22.04.2015 23:03

Meest ervaren clubs in halve finales

De strijd om de winst van de Champions League gaat tussen vier traditionele topclubs. Real Madrid staat voor de 31e keer in de halve finales van een Europees bekertoernooi, FC Barcelona voor de dertigste keer. Bayern München bereikte dinsdag voor de 25e keer de laatste vier en Juventus deed dat woensdag voor de 22e keer. Daarmee zijn de vier halvefinalisten de meest ervaren clubs in deze fase van een Europees bekertoernooi.

Real Madrid won de belangrijkste prijs voor Europese clubs vorig jaar voor de tiende keer, een record. Bayern München heeft de Champions League/Europa Cup 1 vijf keer gewonnen, waarvan in 2013 voor het laatst dankzij een doelpunt van Arjen Robben. FC Barcelona mocht zich vier keer de beste club van Europa noemen, Juventus twee keer. De Italiaanse kampioen staat voor het eerst sinds 2003 in de halve finales.

De loting voor de halve finales, die op 5/6 en 12/13 mei worden gespeeld, is vrijdag rond het middaguur in Nyon. De eindstrijd wordt op zaterdag 6 juni gespeeld in het Olympiastadion van Berlijn.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner