Club Brugge KV Woensdag, 26. Augustus 2015
Manchester United
0:4
(Heenwedstrijd 1:3)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 20. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 49. / Schot met rechts  (Ander Herrera)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 57. / Schot met rechts  (Mata)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Ander Herrera 63. / Schot met rechts  (Bastian Schweinsteiger)

90'
Kort na rust tekende Rooney voor zijn tweede doelpunt van de avond, waarna Club Brugge als een kaartenhuis in elkaar zakte. In de eerste achttien minuten van de tweede helft completeerde Rooney zijn hattrick en scoorde Herrera de 0-4. Het laatste half uur nam United overduidelijk gas terug. De concentratie zakte zelfs zo ver weg dat Javier Hernández nog een strafschop mistte en een kans van drie meter voor het doel hoog over wist te schieten. Club Brugge raakte via Hans Vanaken nog de lat, maar een eretreffer zat er voor de thuisploeg niet meer in vanavond.
90'
90'
Weer weet Javier Hernández een grote kans niet te benutten. Op drie meter van het lege doel schiet hij de bal hopeloos over het doel van Bolat.
89'
Het is al een ruime tijd duidelijk, maar na een jaar afwezigheid keert de Champions League dit seizoen terug op Old Trafford.
87'
Opvallend! De United fans die met de trein terug naar huis willen, zullen nu al het stadion moeten verlaten, anders gaan ze hun trein missen. Dit tot grote hilariteit van het thuispubliek.
85'
Zo heeft naast Javier Hernández dus ook Tuur Dierckx last van het veld. Beiden helaas wel met een totaal andere uitkomst.
84'
Invaller Tuur Dierckx vergaat van de pijn. Op het middenveld gaat hij door zijn enkel. Er lijkt een gat in de grond te zetten waar hij vol in gaat. De onfortuinlijke Dierckx kan niet meer verder, waardoor Brugge met tien man verder moet.
81'
Penalty gemist door Javier Hernández, Manchester United
Javier Hernández glijdt uit en schiet de bal daardoor naast het doel. Bolat lag al in de andere hoek, maar hoeft niet opnieuw te vissen.
81'
Strafschop voor United. Duarte kopt de bal in zijn eigen zestien tegen zijn eigen arm aan. Hij krijgt geen kaart, maar wel een strafschop tegen.
78'
Javier Hernández kopt net over! Uit een vrije trap van Memphis komt de bal voor de voeten van Darmian. Die geeft de bal ineens voor, op het hoofd van de ingevallen aanvaller. Hernández komt net niet goed achter de bal en mikt daardoor niet binnen de palen.
77'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Dion Cools
77'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Boli Bolingoli-Mbombo
77'
Gele kaart voor Ruud Vormer (Club Brugge KV)
Vormer is te laat met zijn tackle en raakt vol de enkels van Memphis. Dit Nederlandse onderonsje bezorgt de middenvelder van Brugge een gele kaart.
73'
Club Brugge is meer en meer op zoek naar de eretreffer. Ruud Vormer, die een prima wedstrijd speelt, haalt van afstand uit wanneer de bal voor zijn voeten valt. Zijn schot is goed, maar vliegt net over het doel van Romero.
70'
Manchester United lijkt het verder wel te geloven vanavond en schakelt een aantal versnellingen terug.
66'
Het thuispubliek is weer wakker, Brugge laat van zich spreken. Invaller Vanaken schiet de bal snoeihard tegen de lat. Romero was kansloos, maar het blijft 0-4 in Brugge.
64'
Wissel in bij Manchester United -> Javier Hernández
64'
Wissel uit bij Manchester United -> Ander Herrera
63'
Doelpunt voor Manchester United, 0:4 door Ander Herrera
Het gaat heel hard nu. Herrera speelde een waardeloze eerste helft, maar weet nu zelfs te scoren. Een splijtende pas van Schweinsteiger vanaf eigen helft zet Herrera één-op-éém met Bolat. De middenvelder blijft rustig en zet de 0-4 op het bord.
63'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Hans Vanaken
63'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Víctor Vázquez
63'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Tuur Dierckx
63'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Abdoulaye Diaby
62'
Wissel in bij Manchester United -> Ashley Young
62'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
61'
Nog een half uur te gaan. De thuisploeg weet momenteel echt niet waar het het zoeken moet in deze tweede helft. Momenteel is het een pijnlijke bedoeling aan het worden voor de Belgen.
58'
Bijna nummer vier voor Rooney! Het ligt helemaal open achterin bij Brugge, waarna Rooney op snelheid richting Bolat gaat. Hij probeert het met een wippertje, maar de doelman tikt met zijn linkerhand de bal uit zijn doel.
57'
Doelpunt voor Manchester United, 0:3 door Wayne Rooney
Daar is de hattrick van Rooney! Mata komt vanaf rechts naar binnen en speelt Rooney door het centrum aan. Net zoals bij de 0-1 loopt de spits goed met de bal mee om zichzelf ruimte te verschaffen. Met een simpel rollertje langs Bolat schiet hij zijn derde van deze avond binnen.
57'
Het heeft er alle schijn van dat als Manchester er nu echt zin in gaat krijgen, dat dit wel eens een grote uitslag kan gaan worden.
53'
Het verzet bij de thuisploeg is helemaal gebroken. United krijgt nu alle tijd en ruimte om te voetballen. Memphis dribbelt er vrolijk op los, maar voert zijn actie te ver door, waarna hij gestuit wordt op de rand van de zestien.
49'
Doelpunt voor Manchester United, 0:2 door Wayne Rooney
Wat een heerlijke aanval en weer is Memphis erbij betrokken. Hij komt met een voorassist richting Herrera, die in de zestien in één keer breed legt op Rooney. Voor de spits is het daarna een koud kunstje op de bal in het lege doel te schuiven voor zijn tweede van de avond.
47'
Rooney gaat voor een strafschop, maar krijgt hem niet. Óscar Duarte glijdt langs de spits en Rooney laat zich daarna vallen. Terecht dat United geen strafschop krijgt voor deze actie.
46'
Januzaj was onzichtbaar in de eerste helft. Door het inbrengen van Schweinsteiger zal Mata meer in het centrum van het middenveld gaan spelen.
46'
46'
Wissel in bij Manchester United -> Bastian Schweinsteiger
46'
Wissel uit bij Manchester United -> Adnan Januzaj
45'
Er zijn veel wonderen gebeurd in het voetbal, maar voor Club Brugge lijkt dat er vanavond niet in te zitten. Met nog drie kwartier voetbal voor de boeg, moet de ploeg drie doelpunten maken om naar de groepsfase van de Champions League te mogen. Een paar mogelijkheden vlak voor rust geven de Belgische burger wel moed, maar de 0-1 van Rooney lijkt deze tweestrijd toch al wel definitief beslist te hebben.
45'
45'
Gele kaart voor Claudemir (Club Brugge KV)
Claudemir is Ander Herrera kwijt op het middenveld. De speler van Brugge vergrijpt zich aan zijn tegenstander om hem alsnog af te stoppen en moet dat bekopen met een gele kaart.
45'
Er komt nog minimaal één minuut extra bij in de eerste helft.
44'
Dit had de gelijkmaker moeten zijn! Abdoulaye Diaby mag alleen op Romero uit. De spits probeert de doelman te omspelen in plaats van de bal gewoon binnen te schieten. Hij geeft Romero daarmee een kans en de doelman plukt de bal dan ook van zijn voet af.
41'
Goed schot van De Sutter! Daar is dan toch een echte kans voor Brugge. De Sutter lijkt ineens veel ruimte te hebben, maar neemt de bal niet helemaal goed aan. De spits schiet daarna wel verrassend snel en zet Romero voor het eerst vanavond aan het werk. De doelman houdt de bal uit zijn doel, waardoor Brugge op '0' blijft staan.
40'
Weer is Memphis het eindstation van een United aanval. Deze keer loopt de aanval via Rooney en mag Memphis vanaf twintig meter schieten. De buitenspeler ziet zijn schot worden geblokt, waarna de redding voor Bolat eenvoudig wordt.
38'
Weer een kleine mogelijkheid voor Memphis. NA goed doorzetten van Januzaj krijgt Depay de bal nu op rechts toegespeeld, maar de ruimte is te klein om daar nog iets mee te kunnen.
35'
Wat een kans voor Memphis! De Fauw laat zich veel te makkelijk opzij zetten door Memphis. De snelle aanvaller wacht te lang met het schieten op doel, dat Óscar Duarte zijn inzet nog kan blokken.
34'
Club Brugge mag de laatste minuten wat meer meedoen in de wedstrijd van United. De thuisploeg weet er nog niet gevaarlijk door te worden, maar heeft wel iets meer balbezit als in het eerste half uur van de wedstrijd.
31'
In het eerste half uur heeft de ploeg die moet scoren,. Club Brugge, slechts één mogelijkheid gehad. Het geblokte schot van De Sutter in de openingsfase is vooralsnog het enige wapenfeit van de thuisploeg.
28'
Het is duidelijk niet de wedstrijd van Herrera. Rooney is uitgweken naar rechts en brengt de bal via Mata bij de Spanjaard. Vanaf de rand zestien wil hij met binnenkant rechts uithalen, maar schiet huizenhoog over.
25'
Memphis is vanavond lang niet zo nadrukkelijk aanwezig als vorige week, maar met zijn assist al wel zeer belangrijk. De Nederlander is verder nog maar weinig bij het aanvalsspel van de bezoekers betrokken geweest.
21'
Club Brugge heeft nu minimaal drie doelpunten nodig, om op zijn minst er een verlenging uit te slepen. Een schier onmogelijke opgave voor de thuisploeg.
20'
Doelpunt voor Manchester United, 0:1 door Wayne Rooney
Een briljante steekbal van Memphis stelt Rooney in staat om voor het eerst in tien wedstrijden weer eens te scoren! Memphis trekt vanaf links naar binnen en steekt de bal tussen iedereen door. Rooney draait goed om de bal heen en stift de bal over Bolat heen voor de 0-1.
17'
Amper kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd. Manchester heeft de wedstrijd onder controle en is nog niet in de problemen gekomen. Aanvallend probeert de ploeg van Van Gaal enkele speldenprikjes uit te delen, maar overtuigt ook nog niet.
13'
Gele kaart voor Ander Herrera (Manchester United)
Ander Herrera krijgt de eerste kaart van de wedstrijd, na een overtreding op Víctor Vázquez. Herrera glijdt door op het scheenbeen van de aanvoerder van de Belgen.
12'
Het eerste gevaar van Manchester ontstaat via een combinatie tussen Mata en Rooney. Eerst wordt een schot van Mata geblokt en uit de rebound schiet Rooney de bal in een halve volley hoog over het doel van Bolat.
9'
Ander Herrera kent geen gelukkige start van de wedstrijd. De middenvelder, doe eindelijk weer een kans krijgt van Van Gaal, heeft al een aantal keer onnodig balverlies geleden voor de bezoekers.
6'
Daar was bijna de droomstart voor Club Brugge! Een hoge voorzet komt aan bij De Sutter. De spits wil de bal uit de lucht met zijn binnenkant op goal schieten, maar raakt de bal niet goed. Zijn inzet wordt daarna eenvoudig geblokt en uitverdedigd.
3'
United mag de bal hebben in de openingsfase. Ondanks dat Club Brugge moet scoren, begint de ploeg niet met een kamikaze tactiek.
1'
United heeft afgetrapt. De laatste horde richting de poulefase is voor beide ploegen gestart. Wie struikelt er en wie zit er morgen in de koker? Vanavond gaat de beslissing vallen.
1'
Opstellingen:
Ten opzichte van de heenwedstrijd op Old Trafford staan er op woensdagavond maar liefst vijf andere basisspelers bij Club Brugge aan de aftrap voor de return tegen Manchester United. Onder andere Timmy Simons is er niet bij. De oud-speler van PSV liep vorige week een blessure op en mist de tweede ontmoeting tussen beide ploegen. Beide ploegen maken in de return uit wie van de twee de poulefase van de Champions League bereikt.

Naast Simons staan bij Club Brugge ook keeper Sébastien Bruzzese, verdedigers Dion Cools en Brandon Mechele en aanvaller Tuur Dierckx niet meer in de basis. Van deze vijf afwezigen zitten Bruzzese, Cools en Diercks wel op de bank. Mechele zit niet bij de selectie, na zijn rode kaart van de eerste wedstrijd.

Bij Manchester United is er slechts één wijziging in de basiself terug te vinden. Ander Herrera neemt op het middenveld de plaats over van Morgan Schneiderlin, die op de bank moet beginnen. Verder zit doelman David de Gea nog altijd niet bij de selectie.
Het doelpunt van Marouane Fellaini vorige week, in de blessuretijd van de heenwedstrijd, heeft de return van vanavond in een heel ander perspectief geplaatst. De 3-1 zege geeft Manchester United een zeer goede kans op het bereiken van de poulefase van de Champions League. Maar wanneer Club Brugge vanavond vroeg weet te scoren, kan het toch nog een zeer interessante wedstrijd gaan worden. Weet Club Brugge te stunten, of blijft de ploeg van Louis van Gaal overeind in België? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Club Brugge
Na de nederlaag op Old Trafford vorige week kreeg Club Brugge afgelopen weekend weer een tik te verwerken. Op bezoek bij Zulte Waregem ging de ploeg met 2-0 onderuit. Na deze nederlaag blikte trainer Michel Preud'homme alvast vooruit op de wedstrijd van vanavond. De oefenmeester was realistisch en beseft zich dat het zeer lastig gaat worden. Bovendien mist hij aanvoerder Timmy Simons en Brandon Mechele. Eerstgenoemde viel vorige week geblesseerd uit en laatstgenoemde kreeg vorige week twee gele kaarten en moet zodoende vanavond vanaf de tribune toekijken wat zijn collega’s gaan doen. Preud'homme is zich ervan bewust dat zijn ploeg minimaal twee keer moet scoren tegen een ploeg die in de Premier League nog geen treffer heeft hoeven te incasseren, maar heeft een goede thuisreeks als motivatie. De blauw-zwarten zijn al tien Europese thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Wanneer die reeks vanavond verlengt kan worden, is er een kans op succes voor Club Brugge.

Ook Manchester United kende afgelopen weekend geen al te beste generale repetitie voor het treffen voor vanavond. Thuis tegen Newcastle United hield de ploeg achterin wel weer het doel schoon, maar voorin kwamen de Mancunians niet tot scoren. Het treffen van vanavond is een cruciale wedstrijd voor de ploeg uit Manchester. Nog een jaar zonder Champions League voetbal zal niet worden geaccepteerd bij United. Ondanks het belang van de wedstrijd, sprak Louis van Gaal in de voorbereiding naar vanavond toch over mogelijke onderschatting. “We hebben dezelfde voorbereiding gehad als normaal en ik verwacht dan ook dat mijn spelers met dezelfde instelling aan de start zullen verschijnen”, aldus Van Gaal. Twee seizoenen geleden, toen Manchester United voor het laatst in Europa actief was, verloor de ploeg haar laatste twee Europese uitwedstrijden.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.