25.07.2016 10:19

Gerbrands: "Huilende mensen aan het bureau"

Toon Gerbrands is verbaasd over het gebrek aan berichtgeving over de muntjesgooiers van vier maanden geleden. Enkele PSV-fans gingen voorafgaand aan het Champions League-duel met Atlético Madrid over de schreef.

"Ik had in mijn kamer bij PSV huilende mensen aan het bureau, echt hoopjes ellende", vertelt de algemeen directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor sommigen stond het hele leven op de kop en ze waren behoorlijk in paniek. Het was voor de meesten een soort spel tussen bedelaars en voetbalfans geweest, zo gaven ze aan."

Gerbrands keurt het gedrag van de supporters af, maar snapt niet waarom er niet meer over geschreven wordt in de media. "Vlak na het opduiken van de video's leek het alsof de hele wereld erover wilde berichten. Er werden in duizenden verhalen over geschreven en daarin las ik onder meer over internationale rechtshulpverzoeken."

"Wij hebben beloofd overal aan mee te werken. En nu? Niets. Helemaal niets. Begrijp mij goed, ik vind het prima dat de betrokkenen niet verder zijn gestraft, omdat er blijkbaar toch weinig rechtsgrond voor is. Wat mij wel stoort is het feit dat mensen op functies met een grote maatschappelijke impact zich zo makkelijk laten meesleuren met mediahypes."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner