03.11.2015 12:16

Arsenal rekent op getergd Bayern München

Arsenal rekent woensdag in de Champions League op een getergd Bayern München als tegenstander. De Engelse ploeg van manager Arsène Wenger is de enige die de Duitse kampioen dit seizoen heeft verslagen.

Twee weken geleden waren de 'Gunners' in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de onaantastbare club uit Beieren. "De spelers van Bayern zullen daar ongetwijfeld nog boos over zijn", zegt Per Mertesacker, de Duitse verdediger in dienst van Arsenal. "We waren de eerste ploeg die hen uitgedaagd en verslagen heeft."

In de Bundesliga won Bayern München tien wedstrijden op rij. De zegereeks stopte vrijdag bij Eintracht Frankfurt (0-0). "Wij hebben aangetoond dat Bayern te verslaan, dat is een goed teken", aldus Mertesacker tijdens de persconferentie.

Voor Arsenal is het duel met Bayern München van groot belang. De ploeg staat met drie punten op een derde plek. Bayern München staat met zes punten op een eerste plek, samen met Olympiakos (ook 6 punten). Nummer vier in de poule is Dinamo Zagreb. Zij hebben net als Arsenal drie punten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner