28.09.2015 21:11

Mourinho terug bij Porto: "Is verleden tijd"

José Mourinho keert als coach van Chelsea deze week in de Champions League terug op bekend terrein. De Portugees gaat dinsdagavond met zijn ploeg op bezoek bij FC Porto, de club waarmee hij in 2004 de Europese titel veroverde. Ook pakte hij met de Portugese topclub twee landstitels.

De huidige coach Julen Lopetegui van FC Porto wilde maandag niet te lang stilstaan bij de rentree van Mourinho. "Ik heb respect voor hem. Ik wil mezelf ook zeker niet met hem vergelijken. Hij heeft voor deze club alles betekend. Maar het is allemaal geschiedenis. Het is verleden tijd. Ik wil mezelf en de ploeg volledig op de wedstrijd tegen Chelsea richten."

Mourinho, die in de Champions League met Chelsea al vier keer eerder tegen Porto speelde (twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag), komt in het Estádio do Dragão ook doelman Iker Casillas tegen. Beiden hadden tijdens hun gezamenlijke periode bij Real Madrid een slechte relatie. De Spaanse routinier kan tegen Chelsea zijn 152e duel in de Champions League spelen, waarmee hij het record alleen in handen krijgt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner