1 : 0 Torinfos in de Ticker André André 39. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Willian 45. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Maicon 52. / Kopbal  (Rúben Neves)

90'

FC Porto heeft in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe getrokken. Door een goal van aanvoerder Maicon verslaan de Portugezen Chelsea met 2-1. De thuisploeg had nog vaker kunnen scoren, maar slaagde daar niet in.
90'
90'
Dat lijkt op hands! Maar Chelsea krijgt geen penalty, tot groot ongenoegen van Diego Costa. Het was Marcano die de bal tegen de arm kreeg.
89'
Gele kaart voor Giannelli Imbula (FC Porto)
Een (klein) zwart randje aan het optreden van Imbula vanavond, die een goede wedstrijd achter de rug is. Hij haalt Willian rond en krijgt daarvoor geel.
88'
Ook deze vrije trap levert Chelsea niets op. Cesc Fàbregas mag van veertig meter aanleggen en hij probeert de bal in het strafschopgebied te brengen, maar veder dan de rand van de zestien komt zijn voorzet niet.
86'
Wissel in bij FC Porto -> Pablo Osvaldo
86'
Wissel uit bij FC Porto -> Yacine Brahimi
85'
Het is tekenend voor Chelsea na rust: Nemanja Matić besluit van dertig meter uit te halen, maar zijn schot vliegt (minstens) vijf meter over het doel van Iker Casillas.
85'
Het lijkt erop dat FC Porto niet heel veel te vrezen heeft van Chelsea, dat met name in de tweede helft een zeer matige indruk maakt.
84'
Bruno Martins Indi grijpt even naar zijn hoofd na een valpartij met invaller Kenedy, maar hij staat een paar seconden later weer gewoon op.
82'
Gele kaart voor Danilo (FC Porto)
De man die zojuist bijna scoorde wordt bestraft voor het vasthouden van Eden Hazard.
81'
Daar komt Chelsea wéér goed weg! Uit een hoekschop lijkt Danilo doel te treffen, maar de kopbal van de nummer 22 van FC Prto eindigt op de paal.
80'
Wissel in bij FC Porto -> Miguel Layún
80'
Wissel uit bij FC Porto -> André André
79'
Nog iets meer dan tien minuten voor Chelsea, dat bij een verlies in Porto zakt naar de derde plaats in Groep G. Dinamo Kiev staat nu met 2-0 voor tegen Maccabi Tel Aviv en lijkt de nieuwe koploper te worden.
79'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
De invaller van Chelsea krijgt geel voor het vasthouden van Giannelli Imbula, die bezig was aan een mooie solo op het middenveld.
78'
Wissel in bij FC Porto -> Evandro
78'
Wissel uit bij FC Porto -> Rubén Neves
74'
Net naast! Het is FC Porto dat de meeste aanspraak maakt op de volgende goal, maar Branislav Ivanović tekent namens Chelsea bijna voor de gelijkmaker. De kopbal van de verdediger gaat een half metertje naast het doel van Iker Casillas.
73'
Wissel in bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
73'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ramires
73'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kenedy
73'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Pedro
72'
Het is een wonder dat het nog 2-1 staat! Weer is het FC Porto met een hele grote kans. Uitblinker bij FC Porto, Yacine Brahimi, omspeelt Branislav Ivanović, maar slaagt er van dichtbij niet in om Asmir Begović te passeren.
71'
Het is een schiettent in Porto. Daar komt Chelsea heel goed weg! Giannelli Imbula weet in twee instanties niet te scoren. Bij de laatste poging van de middenvelder van FC Porto weet Asmir Begović redding te brengen.
70'
Giannelli Imbula probeert het van ver. Te ver zo blijkt, want het schot van de Frans-Congolese aanvaller gaat ruim over.
69'
Het is FC Porto dat op dit moment het betere van het spel heeft. De Portugezen houden de bal beter in de ploeg dan Chelsea, dat moeite heeft de aanvallers te bereiken.
66'
Gele kaart voor Azpilicueta (Chelsea FC)
De Spanjaard houdt André André vast op het middenveld en ontvangt daarvoor een gele prent.
64'
Daar was de Belg al bijna! Pedro speelt in het strafschopgebied Eden Hazard aan, die de tackle van Maicon ontwijkt. Het schot in de korte hoek is buiten het bereik van Iker Casillas, maar eindigt in het zijnet.
63'
Daar is-ie dan, Eden Hazard. De Belgische speler krijgt een halfuur speeltijd van José Mourinho.
62'
Wissel in bij Chelsea FC -> Eden Hazard
62'
Wissel uit bij Chelsea FC -> John Mikel
60'
De maker van de 2-1 keert weer terug op het veld.
59'
Kan Maicon de wedstrijd vervolgen? Dat is nog maar de vraag. De verdediger gaat met pijn naar de grond en wordt buiten het veld behandeld.
56'
Oef! Wat een heerlijke fase van de wedstrijd! Rubén Neves slaagt er niet in om FC Porto's derde te komen. Het schot van de jonge middenvelder komt via een Chelsea-rug terug in het spel.
54'
Wat een fantastisch schot! Het verdient een beter lot, maar de gelijkmaker blijft (vooralsnog) uit. De Spaanse doelman krult vanaf links de bal over Iker Casillas heen, maar de lat brengt redding voor FC Porto.
52'
Doelpunt voor FC Porto, 2:1 door Maicon
Het is weer FC Porto dat de leiding neemt! Een hoekschop van Rubén Neves lijkt te kort, maar Maicon komt voor Ramires en kopt de bal in de korte hoek. Saillant detail: Asmir Begović had geen speler bij de eerste paal staan.
51'
Een klein onderonsje tussen doelman Lopetegui en scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. Waar het gesprek tussen de twee Spanjaarden over ging, is onduidelijk.
49'
Boem, naast! De pas achttienjarige Rubén Neves schiet de bal van ruim vijfentwintig meter naast het doel van Asmir Begović. Een leuke poging, maar het schot mist de goede richting.
47'
Daar was Chelsea voor de eerste keer in de tweede helft. Willian vindt in het strafschopgebied Diego Costa, die via het been van Maicon de bal naast schiet. De hoekschop levert de bezoekers niets op.
46'
Beide ploegen hebben niet gewisseld in de rust. Eden Hazard zal het dus nog even op de bank moeten uithouden.
46'
45'

