--- Luciano Narsingh mist
8 : 7 Juanfran raakt

120'
Samenvatting

Tijdens de verlenging in Spanje gebeurde er eigenlijk nog weinig. Beide ploegen namen amper risico's. Griezmann kreeg namens Atlético nog een mogelijkheid, maar schoot recht op Zoet af. In de slotfase had Santiago Arias kunnen scoren, maar het schot van de Colombiaan werd geblokt. De wedstrijd ging naar strafschoppen en PSV trok aan het kortste eind. Luciano Narsingh miste de beslissende strafschop: 8-7.
120'
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Juanfran
120'
Strafschop gemist PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Filipe Luís
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Santiago Arias
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> José Giménez
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Fernando Torres
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Héctor Moreno
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Saúl
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Jeffrey Bruma
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Koke
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Gabi
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
120'
Strafschop raak Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
120'
Strafschop raak PSV Eindhoven -> Marco van Ginkel
120'
penalty's
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
Gele kaart voor Marco van Ginkel (PSV Eindhoven)
Van Ginkel begaat nog een stomme overtreding en gaat ook op de bon.
120'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Guardado gooit de bal weg en krijgt terecht geel van Clattenburg. Guardado is daardoor geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd in de Champions League.
120'
We zitten inmiddels in de extra tijd.
120'
De spanning is om te snijden en de tijd tikt vrolijk verder...
119'
Cocu wisselt zijn aanvoerder. Luciano Narsingh komt voor De Jong, opvallend!
118'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
118'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
117'
Kansje voor PSV! Na een geweldige pass van Guardado krijgt Arias een schietkans, maar de poging van de Colombiaan wordt geblokt.
116'
Als PSV de penaltyreeks weet te halen, hebben ze eigenlijk al gewonnen. Wat een prestatie is dit!
115'
Nog vijf minuten in Vicente Calderón... Tik... Tak...
114'
Ai, Pröpper krijgt een goede kans om te schieten, maar besluit voor te geven. Schepijs! Makkelijke prooi voor Oblak.
114'
Gabi weet het ook niet meer. De aanvoerder schiet vanaf een meter of 35, maar mist het doel op een meter.
114'
Cocu kan overigens nog één keer wisselen. Zit er nog een specialist op de bank bij PSV? Schaars of Narsingh wellicht?
113'
Atlético is bovendien niet van plan om veel risico te nemen, want de Spanjaarden weten dat een tegendoelpunt op dit moment fataal kan zijn.
112'
De Jong heeft onlangs een strafschop gemist... Guardado heeft er niet zo lang geleden ook één gemist. Locadia is al gewisseld, maar miste onlangs ook... Het is niet echt het ding van PSV, strafschoppen.
110'
Nog tien minuten te spelen in Vicente Calderón. Komt er nog een winnaar of moeten we strafschoppen gaan nemen?
109'
Atlético en PSV zijn moe... Goed voetbal is het al een tijdje niet meer.
107'
Lestienne probeert het maar eens. De invaller schiet een mogelijkheid om te schieten vanaf een meter of twintig, maar mikt hoog over.
107'
Nog een kleine vijftien minuten te spelen... De strafschoppen gingen de laatste tijd niet zo lekker bij PSV, moeten de Eindhovenaren daar op gokken?
106'
De tweede helft van de verlenging loopt. Atlético heeft afgetrapt.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Gabi schiet de bal over de muur, maar ook over het doel.
104'
Atlético krijgt een vrije trap op een gevaarlijke positie...
104'
Griezmann moet weer scoren! De Fransman krijgt weer een grote kans, maar schiet recht op Zoet af.
102'
We gaan richting de 'rust' in de verlenging. Op dit moment valt er weinig te melden vanuit Spanje.
99'
Het is nog altijd 0-0 in Vicente Calderón. Weinig spektakel, maar wel heel spannend.
96'
PSV komt eigenlijk al een tijdje niet aan aanvallen toe, maar ook Atlético weet geen grote kansen te creëren.
94'
Oef! Hernández kan koppen na een hoekschop van Koke, maar zijn poging vliegt nipt over het doel.
92'
Komt dat schot! Koke besluit om vanaf een meter of dertig te schieten, maar zijn poging gaat naast het doel van Zoet.
91'
We zijn weer begonnen in Madrid. PSV heeft afgetrapt.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'

We gaan verlengen in Madrid! PSV kreeg tijdens de tweede helft een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar Locadia raakte de paal en De Jong kreeg de rebound niet in het doel. Vlak voor tijd kreeg invaller Fernando Torres nog een grote kans, maar de spits raakte de paal.
90'
Einde tweede helft
90'
Nog één minuut te gaan...
90'
Clattenburg trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Atlético is uitgewisseld. Lucas Hernández vervangt Godín.
89'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Lucas Hernández
89'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Diego Godín
89'
Het begint er toch echt op de lijken dat we een verlenging nodig hebben in Madrid.
88'
Lestienne komt bij PSV in de ploeg voor Locadia.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
86'
De paal! PSV ontsnapt. Fernando Torres krijgt een grote kans, hij probeert Zoet in de korte hoek te verrassen, maar via de arm van Zoet gaat de bal op de paal.
85'
Maxime Lestienne gaat zo dadelijk invallen bij PSV.
84'
Felipe Luís claimt een penalty! De Braziliaan kapt Arias uit, maar daarna ook zichzelf. Arias kan geen kant op en Felipe Luís loopt tegen hem aan. Clattenburg wuift het weg.
83'
Venijnig schot van Griezmann! De Fransman schiet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Zoet laat zich niet verrassen.
81'
Met de huidige tussenstand gaan we verlengen. Als er gescoord wordt, dan is dat geen optie meer.
80'
Zoet komt op tijd zijn doel uit. Griezmann probeert Saúl te lanceren, maar Zoet let goed op en onderschept de bal.
78'
Kansje voor PSV. Op aangeven van De Jong krijgt Arias een schietkans, maar de Colombiaan schiet vanuit een moeilijke hoek op het lichaam van Filipe Luís.
77'
De tijd vliegt voorbij! Grote kansen zijn er eigenlijk niet, maar spannend is het wel!
76'
Willems is leeg en wordt vervangen door Brenet. Ook Atlético heeft gewisseld. Matías Kranevitter komt in plaats van Ferreira-Carrasco.
75'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Matías Kranevitter
75'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
74'
PSV gaat zo dadelijk wisselen. Joshua Brenet staat klaar.
72'
Torres weer met een kansje! Maar de poging van de spits wordt geblokt.
70'
Wat een tackle! Fernando Torres lijkt te ontsnappen, maar Moreno heeft een geweldige tackle in huis om Torres af te stoppen.
69'
Scheidsrechter?! Locadia gaat neer vlakbij het strafschopgebied. Het lijkt een overtreding, maar Clattenburg wuift het weg.
69'
Atlético blijft de bovenliggende partij, maar de thuisploeg heeft in de tweede helft nog geen grote kansen gecreëerd.
67'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
Ja, hoor! En de eerstvolgende overtreding die De Jong maakt wordt bestraft met geel. Typisch Atlético!
66'
Wat zijn ze toch sluw, die gasten van Atlético. Giménez gaat op de voet staan van De Jong, maar de verdediger wordt niet bestraft.
64'
Atlético begint weer sterker te worden. De Spanjaarden zijn wakkergeschud na de grote kans(en) van PSV.
62'
Atlético weer! Filipe Luís schiet vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn mindere rechterbeen. Zoet brengt redding, maar de bal komt terecht voor de voeten van Ferreira-Carrasco. De Belg schiet de bal huizenhoog over het doel van PSV.
62'
Nog maar een klein half uur te gaan. Beide ploegen hebben over bijna twee wedstrijden nog steeds niet gescoord.
61'
Man, man, man... Wat een stunt was dat geweest. PSV op voorsprong tegen Atlético, maar helaas.
58'
PSV, wat een kansen! Daar had PSV op voorsprong moeten komen. In eerste instantie schiet Locadia de bal op de paal. De rebound balt goed voor De Jong, die kopt. Maar zijn kopbal komt in het gezicht van Filipe Luís terecht.
57'
Fernando Torres komt in de plaats voor Augustus. Een aanvallende wissel van Simeone.
56'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
56'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Augusto Fernández
55'
Diego Simeone heeft genoeg gezien. De Argentijnse coach gaat zo dadelijk ingrijpen.
53'
Dat scheelde maar weinig. Bijna weet Van Ginkel De Jong in stelling te brengen, maar het gaat mis bij de middenvelder. De Jong krijgt daardoor niet een hele grote kans.
51'
Weer een afstandsschot. Augusto schiet vanuit de tweede lijn, maar Zoet strekt zich en weet de bal te pakken.
51'
PSV heeft het moeilijk in de beginfase na rust. De Eindhovenaren moeten oppassen!
50'
Weer Atlético! José Giménez kan koppen vanuit een hoekschop, maar mikt naast.
49'
Weer is Ferreira-Carrasco gevaarlijk. De Belg omspeelt Santiago Arias en geeft de bal voor, maar daar staat niemand van Atlético. Willems kan wegwerken.
47'
Gelijk een kansje voor Atlético. Ferreira-Carrasco slingert de bal voor het doel vanaf de linkerflank. Koke kan koppen, maar via Willems gaat de bal over het doel.
46'
We zijn weer begonnen in Vicente Calderón. Atlético heeft afgetrapt.
46'
45'

Het staat nog altijd 0-0 in Madrid. De thuisploeg heeft twee ontzettend grote kansen gehad om de score te openen, maar Antoine Griezmann kreeg de bal niet achter Jeroen Zoet. PSV was bij vlagen dreigend, maar wist tot een echt grote kans te komen. Eén keer kreeg PSV bijna een grote kans, maar Marco van Ginkel kreeg de bal niet bij Jürgen Locadia. We gaan daardoor rusten in Madrid met een 0-0 tussenstand.
45'
45'
Clattenburg trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Weer Atlético! Tot twee keer toe krijgt de thuisploeg een schietkans in het strafschopgebied, maar beide keren wordt de poging geblokt.
43'
Kansje weer voor de thuisploeg. Augusto Fernández haalt de achterlijn en geeft voor, maar Ferreira-Carrasco krijgt zijn hoofd niet tegen de bal.
42'
We gaan richting de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
40'
Komt dat schot! Ferreira-Carrasco besluit om het doel van PSV maar eens van grote afstand onder vuur te nemen. Het schot van de Belg gaat net over het doel van Zoet.
39'
Guardado speelt tot dusver een geweldige wedstrijd. Hetzelfde kan gezegd worden over Zoet en De Jong.
37'
Zoet! Wat een baas! Gabi geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Ferreira-Carrasco kopt de bal richting Griezmann, die daardoor wederom een ontzettend grote kans krijgt. De Franse spits kopt, maar Zoet brengt weer redding!
35'
PSV begint steeds beter in de wedstrijd te komen. De Eindhovenaren zijn dreigend. Zou het kunnen?!
34'
Weer een gevaarlijk moment voor het doel van Atlético. Willems brengt de bal in het strafschopgebied, waar Van Ginkel de bal lijkt te kunnen aannemen. De middenvelder laat de bal lopen, maar dat was geen slimme keuze.
31'
Weer kan Godín koppen uit een hoekschop van Koke, maar deze keer is het een makkelijke prooi voor Zoet.
30'
Gele kaart voor Jürgen Locadia (PSV Eindhoven)
Locadia gaat op de bon. Hij trekt aan de arm van José Giménez en krijgt meteen geel van scheidsrechter Mark Clattenburg.
28'
Dat scheelde weinig! PSV komt er op de rechterflank goed door. Marco van Ginkel haalt de achterlijn en ziet Locadia vrijstaan bij de tweede paal. De voorzet van Van Ginkel is goed, maar doelman Jan Oblak krijgt zijn hand tegen de bal. Luuk de Jong kan vervolgens net niet bij de bal, waardoor de kans verkeken is.
26'
Andrés Guardado (Deportivo La Coruña/Valencia) en Héctor Moreno (Espanyol) keren vanavond terug in Spanje. Zowel Guardado als Moreno wist nimmer te winnen in Vicente Calderón.
23'
Zoet grijpt weer in! Koke geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Het is een lastige voorzet, maar Zoet weet de bal te pakken.
22'
De sfeer in Vicente Calderón is geweldig. De fans van Atlético maken veel lawaai, maar af en toe zijn de Eindhovense supporters ook te horen.
19'
PSV komt op dit moment niet meer van de eigen helft. Een doelpunt van Atlético hangt in de lucht, maar dat dachten we in Eindhoven ook negentig minuten lang.
17'
Weer een kansje voor Atlético. Diego Godín kan koppen na een hoekschop van Koke, maar mikt over.
15'
Wat een redding van Zoet! Dit had de 1-0 voor Atlético Madrid moeten zijn. Griezmann krijgt op aangeven van Koke een ontzettend grote kans, maar Zoet weet op één of andere manier redding te brengen.
14'
Atlético Madrid lijkt moeite te hebben met de tactiek van PSV. De Spanjaarden zijn telkens dreigend, maar écht gevaarlijk worden ze nog niet.
11'
De eerste poging van PSV is een feit. De voorzet van Jürgen Locadia wordt aangeraakt, waardoor Davy Pröpper kan oppikken. De middenvelder haalt uit, maar zijn schot mist precisie.
9'
PSV is aanvallend nog niet gevaarlijk geweest, maar weet de bal wel redelijk in de ploeg te houden.
7'
Jetro Willems begint niet sterk aan de wedstrijd. De linksback is de bal al drie keer onnodig kwijtgeraakt.
6'
Bijna weer een kansje voor Atlético. Juanfran geeft de bal voor vanaf de rechterflank, maar alles en iedereen gaat onder de bal door.
4'
PSV leunt achterover in de beginfase en probeert de bal in de ploeg te houden. Atlético wacht geduldig af en laat PSV vooralsnog voetballen.
2'
Daar is bijna de eerste kans voor de thuisploeg. Antoine Griezmann heeft een goede steekbal op Yannick Ferreira-Carrasco in huis, maar Jeroen Zoet is op tijd zijn doel uitgekomen en kan ingrijpen.
1'
We zijn begonnen in Madrid. PSV heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Atlético Madrid tegen PSV. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Heenwedstrijd

