22.04.2015 22:43

Matig Juve kwalificeert zich voor halve finale

Andrea Pirlo (l.) en Carlos Tévez (r.) zijn opgelucht na afloop van het Champions League-duel AS Monaco - Juventus. (22-04-2015)

Juventus had het woensdagavond met vlagen lastig in Monaco, maar de thuisploeg wist de kansen niet om te zetten in doelpunten, waardoor Juventus door gaat naar de halve finales van de Champions League. Na negentig minuten spelen stond het scorebord op 0-0.

Massimiliano Allegri liet in de persconferentie voor de wedstrijd weten dat het niet de bedoeling was dat Juventus zich liet terugzakken. Allegri wilde ook in Monaco een doelpunt maken. Toch koos de oefenmeester van de Oude Dame ervoor om met vijf verdedigers te beginnen, in plaats van de vier verdedigers die in de eerste wedstrijd aantraden. Dat Juventus de tegenstander liet komen werd vanaf minuut één al duidelijk. De ploeg van Leonardo Jardim zocht direct de aanval en werd in de eerste helft een paar keer gevaarlijk. Na een prachtige combinatie drong Bernardo Silva, de vervanger van Nabil Dirar, door in de zestien. De rappe aanvaller wilde de bal terugleggen, maar Andrea Barzagli onderschepte die bal en schoot de bal net naast zijn eigen goal.

Juventus kreeg pas één minuut voor het verstrijken van de tijd van de eerste helft de eerste kans. Na slordig balverlies in de verdediging van AS Monaco werd Carlos Tévez in stelling gebracht. De Argentijnse aanvaller legde de bal goed voor zijn rechter en schoot de bal vanaf een metertje of twintig net naast de goal van AS Monaco-doelman Danijel Subašić. Juventus mocht blij zijn dat het de eerste helft nog met tien man op het veld stond. Nadat Giorgio Chiellini binnen één minuut spelen zijn eerste gele kaart had ontvangen, ging de verdediger na een half uur spelen hard door op João Moutinho. Scheidsrechter Collum zag het voorval niet en spaarde Chiellini. Nog geen vijf minuten later kwam Juventus opnieuw goed weg, doordat opnieuw scheidsrechter Collum de overtreding binnen de zestien op Geoffrey Kondogbia niet zag.

In de tweede helft ging AS Monaco vrolijk door met aanvallen. Niet geheel onverwacht kwam Dimitar Berbatov bij aanvang van de tweede helft binnen de ploeg. De eerste twintig minuten waren eenrichtingsverkeer richting de goal van Gianluca Buffon. Aymen Abdennour was dichtbij een treffer na een goede vrije trap van João Moutinho, maar Juventus-back Patrice Evra schoot de bal net weg net voordat het over de doellijn ging. In de resterende twintig minuten sloop de vermoeidheid in de benen van de AS Monaco-spelers. Ook het geloof ebde met de minuut weg. Juventus kwam naar Monaco met de intenties om de nul te houden en deed dat dan ook. De Italiaanse ploeg kwalificeert zich ook voor de halve finale. Barcelona en Bayern München gingen de Italiaanse lijstaanvoerder voor. AS Monaco kan zich gaan richting op de Ligue 1, daar speelt het dit weekend tegen RC Lens.

Door: Thomas Mulder