Wat een einde van de eerste helft! FC Porto leek met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan, maar Willian stak daar een stokje voor. De Braziliaan verzilverde een vrije trap en maakte vlak voor de theepauze de 1-1. Het doelpunt van FC Porto werd gemaakt door André André.
45'
45'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door Willian
Het wordt op slag van rust gelijk! Willian legt aan van twintig meter en hij krult de bal in de verre kruising, buiten het bereik van Iker Casillas!
45'
Chelsea krijgt een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, nadat Maicon de opgestoomde Ramires onderuit haalt.
41'
Gele kaart voor Gary Cahill (Chelsea FC)
De verdediger die met een masker speelt krijgt een kaart voor een tackle op FC Porto-spits Vincent Aboubakar.
39'
Doelpunt voor FC Porto, 1:0 door André André
De thuisploeg komt vijf minuten voor rust op voorsprong! En hoewel Chelsea deze wedstrijd de grootste kans kreeg, is de 1-0 niet helemaal onverdiend. Asmir Begović weet eerst nog redding te brengen op een schot van Yacine Brahimi, maar in de rebound scoort André André alsnog.
36'
Ruim naast! Daar is FC Porto weer. Maxi Pereira lost voor de tweede keer deze wedstrijd een schot. De Uruguayaan probeert een afvallende bal in de kruising te rammen, maar het schot gaat ver naast het doel van .Asmir Begović.
35'
En weer goed instappen van Bruno Martins Indi, die met een uitstekende tackle voorkomt dat de compleet vrijstaande Pedro kan worden bereikt door Cesc Fàbregas.
34'
Mooie aanval van FC Porto! Bruno Martins Indi grijpt uitstekend in en speelt dan Yacine Brahimi, die op zijn beurt Vincent Aboubakar bedient. De fysiek sterk spits probeert de bal vanaf een meter of vijfentwintig in de verre kruising te krullen, maar het schot is ongevaarlijk.
32'
In de andere wedstrijd in Groep G gaat Dinamo Kiev aan de leiding. De club uit Oekraïne staat door een goal van Andriy Yarmolenko met 0-1 voor tegen Maccabi Tel Aviv.
30'
Maxi Pereira met een uitstekende actie! De rechtsback omspeelt naast het strafschopgebied Willian en haalt vervolgens met zijn zwakkere linkerbeen uit. De inzet van de verdediger gaat via de rug van een Chelsea-speler over de achterlijn.
27'
Bijna een foutje van Iker Casillas, die een hoge bal niet in een keer vangt. De Spaanse doelman van FC Porto heeft in tweede instantie de bal wel klemvast.
25'
Gele kaart voor Marcano (FC Porto)
Weer een kaart voor een verdediger van FC Porto. Dit keer is Marcano de sigaar. Hij wordt gestraft voor een tackle op de benen van Diego Costa.
23'
Bij FC Porto zit een bekende op de bank: Jesús Corona. De Mexicaan kwam deze zomer over van FC Twente. Hij maakte in drie competitiewedstrijden drie goals voor zijn nieuwe werkgever.
20'
Er zijn twintig minuten gespeeld in het Estádio Dragão en als er een ploeg is die de meeste aanspraak maakt op een voorsprong, dan is dat Chelsea. De bezoekers kregen via Cesc Fàbregas en Pedro al twee goede mogelijkheden om de score te openen.
19'
Gele kaart voor Bruno Martins Indi (FC Porto)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor de Nederlandse verdediger van FC Porto. Hij komt hard in op het been van Pedro en krijgt daarvoor en terecht gele kaart.
17'
Dat gaat bijna fout bij Maicon. De verdediger van FC Porto wacht veel te lang met het terugspelen van de bal naar Iker Casillas, maar tot zijn grote opluchting ziet hij dat Diego Costa hem de bal niet afhandig maakt.
16'
De corner levert FC Porto een klein kansje op. Asmir Begović werkt de hoekschop weg, maar Rubén Neves pikt de bal op het strafschopgebied op. Zijn inzet gaat via een Chelsea-been over de achterlijn: opnieuw een hoekschop voor de thuisploeg.
15'
Een hoekschop voor FC Porto, nadat een voorzet van Maxi Pereira via het been van Azpilicueta naast het doel gaat.
14'
Iker Casillas houdt zijn ploeg op de been! De Spaanse doelman voorkomt opnieuw een goal van Chelsea. Diego Costa stuurt Pedro diep, die oog in oog met zijn landgenoot niet weet te scoren. Casillas weet de bal met de punt van zijn schoen uit het doel te halen.
12'
Danilo probeert het maar eens van heel ver. De middenvelder van FC Porto schiet van een meter of dertig en dat doet hij niet goed. De bal rolt langzaam over de achterlijn, ruim twee meter naast het doel van Asmir Begović.
9'
Het is in Portugal een openingsfase waarin beide ploegen het initiatief willen nemen. Tot nu toe zijn FC Porto en Chelsea gelijkwaardig aan elkaar.
6'
Kans voor Chelsea! Dat is de eerste serieuze poging van de wedstrijd. Diego Costa pikt voorin de bal op en hij speelt zich handig vrij. Op de rand van het strafschopgebied vindt hij Cesc Fàbregas, die de bal in de korte hoek schiet. Iker Casillas moet zich strekken en voorkomt de voorsprong van de Engelsen.
4'
Willian lijkt zich stuk te lopen op het middenveld, maar de Braziliaan krijgt hulp van de scheidsrechter. De Spaanse arbiter zou een overtreding van Rubén Neves hebben waargenomen.
3'
Diego Costa probeert met een wippertje Iker Casillas te verschalken, maar de Spaanse spits stond op het moment dat de bal werd gespeeld minstens een meter of vijf buitenspel. Dat zal hij zelf ook wel hebben geweten.
2'
Yacine Brahimi met het eerste schot van de wedstrijd! De middenvelder van FC Porto ontdoet zich eerst van Pedro en haalt vervolgens van een meter of twintig uit. Het schot kan simpel worden gevangen door Asmir Begović, de vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois.
1'
Daar was Chelsea voor het eerst in de aanval. Diego Costa loopt zich vast in de verdediging van FC Porto, maar Willian kan op de rand van het strafschopgebied oppikken. Zijn breedtepass mislukt echter, waardoor de Portugezen kunnen uitverdedigen.
1'
De Champions League-hymne klinkt. Over een minuut of twee wordt er afgetrapt.
De spelers van FC Porto en Chelsea FC lopen het veld van het Estádio Dragão op. De wedstrijd staat op het punt van beginnen!

José Mourinho laat in Portugal verrassend sterspeler Eden Hazard buiten de basis. Hij wordt vervangen door Willian. Ook Oscar en Nemanja Matić hebben hun basisplaats verloren. Op hun plaatsen spelen John Mikel en Ramires.

Bij FC Porto zien we Bruno Martins Indi terug in de basis. De Nederlander begon in de laatste competitiewedstrijd van de Portugezen nog op de bank. Op doel zien we Iker Casillas, die een record vestigt door zijn 152e Champions League-duel te spelen.

In het Estádio Dragão zullen vanavond alle ogen gericht zijn op de trainer van Chelsea FC, José Mourinho. Hij keert vanavond terug bij FC Porto, de club waar zijn successen als coach ooit begonnen. Het Champions League-duel tussen de Portugese runner-up en de kampioen uit Engeland gaat om 20:45 van start. Je kunt hier een uur voor aanvang de opstellingen van beide teams vinden.

Chelsea uit vorm

Chelsea is de negatieve verrassing van het huidige Premier League-seizoen. De manschappen van Mourinho veroverden tot op heden slechts acht punten in zeven wedstrijden. De achterstand op koploper bedraagt nu al acht punten. In de Champions League doet de club uit Londen het wat beter: Chelsea versloeg in het eerste groepsduel Maccabi Tel Aviv. Willian, Oscar, Diego Costa en Cesc Fàbregas zorgden voor de 4-0 overwinning op Stamford Bridge.

FC Porto ongeslagen

Waar Chelsea tegenvalt, doet FC Porto het dit seizoen wel goed. De Portugezen, die onder meer Bruno Martins Indi, Jesús Corona en Iker Casillas onder contract hebben staan, verloren in het huidige voetbaljaar nog geen enkel (officieel) duel. In de Primeira Liga staat het team van trainer Lopetegui bovenaan met veertien punten uit zes wedstrijden. In de eerste Champions League-wedstrijden speelde FC Porto met 2-2 gelijk tegen Dinamo Kiev. De Portugezen leken in Oekraïne de volle buit te pakken, maar Vitaliy Buyalskiy stak daar vlak voor tijd een stokje voor.

Mourinho keert terug

Voor Mourinho is het duel met FC Porto dus extra speciaal. Hoewel hij bij de Portugese topclub niet zijn eerste trainersklus uitvoerde, is het wel de club waarmee hij voor het eerst een groot succes boekte. The Special One won in twee seizoenen tijd niet alleen twee landstitels met FC Porto, maar legde ook beslag op de UEFA Cup (2003) en de Champions League (2004). Daarna stond Mourinho aan het roer bij Chelsea, Inter, Real Madrid en weer Chelsea.