12.04.2016 20:32

Guardiola wil met Bayern scoren in Lissabon

Op last van trainer Pep Guardiola gaat Bayern München woensdagavond in Lissabon op jacht naar doelpunten. De Duitse recordkampioen verdedigt tegen Benfica in de return van de kwartfinales in de Champions League een broze voorsprong van 1-0. "We zullen minimaal een doelpunt moeten maken. Daarmee zouden we een grote stap zetten naar de halve finales", zei de scheidende Guardiola (naar Manchester City) dinsdagavond in Lissabon.

Zijn trefzekere aanvaller Thomas Müller was het met hem eens. "We hebben zeker een keurige uitgangspositie", beaamde hij. "Maar dat telt verder niet. In het voetbal kunnen rare dingen gebeuren als de concentratie te veel is gericht op wat er in de eerste wedstrijd is gebeurd."

Guardiola toonde zich verheugd met de aanwezigheid van ex-clubpresident Uli Hoeness in Lissabon. De oud-topman is voor de eerste keer na zijn celstraf wegens belastingontduiking weer van de partij bij een uitwedstrijd van Bayern in de Champions League. "Dat is goed voor Uli, goed voor zijn familie en goed voor de club. Hij is een goed mens."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner