21.04.2015 21:45

Juventus droomt van trilogie in prijzenkast

Juventus nam afgelopen zaterdag met een overwinning in de topper tegen Lazio Roma (2-0) een voorschot op de vierde landstitel op rij. "We hebben echter geen tijd om daar even van te genieten. We gaan op weg naar de volgende krachtproef'', sprak coach Massimiliano Allegri waarschuwende taal.

Hij doelde natuurlijk op de return tegen AC Monaco woensdagavond in het prinsdom in de kwartfinales van de Champions League. Juventus verdedigt een voorsprong van 1-0.

De 'Oude Dame' kan voor de eerste keer sinds 2003 de laatste vier op het kampioenenbal bereiken. "We zijn een eenheid en met onze teamgeest kunnen wij dit seizoen heel ver komen'', sprak aanvaller Alvaro Morata zelfbewust. In Turijn durven de fans al van de befaamde 'triple' te dromen. Juve heeft zich ook al geplaatst voor de Italiaanse bekerfinale, met als tegenstander Lazio Roma.

Juventus heeft tot dusver in tien wedstrijden tegen Franse tegenstanders in de knock-outfase van het Europese clubvoetbal steeds gewonnen. De Italiaanse kampioen gaat tegen Monaco opnieuw voor de winst, al zal afmaker Arturo Vidal mogelijk niet speelklaar zijn.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner