Real Madrid
0:0
geen

90'
In de tweede helft waren de verhoudingen meer gelijk, al was er weinig sprake meer van goed voetbal. Er waren vooral opstootjes en overtredingen naar mate de wedstrijd vorderde. Op basis van de eerste helft zal dan ook voor Atlético een goed gevoel overhouden aan de 0-0 eindstand.
90'
89'
Gele kaart voor Marcelo (Real Madrid)
Ook Marcelo krijgt geel en mist daardoor de return volgende week.
88'
De grootste kansen in de slotfase zijn voor de thuisploeg. Casillas zit ernaast, maar Varane kan ingrijpen ten koste van een corner.
85'
Wissel in bij Real Madrid -> Arbeloa
85'
Wissel uit bij Real Madrid -> Dani Carvajal
85'
Gele kaart voor Mario Suárez (Atlético Madrid)
Geel voor Mario Suárez, die de sprintende Bale probeert af te stoppen. Hij mist door deze gele kaart de return in Bernabeu.
83'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
83'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Koke
82'
Opnieuw een corner voor de thuisploeg, Marcelo kan de bal wegkoppen en Real kan overnemen.
80'
Arda Turan met een slim steekballetje op Koke, die net niet aan de bal weet te komen. Casillas is op tijd om de bal weg te trappen.
80'
Gele kaart voor Raúl García (Atlético Madrid)
Opstootje tussen Ramos en García levert beide spelers een gele kaart op.
80'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Real Madrid)
77'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Raúl García
77'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
76'
Wissel in bij Real Madrid -> Isco
76'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
71'
Opnieuw een opstootje waar Mandžukić bij betrokken is, dit keer met Carvajal. De Kroaat blijft keer op keer protesteren, met al een gele kaart op zak, maar zijn teamgenoten houden hem weg bij de scheidsrechter.
68'
Nu weer wat kansen voor Real. Na een combinatie tussen Bale en Ronaldo kan Benzema schieten, maar de verdediging van de thuisploeg ruimt op.
64'
Real is het overwicht van de eerste helft kwijt, maar Atlético weet nog niets te forceren. Er is nog altijd niet gescoord in Vicente Calderón.
61'
Even wordt Atlético gevaarlijk nar een mooie combinatie tussen Koke en Turan. Het schot van Siqueira wordt uiteindelijk geblokt.
58'
Weer staat Atlético even met tien man: Mandžukić moet opnieuw naar de kant om behandeld te worden aan zijn wond.
55'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Atlético Madrid)
Net kreeg hij een elleboog in zijn gezicht, nu deelt hij er zelf één uit: Mandžukić krijgt de eerste kaart van de wedstrijd.
54'
Terwijl Mandžukić nog altijd aan de kant staat, gaat Real gewoon door met aanvallen. De voorzet van Modrić belandt in de handen van Oblak.
51'
De thuisploeg moet even verder met tien man: Mandžukić moet even naar de kant nadat hij in duel met Ramos een wond in zijn gezicht heeft opgelopen.
49'
De eerste kans van de tweede helft is voor de thuisploeg, nadat Juanfran goed mee op komt en de voorzet geeft. Arda Turan kopt vervolgens maar net naast het doel van Casillas.
46'
45'
Real was veruit de best ploeg in de eerste helft en kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren, met name Bale had een grote kans op de 0-1. Doelman Oblak kende echter een uitstekende eerste helft en stond bij iedere doelpoging van de Koninklijke goed in de weg.
45'
43'
James Rodríguez probeert het vanuit een moeilijke hoek, weer weet Oblak zijn hand tegen de bal te krijgen, waarna de verdediging op kan ruimen.
42'
Opnieuw een corner voor Atlético, dat het dit keer met een korte variant probeert. Zonder succes, want Real kan meteen overnemen.
38'
Aan de andere kant dwingt Griezmann Casillas tot actie, nadat Ramos de bal simpel verspeelt. De Fransman schiet uit de draai en bezorgt Casillas weinig problemen.
36'
Fraaie poging van James Rodríguez! De corner van Kroos valt voor zijn voeten en hij haalt uit met buitenkant links, opnieuw staat Oblak een treffer in de weg.
32'
Weer een goede redding van Oblak, dit keer op een afstandsschot van Bale. Hij weet de bal te keren en heeft geluk dat er niemand van Real in de buurt is om de rebound binnen te tikken.
31'
De thuisploeg moet het vooral hebben van dode spelmomenten, zoals een corner dit keer. Die belandt recht in de handen van Casillas.
30'
Even leek er wat ruimte te zijn voor Atlético, maar omdat Koke te veel tijd heeft om de bal mee te nemen is de kans op een counter alweer voorbij.
26'
Atlético krijgt iets meer grip op het spel van Real, maar weet zelf nog niet echt kansen te creëren. Het is vooral tegenhouden voor de mannen van Simeone.
22'
Afgelopen weekend scoorde Ronaldo voor het eerst sinds lange tijd weer uit een vrije trap, nu lukt het hem niet. Eerder stond Oblak in de weg, nu stuit hij op de muur.
19'
De verhoudingen op het veld zijn compleet anders dan toen Atlético en Real voor de laatste keer tegenover elkaar stonden. Toch blijft één ding altijd hetzelfde: de duwtjes en overtredingen die typisch zijn voor de Madrileense derby.
16'
Antione Griezmann is voorbij Ramos, maar kiest vervolgens een te makkelijke optie. Zijn voorzet wordt doorzien door Raphaël Varane.
14'
Nu dan eens een kans voor Atlético, via de vrije trap van Koke. Sergio Ramos kopt de bal weg, wat een corner oplevert voor de thuisploeg. Die levert geen gevaar op.
12'
Weer duikt Real op voor het doel van Atlético. Bale probeert de bal voor te zetten op Ronaldo, maar weet hem niet te bereiken.
9'
Cristiano Ronaldo neemt een vrije trap vanaf een meter of dertig, maar opnieuw staat Oblak in de weg. De doelman kiest goed positie en kan de bal makkelijk pakken.
7'
Real Madrid begint fel aan de wedstrijd en is overduidelijk op zoek naar de openingstreffer. In een poging Real af te stoppen, heeft Atlético behoorlijk wat overtredingen nodig.
4'
Wat een fout bij Atlético! Gareth Bale kan alleen op Oblak af, maar de doelman komt goed uit zijn doel en biedt opnieuw redding.
2'
Real heeft niet veel tijd nodig om gevaarlijk te worden voor het doel van Atlético. Het eerste schot komt op naam van Dani Carvajal, Jan Oblak redt.
1'
Vorig jaar stonden de Madrileense grootmachten pas in de finale van de Champions League tegenover elkaar, dit keer zal de kwartfinale voor één van hen het eindstation zijn. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van de eerste kwartfinale tussen Atlético Madrid en Real Madrid. Rond 19.45 zullen de opstellingen van beide ploegen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Atlético Madrid
Vorig jaar verloor Atlético Madrid de finale van stadsgenoot Real met 4-1 en dus is het tijd voor revanche. Al vijf keer eerder stonden de rivalen dit seizoen tegenover elkaar, waarbij Atlético maar liefst vier keer won. Eén keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Het vertrouwen in een goede afloop zal dan ook groot zijn in het team van Diego Simeone.

Daarnaast is zo goed als de hele selectie fit. Raúl García is een twijfelgeval, maar zal in ieder geval fit genoeg zijn om plaats te nemen op de bank. Simeone heeft al aangegeven te kiezen voor een voorhoede met Antoine Griezmann en Mario Mandžukić, wat betekent dat Fernando Torres op de bank start.

Real Madrid
De volgende horde voor de Koninklijke om de Champions League-titel te prolongeren, is geen makkelijke. Zoals gezegd moest Real Madrid in de laatste vijf onderlinge duels met Atlético vier keer het onderspit delven. De laatste keer werd er zelfs met 4-0 verloren, ook zij zullen dus uit zijn op revanche.

Net als het team van Simeone, is ook het team van Carlo Ancelotti vrijwel helemaal fit. Gareth Bale moest het duel van afgelopen weekend tegen Eibar nog laten schieten, maar lijkt fit genoeg om vanavond weer te starten.

Er wordt vanavond om 20.45 afgetrapt in Estadio Vicente Calderón. Veel plezier bij dit duel!