04.11.2015 22:34

Arsenal kanonnenvoer voor Bayern München

Thomas Müller heeft zojuist de 2-0 gemaakt nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg na een mislukt schot van Kingsley Coman. Müller wist wel raad met het buitenkansje. (04-11-2015)

Het duel tussen Bayern München en Arsenal werd vooraf bestempeld als hét affiche van de woensdagavond in de Champions League, maar het werd een hele eenzijdige wedstrijd in de Allianz Arena. De Duitse landskampioen was op eigen veld heer en meester en besliste voor rust de wedstrijd al. In de tweede helft scoorden de Duitsers nog tweemaal: 5-1.

Bayern München begon het duel zonder Arjen Robben, maar de Nederlander werd niet gemist. Het publiek in de Zuid-Duitse stad hoefde niet lang te wachten op het openingsdoelpunt. Robert Lewandowski verlengde een scherpe hoge pass van Thiago in de lange hoek en maakte daarmee de 1-0. De goal van de Pool bleek een voorbode voor meer doelpunten in de eerste helft. Arsenal versloeg de Duitse equipe twee weken geleden nog, maar al snel werd duidelijk dat de Engelsen dat kunstje niet konden herhalen.

Arsenal leek vlak na de 1-0 op gelijke hoogte te komen, maar een goal van Mesut Özil werd vanwege hands afgekeurd. Aan de andere kant werd even later wel weer gescoord. Thomas Müller was verantwoordelijk voor de 2-0 van de Duitse grootmacht, die het afgelopen weekend pas het eerste puntenverlies in de Bundesliga leed. De Duitse aanvaller profiteerde van een mislukt schot van Kingsley Coman en verschalkte Petr Čech in de korte hoek.

Bayern München bleef ook na de 2-0 het spel dicteren en gaf Arsenal geen schijn van kans. De manschappen van Wenger konden het hoge tempo Duitsers niet bijbenen en beperkten zich tot verdedigen. Ondanks de verdedigende instelling incasseerde Arsenal voor rust nog een derde doelpunt. Met een mooi geplaatst schot in de kruising gooide David Alaba de wedstrijd op slot.

Toen de tweede helft een paar minuten oud was, werd Robben in het veld gebracht. Met zijn eerste balcontact was de 31-jarige Nederlander direct trefzeker. Op aangeven van Alaba tekende Robben voor de 4-0. Bayern München bleef daarna de wedstrijd domineren, maar nam wel wat gas terug. Dat bood Arsenal de kans om ook af en toe de aanval op te zoeken.

Olivier Giroud maakte namens Arsenal de eretreffer. De Fransman nam de bal in het strafschopgebied met zijn borst aan en maakte met een halve omhaal de 4-1. Niet de Engelsen, maar Bayern München kreeg in het laatste kwartier de beste kansen om het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. Nadat Robben een grote kans om zeep hielp, scoorde Müller vlak voor tijd met een schot in de korte hoek wel.

Bayern München is door de overwinning op Arsenal zo goed als geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Dat geldt niet voor de ploeg van Wenger. Arsenal staat met drie punten op de laatste plaats in groep F en heeft een plek bij de laatste zestien niet meer in eigen handen. Olympiakos won dinsdag van Dinamo Zagreb en heeft met twee wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op Arsenal.

Door: Vincent Houttuin