra speelt.
8'
Daar is Juventus voor de eerste keer vanavond. Een lange bal vanuit achteren stuit over de verdediging van AS Monaco heen en Carlos Tévez kan er met de bal vandoor. De Argentijn moet van ver koppen, omdat de verdedigers hem op de hielen zitten. Danijel Subašić kan de bal makkelijk pakken.
5'
Wat een pegel van Geoffrey Kondogbia. Ter hoogte van de zestien wipt hij de bal op en voordat de bal de grond raakt volleert hij de bal richting de goal. Zijn schot gaat twee meter naast.
4'
De intenties zijn toch wel duidelijk van AS Monaco. De thuisploeg heeft veel balbezit en zal het spel gaan maken hier.
1'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
Een glijpartij van Giorgio Chiellini. Bij zijn val neemt hij de bal snel met de hand mee voordat Moutinho er met de bal vandoor gaat. Een vroege kaart voor de verdediger van Juventus.
1'
We zijn begonnen in Monaco. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.
1'
De spelers leggen de lange weg af richting de middellijn. De scheidsrechter van de avond is overigens de Schot William Collum. De Champions League hymne heeft inmiddels geklonken in het Louis II stadion. We gaan binnen enkele minuten beginnen.
Juventus kiest voor een meer verdedigende opstelling dan de heenwedstrijd van vorige week. Andrea Barzagli zal vanavond samen met Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini het hart van de verdediging vormen. Patrice Evra en Stephan Lichtsteiner zullen daarbij de flanken bestrijken. Vorige week koos Massimiliano Allegri voor twee centrale verdedigers, maar waarom risico's nemen als je voor staat moet hij gedacht hebben. Door de komst van Barzagli moet Roberto Pereyra plaatsnemen op de bank.

Bij AS Monaco keert aanvoerder Jérémy Toulalan terug in de basis. De middenvelder was voor vorige ontmoeting geschorst. Fabinho zal een linie naar achteren gaan en neemt de plek over van Ricardo Carvalho. Ook in de aanvalslinie een wijziging. Nibil Dirar heeft zijn plek moeten afstaan aan Bernardo Silva. Opmerkelijk: ondanks dat AS Monaco moet scoren vanavond, kiest trainer Leonardo Jardim niet voor voor Dimitar Berbatov.

Op deze woensdagavond zullen de laatste vier ploegen strijden om een ticket voor een plek in de halve finales van de Champions League. AS Monaco ontvangt in eigen huis de regerend Italiaans kampioen Juventus. De ‘Oude Dame’ won de eerste ontmoeting van dit tweeluik in eigen huis met 1-0. Arturo Vidal besliste de wedstrijd vanaf de penaltystip. Omdat de wedstrijd slechts in 1-0 eindigde is er nog van alles mogelijk. Na de uitschakeling van Paris Saint Germain, heeft AS Monaco nog alle kans om de Franse eer te redden en door te dringen naar de volgende ronde.

Juventus gaat niet terugzakken
Wil AS Monaco nog kans maken op de volgende ronde, dan moet er minimaal één keer gescoord worden. De verwachting is dan ook dat Monaco zal aandringen. Dat betekent overigens niet dat Juventus achterover wil leunen. De oefenmeester van Juventus, Massimiliano Allegri, gaf aan in de persconferentie dat hij minimaal één keer wilde scoren. Toch wist de trainer van Juventus ook aan te geven dat dit geen gemakkelijke opgave is, vooral omdat de verdediging van Monaco bestaat uit technisch en fysieke spelers. De verwachting is dat het een open wedstrijd gaat worden.

Toulalan en Vidal fit
Monaco-trainer Leonardo Jardim heeft in vergelijking met de vorige ontmoeting van vorige week één nieuwe naam toegevoegd aan de 19-koppige selectie. Jeremy Toulalan is terug van een hamstringblessure, die hem in Turijn aan de kant hield. Daar tegenover mist Jardim een tweetal spelers. Lacina Traoré en Tiemoué Bakayoko zijn niet fit om vanavond aan te treden. Juventus kan vanavond waarschijnlijk toch beschikken over Arturo Vidal. De middenvelder was nog een twijfelgeval omdat hij kampte met ziekte, maar de Chileen keert terug in de wedstrijdselectie. Voor Paul Pogba en Martín Cáceres komt de wedstrijd nog te vroeg. Pogba kampt met een hamstringblessure, terwijl Cáceres niet in actie kan komen vanwege een enkelblessure.

De wedstrijd tussen AS Monaco en Juventus begint om 20.45 uur. Een uur van te voren zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails. Wie van deze twee ploegen voegt zich bij de inmiddels geplaatste Barcelona en Bayern München? Rond de klok van 22.30 uur zal er meer duidelijk worden. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Veel plezier bij deze ontmoeting tussen twee grootmachten!