PSV is na de heenwedstrijd in Eindhoven (0-0) niet kansloos. Atlético Madrid wist niet te scoren in het Philips Stadion, waardoor PSV enigszins een goede uitgangspositie heeft. Mits PSV in Madrid weet te scoren, dan heeft Atlético Madrid al twee treffers nodig. Uitdoelpunten tellen in de Champions League namelijk dubbel, waardoor een 1-1 gelijkspel de Eindhovenaren een plek in de kwarfinale zouden opleveren. De heenwedstrijd in Eindhoven werd bovendien gespeeld zonder PSV-aanvoerder Luuk de Jong. De spits scoorde dit seizoen al negentien competitietreffers en zal dinsdagavond wel in actie komen namens PSV.

Aanloop naar de return

PSV heeft afgelopen weekend geen goede zaken gedaan. De Eindhovenaren kwamen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1). PSV zag concurrentie Ajax ook gelijkspelen, waardoor PSV nog altijd de koploper van de Eredivisie is. Atlético Madrid had het dit weekend een stuk makkelijker. De ploeg van trainer Diego Simeone nam het in eigen huis op tegen Deportivo La Coruña en won met 3-0 dankzij treffers van Saúl, Antoine Griezmann en Ángel Correa.

Eerdere ontmoetingen

Tijdens het seizoen 2008/2009 kwamen PSV en Atlético Madrid elkaar tegen in de groepsfase van de Champions League. Beide wedstrijden werden gewonnen door de Spanjaarden. In eigen huis won Atlético Madrid met 2-1. Simão en Maxi Rodriguez scoorden namens Atlético Madrid, terwijl Danny Koevermans wat terugdeed voor PSV. In Eindhoven was PSV kansloos. Atlético Madrid won met 3-0. Sergio Agüero was tweemaal trefzeker en ook Maniche scoorde voor Atlético Madrid.