26.08.2015 14:53

Van Gaal: "Kunnen de Champions League winnen"

Manchester United heeft zich nog niet geplaatst voor de Champions League, maar trainer Louis van Gaal is ervan overtuigd dat zijn spelers een kans maken om aan het einde van het seizoen de cup met grote oren omhoog te houden.

"Maar dan moeten we wel eerst voorbij Club Brugge", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Van Gaal. "Wij zullen die match zeker niet gemakkelijk opnemen. We hebben dezelfde voorbereiding als vorige week genoten. En ik ben er zeker van dat Club Brugge net diezelfde ingesteldheid zal hebben. Het doelpunt van Marouane Fellaini was heel belangrijk voor ons. Nu kunnen we deze partij aanvatten met heel wat meer zelfvertrouwen. Maar eigenlijk hadden we de heenmatch veel vlugger moeten beslissen. Daar hadden we voldoende kansen voor."

Manchester United won de eerste wedstrijd tegen Club Brugge met 3-1 en heeft daardoor goede papieren om zich te kwalificeren voor de Champions League. Van onderschatting is echter geen sprake bij The Red Devils. "Het is bekwaam om te stunten. Zeker met de steun van hun supporters. Ik denk dat de Belgische en Nederlandse teams moeten blijven doen waar ze goed in zijn en dat is de opleiding van jeugdspelers. Dat is de enige manier om op te boksen tegen de kapitaalkrachtige clubs als Manchester United, Manchester City, Barcelona of Real Madrid. Daar kan Ajax of Club Brugge niet meer tegenop. Dat is niet gemakkelijk, maar het is de enige mogelijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner