13.04.2016 22:35

Vijfde halve finale op rij voor Bayern München

De Duitsers zijn zojuist op gelijke hoogte gekomen tegen Benfica in de kwartfinale van de Champions League door een doelpunt van Arturo Vidal. Aanvoerder Philipp Lahm (m.) knuffelt de Chileen. (13-04-2016)

Bayern München mag zich voor het vijfde jaar op rij melden in de halve finale van de Champions League. Na de 1-0 overwinning op Benfica in München werd de return in Portugal woensdagavond gelijkgespeeld (2-2).

Bayern München had vanaf het eerste fluitsignaal een overwicht. De Duitsers speelden geduldig en namen weinig risico. Grote kansen kreeg de ploeg uit Zuid-Duitsland dan ook niet. Desondanks leek er weinig aan de hand voor Bayern München, totdat Benfica na 27 minuten spelen geheel tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Raúl Jiménez was na een voorzet van Eliseu twee verdedigers van Bayern München te slim af en kopte de bal achter doelman Manuel Neuer: 1-0.

De voorsprong deed Benfica goed, want na de treffer van Jiménez kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Drie minuten na de 1-0 had Benfica de voorsprong zelfs moeten verdubbelen. Jiménez kreeg op aangeven van Eduardo Salvio een grote kans, maar de Mexicaan kreeg de bal niet achter Neuer. Bayern werd daardoor wakker geschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zeven minuten voor de theepauze was het raak. Philipp Lahm gaf een voorzet vanaf de rechterkant. Benfica-doelman Ederson kreeg zijn hand tegen de bal, maar derhalve kwam de rebound voor de voeten van Arturo Vidal terecht. De Chileen nam de bal op de volley en trof doel: 1-1.

Vlak na rust werd de halve finale van de Champions League veilig gesteld. Xabi Alonso nam een hoekschop vanaf de linkerkant. Javi Martínez kopte de bal breed op Thomas Müller die daardoor simpel de 1-2 tegen de touwen kon schieten: 1-2. Bayern had de wedstrijd na de treffer van Müller onder controle en kreeg via Douglas Costa een mogelijkheid om de score verder uit te breiden. De Braziliaan schoot echter op de paal. Er leek weinig aan de hand voor de Duitsers, maar een klein kwartier voor tijd schoot invaller Anderson Talisca raak vanuit een vrije trap: 2-2. Benfica had echter nog twee treffers nodig om de volgende ronde te behalen, maar de Portugezen kwamen niet meer tot scoren.

Bayern München mag zich na de winstpartij in München en het gelijkspel in Lissabon melden in de halve finale van de Champions League, daar wacht een ontmoeting met Manchester City, Real Madrid of Atlético Madrid.

Door: Jurre Hermans